Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Dělání, dělání II. 19. bře 2016 22:31 #304594

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7637
Teda Kájo, to je krása, u mě letos potvůrky nekvetou :silly: , asi před 3 lety kvetly jak diví, to měly možná 16 prutů, mám je letitý a nejhorší je pro mě zimování, já je přesazovala vloni dlouho před létem a asi to byla chyba, letos s nimi nebudu hýbat, dáváš je taky přes léto venčit?
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Dělání, dělání II. 20. bře 2016 06:33 #304596

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
jo v létě jsou venku - u východní strany domu . no nevím jestli mám přesadit . loni taky kvetly málo . a ještě mám dvě . jedna z nich má jen dva pupeny na jednom výhonu . nevím už ani barvu , tak jsem zvědava . ale tu jsem loni přesazovala .velká má asi 10 roků a drobnokvětou mám tak asi 30 let . tu jsem už několikrát obnovovala . ony ty staré hlízy musí pryč .
budu to přesazení a hlavně rozdělení muset zvážit. mám ji nahoře v pokoji kde se netopí , ale je to spousta schodů a je moc těžká .
Poslední úprava: 20. bře 2016 06:38 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., alenak

Dělání, dělání II. 20. bře 2016 08:12 #304598

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Kajo, ta cimbidia jsou nadherna. Mne kvetlo vloni poprve od te doby co ho mam. Melo dva stvoly, ale jeli jsme na dovolenou a jak byla ta horka, tak mi jeden stvol zaschnul. Ale jeden vykvetl, bylo krasne.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Dělání, dělání II. 20. bře 2016 13:49 #304603

• alenak
  • Platinum Boarder
Dávám cimbida přes léto pod jabloň, oni bez podzimního chladu nevykvetou - to už mám vyzkoušený, taky se mi zdá, že růžová víc kvete, bílá je líná, měla jsem i zelenou a ta mě nikdy nevykvetla :silly: , dnes dávali v televizi dopoledne o přesazování a hnojení cimbida - dávali dlouhodobě působící hnojivo, asi to koupím a vyzkouším ;) , tu růžovou mám asi taky 10 let,ta se dobře množí
DSCN3051.jpg
tahle se mi zdá nejvděčnější,přirůstá a hlavně vykvete, před 3mi lety
DSCN3065.jpg
taky staré foto
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, mišpule, Evka, Jarka, Jikra, Ajka, Smuma

Dělání, dělání II. 20. bře 2016 14:02 #304604

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
krása :up - nevím proč na něm mám tolik listí.jestli je moc pohnojený nebo co ?
to samé u oleandrů . listí krásné , sytě zelené a málo kvetou .dneska jsem už je dala otužovat za dveře . ale večer je stáhnu zase dovnitř .
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 20. bře 2016 19:04 #304612

• alenak
  • Platinum Boarder
oleandr chce hodně vody a slunce, nemám s nimi potíž, co se týká cimbidií - hnojivo by jim vadit nemělo,listí máš krásné, zdravé,dávám hnojivo tekuté s guánem_když na ně nezapomenu - a taky trochu granulový hnůj, ale hlavně na podzim chlad, uklízím je až v říjnu, to už měly kolikrát i pruty, to pak hlídám teploty a večer s baterkou stěhuju :silly: , čím jdou dýl domů, tím líp :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Dělání, dělání II. 21. bře 2016 06:44 #304615

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3940
Víkend jsem trávila v Polabí na chalupě, kam jsem se jela dokurýrovat. Sobota dobrá, neděle nic moc - ani na počasí, ani na práci. Vyrýpla jsem si pár cibulek tulipánů a narcisů do truhlíku na balkon. U nás sotva vystrkují lupeny, v Polabí začínají kvést.
Velmi mě mrzí, zeuwicko, tvoje současné problémy a naprosto chápu oprávněný strach, jde o domov. Moc držím palce, aby to dobře dopadlo. Dálnice v Čechách to- je kapitola sama pro sebe.Např. u nás D3, léta rozestavěná, obchvat u Tábora 3 roky v soudním sporu s rodinou Bratránků, kterým odřízli cestu k jejich nemovitosti, vlastní motocentrum a kvůli stavbě dálnice museli ukončit provoz čerpací stanice, protože se tam auta jednoduše nedostala. Jsou to nervy. :(
Poslední úprava: 21. bře 2016 10:00 od Ajka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Jikra

Dělání, dělání II. 21. bře 2016 07:16 #304617

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Jsem před rokem dostala na starost statek po dědovi ( ne že bych dědila, ale bydlím nejblíž :whistle: ). Loni jsem si tam nasázela nějaké prěbytky, zasela nějaké letničky a udělala pár záhonků na zeleninu. Zbytek bývalé zahrádky zůstal ladem a koncem léta už na něm byl velmi bujný porost. Je neuvěřitelné, jak příroda využije chvilkové nepozornosti a hned si vezme zpět, co jsme jí sebrali :P . Jsem včera asi hodinu odplevelovala záhon 2x6m. Ty kopřivy, co jsem vyryla loni při Novu, se objevily znovu. Zjistila jsem, že kořeny zasahují až pod přístavek, kam se nedostanu ( asi nastoupí herbicid).
Pampelišky už se opravdu neukázaly, zato tam vyrostlo kdeco jiného. Po mírné zimě vše krásně zelené, kopřivy mají semena skoro zralá. Zkrátka džungle :P .
Takových "zapomenutých" míst tam bylo hned několik, po třech hodinách se přiznám, že už jsem nemohla a zbaběle jsem zdrhla :sick: , dnes mě bolí celé tělo. Jako dítě jsem nechápala, jak může babička u pletí celou dobu stát v předklonu, teď už chápu, dá se to vydržet dýl, než si ke každému plevelu sednout na bobek. Za hodinu tak člověk nadělá mnohem víc dřepů, než kdy ve škole při TV ( tělesné výchově).
Přestala jsem věřit na trojpolní systém :laugh: , kdysi mi to přišlo jako logická věc, po včerejšku nechápu, proč naši předci nechávali pole za jeden rok zarůst plevelem, aby ho pak další dva roky pracně odplevelovali :P ( a furt dokola :blink: )
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, varouch, Jikra, Ajka, Smuma

Dělání, dělání II. 21. bře 2016 09:40 #304622

• Smuma
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 186
Já taky nechápu, jak omezovali Pýr plazivý a jiné oddénkaté potvory, poctivě je pleju a stejně už jsou v půlce záhonu a pole :sick: Naši měli část pole osetou jetelem 2 roky, jakože se vyčistí, ale nic, jaktože to dřiv fungovalo? Budu muset vzít postřik...
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Dělání, dělání II. 21. bře 2016 10:04 #304623

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Smuma napsal:
Já taky nechápu, jak omezovali Pýr plazivý a jiné oddénkaté potvory, poctivě je pleju a stejně už jsou v půlce záhonu a pole :sick: Naši měli část pole osetou jetelem 2 roky, jakože se vyčistí, ale nic, jaktože to dřiv fungovalo? Budu muset vzít postřik...
Obávám se, že prostě jeli s motykou.

K pýru jsem našla toto: Z jednoho segmentu dlouhého 10 cm je rostlina schopna vytvořit v průběhu vegetace až 30 m oddenků.

Taky s ním bojuju a mám pocit, že než vypleju 2m záhonku, na začátku už je zase narostlej.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka
Moderátoři: Eva L., Květa