Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Dělání, dělání II. 06. dub 2016 15:25 #305149

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
aha!! jo bude to mochna .. je to swinstvo .a protože se mi tam blbě leze ,tak se rozrůstá . stačí ji díra v textilce kolem růže . dneska jsem to tam důkladně vystříhala . myslím růže . to asi bude letos bída.bylo tam dost suchého i poškozené dřevo . jak tady byly takové vichřice , tak se to mlelo o sebe , a samé odřeniny .
taky jsem loni jenom trochu stříhla např .Acapellu . kvetla krásně , ale měla přes dva metry . dnes jsem ji fikla ty hrubé výhony na necelých 30 čísel. taky Alexandru - ta byla taky dost suchá . je to tam jak na pasece . Mercedes měla taky dost výhonů suchých .
- tak jsem to letos vyřešila razantně .uvidím jak budu časově, s počasím a zdravím - asi rovnou natřu plot z naší strany - aby nebyly kecy , že se tam nedostanou . ;)
Poslední úprava: 06. dub 2016 16:20 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 06. dub 2016 16:42 #305152

• Smuma
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 186
Textilku jsem zrušila, průraznější plevele stejně prorostly( pýr, přeslička i ta mochna) a bylo pod ní moc vlhko, mám tu těžkou půdu, takže 2 ze 3 růží to zabalily. :(
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 06. dub 2016 21:01 #305162

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Ten krátký sestřih růží má i tu výhodu, že se dá dobře mezi ně vlézt a pořádně to vyplejt ;) . Taky už jsem se napodzim mezi ně nedostala ( resp. strčit ruku mezi ně nebyl problém, ale pak jí vytáhnout nešlo bez ztrát na rukávu či kůži :angry: ), nechala jsem to jak to bylo a vyplela až teď .

Dneska jsem dorazila střih trav, odhodlala jsem se dokonce i na střih Ravenny ( třinovník, ten můj už má asi metr v průměru :unsure: ), do toho se mi každoročně nechce, je to jak pracovat se skelnou vatou, to pichlavý chmíří se zapíchá do rukávů i rukavic, hrozně to škrábe :angry: . Ale povedlo se a spolu s ostatními ořezky ze zahrady jsme to odvezli do sběrného dvora, takže během dvou hodin byla zahrada uklizená. Z toho mám velkou radost :) . Jen k tomu dostřihu růží jsem se díky tomu nedostala :( .
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 06. dub 2016 21:54 #305169

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7637
Taky jsem to dnes dodělala, roztržené kalhoty, poškrábaná, říkám si jestli mi to stojí zato, zítra mě to přejde ;) ale když to pak kvete :cheer: , zítra 7mého je novoluní a podle Krásné paní nepracujte s půdou ani rostlinami - tak se jen kochejte :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Dělání, dělání II. 07. dub 2016 07:16 #305172

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Aleno, "nucené" pauzy se dají využít k úklidu zahrady všeobecně. Já nevim, jak to dělám, ale každé jaro mám v záhonkách nastláno kelímkama, cedulkama, balonkama apod. :S . A protože jsem líná dojít s každou tou věcí zvlášť do popelnice, řeknu si, že to pak obejdu a uklidím všechno najednou. Dneska je TEN den :P , dneska to půjde ;) .
Jo a druhá věc, půjdu s rýčem na ty pampeličky, ty odkládám na NOV celý měsíc. Loni to zabralo ;) .
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 07. dub 2016 13:19 #305199

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
taky jsem dostříhala včera . ve dvou místech jsem si nehezky roztrhla prst .jinak menších škrábanců taky dost . neumím dělat v rukavicích . krve jako z prasete ;) a lidi - spadlo pět kapek a ještě možná bude :whistle:
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 07. dub 2016 16:55 #305204

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Mám uklizeno, ještě potřebuju rozvěsit bílé lepové desky a konečně se dostanu na ty pampelindy ;)
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 07. dub 2016 17:47 #305208

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Na pampelišky jsem taky vtrhla,u sousedovic pipin jsem zabodovala ;) Jenže 3 nacpané kýble byly jen ze dvora,zbývá zadní zahrada a ulička,no a to je pampeliškoviště,na tom nechám ruce.
Vše jsem zalila,vycedila 1000 l,protože v tom suchu mají vrabci a kočky pré :angry: a taky jsem nasypala slizké havěti,už mám ožrané chryzantémy,na klematisy zatím nedošlo,ale granulky vůkol zmizely.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Dělání, dělání II. 07. dub 2016 19:46 #305216

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Jj, dneska měly sousedovic slípky bohatou večeři. Oběhla jsem poctivě všechny záhonky. Na jednom z nich mám asi půl metru čtverečního, kde jsem loňské léto tak dlouho přemítala, co tam dám ( v úvahu připadala chvilku i dlažba), až to příroda vyřešila za mě a nasela mi tam pampeličkové políčko :evil: . Jen tenhle kus jsem dolovala skoro půl hodiny :angry: . Aspoň mám možnost pozorovat, jestli se tam objeví znovu nebo ne, protože jen tak v záhonkách si nepamatuju, kde nějaké byly...
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Dělání, dělání II. 07. dub 2016 23:19 #305224

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7637
Já si dala opravdu dnes pauzu, má snad v sobotu u nás pršet, tak ještě zítra trochu zeleniny zasadit, na pampelišky se teprve chystám ;)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa