Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Dělání, dělání II. 18. bře 2016 19:13 #304532

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3940
Kájo, máš můj velký obdiv, tvojí vitalitu bych teď zrovna potřebovala. Chytila jsem někde virózu, kašel mám jak tuberák, ale stejně mi to nedá a musím na zahradu. Přesvědčuji sama sebe, že tam jenom nahlídnu, ale když už tam dojedu, (na kole), vezmu nůžky, pak je mi to málo, vezmu rýč a večer jsem na umření.
Kiko, neboj, dočkáš se. Nevím jak kdo, ale já mám zahradu neustále v přestavbě. Zvětšuji záhony, přemísťuji rostliny z místa na místo...Ale především Kiko, zahrada je veliká radost a potěšení. A když se daří...A tobě se dařit bude, o tom jsem přesvědčená. :)
Poslední úprava: 18. bře 2016 19:16 od Ajka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jikra

Dělání, dělání II. 18. bře 2016 19:21 #304534

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
tss - vitalita . dnes mě bolí i kosti na zadku . :blush: ale nikdo mi to neudělá - musím všechno sama .
Pat Austin jsem dnes vzala skoro k zemi . byla velmi špatná - sušina , flekatá od spály . no už má nějaký rok . je jedna z prvních angličanek .
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 18. bře 2016 19:54 #304535

• sarrka3
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 57
Kiko udělej si letos nějaký hezký koutek v zahradě, ať se máš kde kochat a hrabošit. Postupně připojuj další, tvořit zahradu je to nejkrásnější a když tě to baví, tak stejně nebude nikdy hotova a pořád budeš něco vymýšlet a předělávat. Já jsem na naší zahradě cca 10 let, můj manžel jí má po prarodičích a stará se o ni cca od svých 14 let, teď je mu 41 a světe div se, pořád je co dělat a vymýšlet. Největším paradoxem je, že si říkal, nebudu to dělat jako babi a mít na záhoně směs různých kytek, pěkně bude mít každý druh svoje místo a děda sypal chodníčky štěrkem, to dělat nebudu. A teď se směje a chodníčky sype štěrkem, nebo dláždí kamenem, na záhonech je zase směs různých druhů, ale musel si k tomu dojít sám. Akorát babi jela hodně v užitkové zahradě, všude záhony na zeleninu a plno ovocných stromů, tak to jsme zredukovali, zeleninový záhon jeden a ovocných stromů tak akorát. Jelikož jsme taky propadli růžím, nebo spíš já, tak urejváme trávník a děláme nové záhony. A tak pořád po letech nejsme hotový a to je na tom to skvělé. Jsem se nějak rozepsala, Kiko nebuď smutná, ale těš se z toho, kolik tvoření, krásy a radosti z toho co jsi vytvořila máš před sebou.
Poslední úprava: 18. bře 2016 19:57 od sarrka3.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Jikra, Smuma

Dělání, dělání II. 18. bře 2016 21:05 #304540

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Kiko,taky si přisadím :cheer: Začínali jsme po stavbě,leckde udusané zbytky písku,cihlové drti a zbořeniště po dřevěné stavbě-dříve maštal se seníkem,pak užíváno jako kůlna.Na půlce zahrady slepice.Kolaudovali jsme r. 1991,se zahradou jsme začali následující rok.Dodnes vykopáváme zbytky cihlových chodníčků,30cm pod povrchem je vrstva zvětralé škváry a popela-prarodiče mívali uhlířství a povoznictví.Začala jsem s úzkými záhonky podél plotů,nenápadným přirýváním jsem dosáhla v jednom místě šířky 3m :evil:
začínala jsem letničkama,jiřinama ze semínek a tím,co mi kdo ukopl.Kdybys jela kolem Plzně,nakopala bych ti taky ;)
Za stromy buď ráda,protože v těch nynějších tropech,je naše zahrada bez stromů rozpálená placka a strašně "závidím" Vlaďce,že má vzrostlé stromy na zahradě.Ale už to taky vylepšujem.Muchovník už má pěknou korunu,na podzim sazená,už vzrostlá,okrasná jabloň,snad taky obrazí a do zahrady jsme teď dali 2 meruňky a jabloň Rubinolu-vysokokmen,jako budoucí náhradu staré třešně.Snad se mi podaří zdolat nové sousedy,aby v místech,kde máti měla velkou borovici,vysadili strom,který by opět dělal bloudivý stín mým růžím.
Je to věčný boj,za tu dobu jsem vše několikrát přeorala,popřesazovala,ale zatím mě to stále baví :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: sarrka3, Jikra, Smuma

Dělání, dělání II. 18. bře 2016 21:26 #304542

• Smuma
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 186
Kiko, to zastínění v létě ale může být fajn :) My máme zahradu novou, vzrostlé stromy žádné a v létě je to k nepřežití a neuzalití :whistle:
Stavěli jsme svépomocí, takže na zahradu(pole)nebyl čas, máme ji sedm let, ale až poslední tři roky - po terénních úpravách se mohu realizovat :) První kytky jsem dostala odkopky od sousedky, příbuzných, ptačí zob jsem si koupila a ostříhané větvičky zakořenily...Taky si kupuji postupně po jedné trvalky a chci si je rozmnožit, zatím se jim moc nechce :laugh: Přiznám se, že plán nemám(dvě dráčata plánu nepřejí), postupně si upravuji kousky, jsem zvědavá, jak to dopadne :whistle:
Je to úžasný relax...
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, sarrka3, Jikra

Dělání, dělání II. 18. bře 2016 22:28 #304552

• Luša
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 746
A je to pre nás aj výzva, pravda dámy? Pardon pre pánov tież, ale u mña bola záhrada relax aj naplnenie po rokoch starostlivosti o deti a zároveň je v tom aj kus tvorivosti :whistle: Kika, stromy sú zàklad każdej záhrady, potom sú kríky ,potom trvalky a nakoniec letničky, ktoré zaplnia všetky medzery. A okrem toho, dá sa všetko aj presadiť B)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka, Smuma

Dělání, dělání II. 18. bře 2016 22:34 #304553

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7637
Když si vzpomenu na své začátky, no byl to boj hlavně s mým otcem - starý sedlák, takže brambory, sušení trávy atd., když jsem byla na mateřský tak jsem měla okurky nakladačky až u baráku, pak jsem se zasekla, sehnala návrh okolo domu- a to byly 80tý léta, a sázím, předělávám doteď. Nabíjí se mi baterky na zahradě a jak jsem se tehdy mýlila ,že zahrada bude brzo hotová, jsem tomu pochopitelně ráda že to tak není. Vždyť ani tak krásný růže tenkrát nebyly :cheer: , jste tu všichni šikovní a Kiko, ty to určitě zvládneš :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Dělání, dělání II. 19. bře 2016 06:53 #304557

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
Kiko taktéž začínám.. V začátcích K.R. jsem nakupovala růže, keře, kytky, mělo se přistavovat u maminky..jeden hloupý soused vše zhatil a my si museli hledat domov jinde, stavba nepovolená...teď jsme 4roky vráželi vše do domu a konečně 2 roky sem tam zbylou peníze na zahradu...dům máme z roku 1900.. včera jsem založila nový 10m záhon, mají mi přijet další růže.. a teď si i já postěžuju.. šel okolo soused, prý na borůvky sousedko? Říkám ne, vždyť víte, růže ;) vzal mi vítr z plachet... To se tu bude u dálnice vyjímat... Dělají obchvat, do roku 2017 bude prý hotový do Šumperka.. Pak směr Jeseníky, Ostrava.. Jediné dva domy jim překáží ze Šumperka až do Losin..Náš a souseda..manžel hned koukal na net a prý fakt na obci je něco psané z 17.3. Hned v pondělí tam pojede.. Je mi z toho na nic... Za sousedem prý už byl někdo z představenstva, zda má v plánu rekonstrukci domu... Kopeme základy na pergolu, já natěšená..teď bych se nejraději na vše vybodla... Jsem zvědavá, jak toto dopadne...
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jikra

Dělání, dělání II. 19. bře 2016 07:24 #304562

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Zeuwicko, to je mi hrozně líto :( . Držím palce, někdy se ty obchvaty táhnou celá desetiletí, možná to bude váš případ. Třeba jim na to dojdou peníze. Vždyť ze Šumperka by to dál už vedlo jen do Jeseníku, to přeci nemůže být tak důležité. My čekáme na dálnici do Prahy ( D7) už dvacet let a vypadá to, že si dalších asi 10 let počkáme, ačkoliv denně po té silnici jezdí cca 35 tis. aut ( od nás jezdí spousta lidí pracovat do Prahy, tady moc práce není). Je to díky tomu silnice s nejvyšším počtem smrtelných nehod, přesto stále čekáme, až budou peníze :whistle: .
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 19. bře 2016 07:40 #304565

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
se připojím k utěšování -- asi by už taky přišli k vám , když u souseda byli . nenervuj se - hlavně zdraví .jinak je všechno k ničemu .
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa