Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Dělání, dělání II. 08. dub 2016 18:45 #305239

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Rohový záhon(vzadu v zahradě)jsem okopala,vyplela,tak už trochu vypadá.Je tam pár růží,floxy,astry,trávy a hodně tulipánů.Na plotě klematisy,co zatím nejsou moc vidět :P Doufám,že porost zamaskuje sousedovic skleníky.Aspoň částečně.
kratší strana
IMG_7739.jpg

delší str.
IMG_7740.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: sany, Jikra, Ajka, Genovesa, alenak, Marta

Dělání, dělání II. 08. dub 2016 18:56 #305240

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Mišpul pěkný ;) , ty tulipány to tam letos rozsvítěj, než se ti to zapojí :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Dělání, dělání II. 08. dub 2016 19:08 #305243

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
jo a hezky to je v závětří -ne? navíc skleníky přes den vyhřáté , vydávají i do noci teplo .
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 08. dub 2016 19:38 #305244

• mišpule
  • Platinum Boarder
Jo Kájo,na kratší str. chrání skleník od severu,na delší od východu.Mohlo by se tam Montaně líbit.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Ajka

Dělání, dělání II. 09. dub 2016 12:28 #305267

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3940
Mišpul, pěkný záhonek, já také neustále rýpu do trávníku. Manžel má o zbylý trávník obavu, ale bez obav, zbyde mu ho ještě dost. :laugh:
Poslední úprava: 09. dub 2016 12:28 od Ajka.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 09. dub 2016 14:50 #305270

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Včera jsem si konečně dodělala zvýšený záhonek na zeleninu. Využila jsem staré ( napůl rozpadlé) pískoviště, přenesla na záhon, dole naplnila větvemi a suchými miscantusy, na to podzimní uleželé listí a pak už kompost a hlínu a teď to čeká na zasázení a zasetí. Určitě by to bylo hezčí, kdyby to bylo z nových prken, ale i tak z toho mám velikou radost ;) .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Genovesa, Marta

Dělání, dělání II. 09. dub 2016 14:58 #305271

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Jsme normální, takhle se zrasovat? Já jsem ještě ke všemu stříhala a přesazovala 150 fuchsií a zrelaxovala jsem se až když jsme si šli zaplavat. A to kvůli těm pár měsícům, kdy je ještě ke všemu takové vedro a sucho, že se to nedá na zahradě ve dne vydržet. Musela jsem si postěžovat kamarádkám, které na tom jsou stejně, ještě že máme ten internet. Dnes konečně padá ten nasákavý deštíček, tak jsem šťastná a konečně došlo i na úklid doma.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: sany

Dělání, dělání II. 09. dub 2016 14:59 #305272

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Ale ještě že jste připoměly ty slizouny, hned je jdu nakrmit, na tenhle déšť čekali od zimy..
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 09. dub 2016 15:33 #305273

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Mišpul vypadá to báječně, tulipány jsou u nás v kurzu. Muž je miluje, já už taky, na podzimní Floře jsme zas nakoupili asi 70 cibulí. Zatím mi dělají radost i ty původní, daří se jim a zas pokvetou. Mám je v zemi některé i 4 roky bez vyndávání, což mě velmi těší a klepu na dřevo.
A teda klobouk dolů, já to okopávání nedávám, tak mulčujeme štěpkou. Od oblázků jsem upustila, to je tak do zahrad od architekta. Moje je dynamická, furt se mi něco nelíbí :blink: :laugh: .
Můj nový záhon se už taky rýsuje, rozsadila jsem a přesadila tam dochan, pak bezkolenec, proso, pivoňky a bělotrn po babičce, všechno vypadá, že to roste. Pak jsou tam klematisy - Arabella a Princess Kate, ty mám nové. Jen Hendersonii, ten je tam dosazený odjinud. Prijde tam ještě Camp. lactifolia, Helenium Bristol Ruby, denivka Olive Bailey Langdon a šalvěje - Schwellenburg a Night Field, ostrožka - D. elatum Secret, všechno od Krulichů, dodali moc hezké sazenice. Chtěla bych dokoupit i nějaké perovskie ještě.
No a samo jsou tam růže, cca 10 kousků.
Tak jsem na to fakt zvědavá.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., sany, Jikra

Dělání, dělání II. 09. dub 2016 20:34 #305289

• mišpule
  • Platinum Boarder
Geno,tulipány jsou většinou červené-původní nezmaři-bude to rudý koutek :laugh: S tím zakrytím plotu-mimo klematisů tam plánuju větší keře růží,tam si to můžu dovolit. Nejblíž k dříví(ještě ho tak metr a půl ubyde)je zatím prcatý,jednoproutkový gen.Štefánik,ale zpod země vystrčil silný výhon.Kus od něj jsou moje řízky Cybelle,4 sesazené,ta taky dělá velký keř a ještě uvažuju,že přímo do rohu dám obra růži,pořád bych měla zálusk na Darlow´s Enigmu :P ,rozmluvte mi ji prosím ;) .Tamtudy k nám totiž lezou cizí kočičáci,že bych jim to trochu znepříjemnila,no a na kratší stranu ještě jedno křoví a mezi tím ty klematisy.
Ale jinak(tady to můžu říct,J.na KR nechodí :evil: )rozměry záhonu zdaleka nejsou finální.Hlavně nenápadně pššššt :whistle:
Poslední úprava: 09. dub 2016 22:25 od mišpule.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.
Moderátoři: Eva L., Květa