Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Dělání, dělání II. 08. bře 2016 09:50 #304133

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Ja jeste taky chvilku pockam, mam ruzicek jen par.
Ale chci se zeptat s tim nakryvanim chvojim, nevadi to nejak novym vyhonum, kdyz to chvoji mate az do jara? Ja jsem taky pres zimu kryla, ale v Pze mi zacaly rychle rasit, a kdyz jsem to chvoji sundavala, tak se mi podarilo nejaky vyhon ulomit, pripadne byly ty nove vyhonky strasne zkroucene. Tak posledni mesic uz jsem to chvoji mela jen v zaloze, kdyby jeste prisly nejake vetsi mrazy.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 08. bře 2016 11:00 #304135

• sany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1321
Pozerám, že práce v záhradách sú už v plnom prúde, tak aj ja sa pustím dnes do ružičiek. A už musím začať aj plieť, akosi rýchlo začala rásť burina. A ešte jedna otázočka, môžem ostrihať už aj levandule. Pozerala som, že sa už tiež prebúdza.

Kaja, Genovesa, máte krásne ostrihané ružičky - šikulky

Marta, pozdravujem "Nikitu", určite je to zlatíčko a všetko zlé sa jej odpustí. Ona sa časom naučí kam môže a kam nie.
Anka
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Genovesa, Marta

Dělání, dělání II. 08. bře 2016 12:40 #304139

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
No, hlavně, aby byla ostříhaná aspoň trochu vhodně. Nemáte někdo tip na stránky k řezu růží? Moc o tom nevím, tak to dělám spíš intuitivně. Navíc ty moje dvě háďata mi nenechají moc času na hloubání. Diskusi k řezu pročtu.
Já bych ještě počkala, ale mám za tou růží klematis Piilu, chtěla jsem ho prostříhat. Abych se dostala k růži, udělala jsem z něj mumii. A přemýšlím, že to zkusím tak nechat, snad proroste i tak...
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 08. bře 2016 12:55 #304140

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
hlavně očko ven z keře- a aby keř nebyl moc hustý .tu včerejší C.P. Margaret si za vzor neberte . vzala jsem ji skoro dohola , aby se obnovila . u země stříhám jen čajovky a těch mám jen pár . Leonarda už bych Geni nechala tak jak je . taky ji moc nešmikám a chová se jako popínavá .loni byla samý květ - hlavně chce pohnojit a slunko . trochu níže jsem ji vzala zkraje keře aby neměla holé nohy . jinak se tam nedostanu . je mezi plotem a kůlnou

DSCN2175_2016-03-08.jpg

DSCN6183.jpg

je to jedna sazenice - to vedle je žlutý rambler - už odkvetlý .byla jsem vyfotit dnešní stav . něco už jsem tam střihla , ale ještě něco málo upravím . třeba tu zalomenou větvičku na stěně kůlny .. jinak se mi vyplatilo moc ho nestříhat . ale je to u různých růží různé .každý si to musí vypozorovat časem. další dnes vyfocená je Artemis . ještě ji trochu vezmu špičky výhonů . jelikož ji chci mít slušný keřík , nebudu ji stříhat u země .

DSCN6184.jpg

ještě nemám okopané a zapravený kompost , ale to zelené je samovýsev loňské Černuchy Dalmatské
Poslední úprava: 08. bře 2016 13:29 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zeuwicka, Evka, Jikra

Dělání, dělání II. 08. bře 2016 13:45 #304143

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
Ty brďo, tady už se stříhá, odhrnuje.. Myslíte, že moc vadí, když bych stříhání nechala až na čtvrtek, pátek? Jsem po týdenním boji se zubem, nakonec mi ho musel vytrhnout a dospávám ty probdělé noci, ven pokud možno nechodím, ať mi to neofoukne..uvažuju, že bych dala šátek na lupiče :laugh: a šla na to hned raděj :cheer:
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 08. bře 2016 15:08 #304144

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
je čas- jenom bud´ hezky v teple . dnes taky ven nelezu . je hnusně. ;)
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 08. bře 2016 15:23 #304146

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Kájo taky tak.Měla jsem velké plány a prd-přeháňky všeho druhu,syrovo,mlhavo,nevlídno.Vypadá to na celoodpolední gaučing.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 08. bře 2016 18:05 #304152

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kiko, u mě ty výhony u země nejsou zatím nijak dlouhé, stříhala jsem hodně nízko, narašíno vylo spíš nahoře. Ale taky to tam nenechám dlouho. Doufám, že když je to zakryté, hlína se tolik neprohřívá od slunce a růže se tolik neprobouzí, navíc to alespo%n trošku chrání ty nově se klubající pupence před ranními mrazíky

Já dnes dostříhala skoro vše zbylé, jen to, na co potřebuju pákovky, zůstalo endodělané. Pákovky jsou zamčené v garáži a nějaký naschválníček nám schoval klíče ( hledáme neúspěšně už od pátku :angry: ).
Genoveso, kolem Novu jsou rostliny uzemněné, tak si myslím, že stříhat se dá ještě klidně týden, ikdyž v příručce píšou, že před Novem je to lepší.
Jinak mmch., u nás už v pangejtu kvetou zlatice :P , ta moje potvora tedy ne, mám nějakou zakrslou a ta je nějaká pozdní. Když jsem ještě mívala tu obyčejnou, kvetla tahle zakrslá vždy o dost později, ikdyž byla víc na slunci.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Dělání, dělání II. 08. bře 2016 22:36 #304173

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7637
No u nás dnes hustě chumelilo, více jak v zimních měsících, takže jsem pouze včera stihla zasadit lilie, poházela jsem narcisy a tulipány cereritem, růže jsem letos ještě nestříhala, i když obrážejí, ani chvojí na nově zasazených růží na podzim jsem nesundávala, máme celý den sníh a kolem 0st. C, jo a podle lunárního kal. se 10.3. nemá sázet ani pracovat s půdou a rostlinami, tak odpočívejte :laugh: , včera to už venku vonělo jarem ale půda je hodně mokrá a studená, nemůžu se už dočkat ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: sany, Ajka

Dělání, dělání II. 09. bře 2016 08:00 #304179

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Jj, tyhle "povinné pauzy" mi dávají zabrat :P , obvykle to využiju alespo%n k úklidu zahrady ( se mi květináče, kýble, lopatky a jiné náčiní obvykle válejí po celé zahradě, kde jsem je zrovna upustila, když jsem šla dělat něco jiného :whistle: ).

Jinak jsem o NOVu zkoušela loni plít a opravdu se pampelišky a kopřivy na tom místě už neukázaly ( jejich místo ale rychle zaujaly jednoleté plevele :unsure: , udržet nevyužívaný kus záhonu bez plevele je prakticky nemožné :P ).
Ale musí být půda už oschlá, když je blátivo, půda nechce kořeny pustit. Když bylo dost sucho, půda se rýčem krásně rozloupla a kořeny šly krásně v celku vytáhnout.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Genovesa, Smuma
Moderátoři: Eva L., Květa