Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Dělání, dělání II. 07. bře 2016 16:25 #304100

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
listy jsem neobírala . byla tu taková vichřice , že se to omlelo samo .. jinak co bylo na konečcích jsem stejně střihla . ale jen málo . už tam listí nebylo.- a kam to dávám ?- 2x jsem nadrobno nastříhané narvala do popelnice / topíme plynem / a 2x jsem měla nacpaný venkovní krb . tam to trochu uschlo - je krytý -dnes jsem podpálila tu druhou dávku . dále mám ještě nadrobno nastříhané ve velkém igel. pytli . stříhám do velkého bramborového koše a pak to přesypu .ale jsem naštvaná - kontejnery na BIO odpad nám přistaví až v dubnu -- což mi naprosto nevyhovuje a nejsem sama . ještě je plno bordelu, co tady navál vítr z lesa , máme plné zahrady listí . jenže panstvo se každý rok hádá s ředitelem skládky o platby a dříve kontíky nedovezou .listí dávám do kompostu - tak to nevadí .
a popínavé moc nestříhám - jen suché větvičky , nebo konečky. . ale až odkvetou ramblery , tak je letos musím ostříhat . potřebuju natřít pergolu .
Poslední úprava: 08. bře 2016 07:15 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Dělání, dělání II. 07. bře 2016 17:18 #304103

• Marta
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 211
Tak som dnes tiež strihala vlaňajších nováčikov. Skoro k zemi. Naša roztomilá sučka Šerinka je od dnes oficiálne premenovaná - odteraz sa volá Brutálna Nikita! Normálne by som neverila, koľko rastlín dokáže jedna kólia polámať. Budem musieť vymyslieť ploty, kým to dvadsaťkilové mláďatko vyrastie. Človek naozaj nemôže mať všetko. Krotím hnev a pečiem banketky ku guláške pre zaťa - treba ploty....
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Ajka

Dělání, dělání II. 07. bře 2016 17:53 #304108

• Gabča
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3236
Koukám, tady už máte napilno. No já s těma svejma pár růžema ještě můžu chvíli počkat. Ale čtu, že by se mělo nakopčení rozhrnout, tak to bych mohla. Vzadu je mám ještě přikryté chvojím. :huh:
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 07. bře 2016 18:28 #304115

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Gabčo, myslím, že chvojí nevadí, taky mám ještě přes některé nově sázené sem tam větvičku přehozenou.

Marto, přeji brzké zmoudření psiska nebo alespoň ty ploty ;) .

Kájo, já toho právě mívám každoročně hromady, pálívala jsem to v železném sudu, ale ten se mi letos už úplně rozpadl a nový mi manžel ještě neodvíčkoval :dry: , takže jsem dva čtyřicetilitrové kýble narvala do popelnice a třetí už se nevešel a to nemám zdaleka ještě hotovo :( . Zítra je vyvezou, tak zas budu moct pokračovat. Kontejnery na bioodpad taky přistavujou pozdě a hned bývají plné :down .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Marta

Dělání, dělání II. 07. bře 2016 18:34 #304117

• Kaja
  • Platinum Boarder
je blbé , že nemám nikde možnost udělat oheň . zaprvé se u nás nesmí - i když sousedé grilují a smradí dokola. taky z komínů, ale kdybych tu udělala oheń - tak to by byla mela . nechci na trávníku a co jsou dlaždice, jsou u garáže a pod posezením . tam taky nemůžu .
dokonce už jsem kterýsi rok to trní nosila do obýváku a pálila jsem ho v krbu tady uvnitř . ale byl řev - i když jsem si po sobě uklidila .taky to zelené nehoří. ještě tam mám i klacky z jabloní , ale z těch udělám otýpky a pak je narvu do krbu uvnitř .
Poslední úprava: 07. bře 2016 18:39 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 07. bře 2016 20:11 #304120

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Nojo, já mám zadní vrata ze zahrady na pole, jsem s majitelem domluvená, že mimo sezonu můžu vystrčit sud a zapálit, ale taky obvykle čekám, až je to suchý, aby to nekouřilo a samozřejmě čekám na správný vítr ;)
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 07. bře 2016 21:43 #304123

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Já už jsem dneska ostříhala Leonarda, je v terase, je to hodně chráněné místo. Takhle dopadl, nemám s tím zkušenosti. Ale líbí se mi :D
DSC06942.jpg

DSC06943.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., sany, mišpule, Evka, Jikra

Dělání, dělání II. 08. bře 2016 07:05 #304124

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
já se stříháním ještě chvilku počkám a pak větve pálím na ohništi
růže jsem tuhle zimu nechránil vůbec ani jsem nepřihrnul , jen pár nových jsem po vánocích přikryl nastříhaným vánočním stromkem a to tam taky ještě nechám
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 08. bře 2016 07:16 #304125

• Kaja
  • Platinum Boarder
no jo Luky - jsi mladý - uděláš fik fik a je to ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Lukáš

Dělání, dělání II. 08. bře 2016 07:53 #304126

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
jo jo fik :laugh: :laugh: :laugh:
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa