Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Dělání, dělání II. 07. bře 2016 14:00 #304080

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
A když jsme u toho střihu, je tu spoustu nováčků, ještě si pamatuji, jak jsem horlivě gůglila, když jsem si pořídila své první růže do zahrady. moc mi tenkrát pomohly tyto stránky. Základy jsou tam pěkně ,,polopatě"
www.rosenotes.com/how-to-prune-r.html
Gůgl překladač byl můj velký kamarád ;)
Poslední úprava: 07. bře 2016 14:01 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: sany

Dělání, dělání II. 07. bře 2016 14:02 #304081

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
hmm- no máš asi pravdu . byl na holé ruce , jenom v tričku. ostatní byli ale v bundách . myslela jsem , že když je to pod Alpami , tak je tam ještě chladno .
poslední zimy ale nejsou tak zlé . myslím, že se už nic nevyvrbí . fakt to pak nejde najednou . navíc každou chvíli něco padá shora- a u nás to byl sníh . takže kdy potom ? nebo je šílený vítr - což je úplně nanic.
něco jiného je stříhat 30 růží - a jiné je stříhat 300 růží . taky jsem kdysi ctila poučku -až kvete zlatý déšť - :)
Poslední úprava: 07. bře 2016 14:08 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 07. bře 2016 14:14 #304082

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
No přesně, máš pravdu, to se neudělá za den. Mám jich sice přes stovku, ale zase jsem dlouho v práci... :dry:
23.března bude úplněk, tak zase další dva týdny bude ubývat měsíc. To by se dalo stihnout.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 07. bře 2016 14:41 #304084

• Kaja
  • Platinum Boarder
DSCN6165.jpg

tohle jsem udělala z 2 m C.P Margaret . a ještě tam jedna větvička musí pryč .. chuděra ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., alenak, Luša, JUDY

Dělání, dělání II. 07. bře 2016 15:13 #304087

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
:laugh: já jsem dost nekompromisní, klidně bych vzala víc než větvičku. Ale každé oko to vidí jinak ;)
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 07. bře 2016 15:24 #304090

• Kaja
  • Platinum Boarder
no možná dvě :P jednu nahoře a dole se jedna kříží .. na to jak byla veliká je to dost .až tam znova vylezu , tak ještě něco zase uvidím.
Poslední úprava: 07. bře 2016 15:25 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 07. bře 2016 15:49 #304091

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Já už mám půlku hotovou, brala jsem to hodně nakrátko. Mám většinu růží nových, těm to prospěje a u těch starších jsem našla poměrně dost různých fleků, takže když jsem odstřihala všechno poškozené a nemocné, zbyly 30 cm košťátka. Popínavky mě teprve čekají.

Kájo, to mi řekni, co děláš s tím množstvím ostříhaného. Zrovna z těch popínavek jsou toho hromady.

Stříhám, právě proto, že je měsíc pčed novem. Loni jsem brala s rozkvetlou zlaticí, ale rány tekly. Podle předpovědi pro naši oblast mají jít teploty od víkendu ještě nahoru, neměly by být ani ranní mrazíky. Zlatice už je napučelá pěkně, počítám, že pokvete cca za 1-2 týdny, což by vyšlo právě do toho období kolem úplňku. Snažím se to letos dodržovat, uvidíme, jak se to osvědčí ;) .
Samozřejmě, kdyby byly mrazy, nebo lilo, tak to nebudu hrotit, ale počasí spolupracuje, tak toho využiju.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, Kaja, JUDY

Dělání, dělání II. 07. bře 2016 16:00 #304093

• JUDY
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1146
Teda Kájo, máš to nádherné. Asi jsi obírala listy, že? Já je mám skoro všechny olistěné, jakoby ani zima nebyla, to bude práce... Tak to už se do toho musím taky pustit. A holky, můžete mi objasnit, jak je to s těmi fázemi měsíce? Vím, že to má na rostliny vliv, ale neznám to a nikdy jsem se tím neřídila...Jo holky a když je mám nakopčené štěpkou, když je teď ostříhám, mám to ještě znovu přihrnout zpátky? Některé sice už fest raší, ale je u nás ještě dost zima.. :(
Poslední úprava: 07. bře 2016 16:01 od JUDY.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 07. bře 2016 16:15 #304095

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
JUDY, lunárních kalendářů je mnoho, já koukám třeba sem : lunarni-kalendar.ireceptar.cz/

Jinak, štěpku bych co nejdřív odhrnula a hlavně tak, aby se nedotýkala větviček. Ono to dřevo při rozkladu může chytit nějaké houby, které by mohlypřelézt na rostlinu, tak se doporučuje kolem krčků nechat volné místo.
Už nebudou velké mrazy. Některé roky jsem nastýlku nedělala vůbec, do -10 to musejí zvládat nenakopčené a větší mrazíky už snad nebudou. Leda bys byla v nějaké mrazové kotlině, kde je to pravděpodobné. Ale je spíš pravděpodobnější, že se ti to pod tou nastýlkou zapaří a chytne to nějakou houbu :unsure: .

Ad olistění růží : taky je mám hodně olistěné, ale jak začneš střihat, spoustu toho odstřiháš s větvičkami a těch pár zbytků už se dá obrat ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: JUDY

Dělání, dělání II. 07. bře 2016 16:23 #304099

• JUDY
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1146
Jé to bych nechtěla, žádný houby :sick: , no tak si plivnu pod nohy a půjdu na to. Děkuju. :)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa