Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže II

Kavárna u Krásné růže II 04. zář 2016 10:25 #312694

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Kordese potvrzuji. Na okraj záhonů jsem pořídila Gärtnerfreude a Lupo. Pak ještě asi 4 mnohokvěté, taková žlutooranžová kombinace, koupené přímo u Kordese, název už zas nevím. Jedny z mála, které drží.

Protože už jsem pamětník, tak si vzpomínám, že se kdysi prodávalo hnojivo přímo na růže, jmenovalo se Rosarex. Dělali toho víc, třeba pro jahody, cibuli atd. Bylo to dost nekomfortní na užívání. Kulatá papírová jako plechovčička. S nějakým práškem a nahoře byl maličký sáček s něčím jakoby tmavým. To se muselo rozsypat, to se dělalo jednou a tím zbytkem postupně zalívat. Mám pocit, když jsem to používala, tak bylo chorob méně. Ale může to být subjektivní. Fígl musel být v tom tmavém prášku, pokud byl nějaký, někdy mi zbyla ta zalévací složka, tak jsem samozřejmě další rok použila ale už jsem neměla to tmavé a to už tak nefungovalo.'

Jano, rez dej určitě. Každá informace dobrá. Někdy mě už zahrádka přestává bavit, když vidím následky chorob.
Poslední úprava: 04. zář 2016 10:31 od Regina.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Kavárna u Krásné růže II 04. zář 2016 11:45 #312700

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Čerstvý produkt z pastvin může být pro rostliny hodně silný, ale dá se pěkně hodit do kompostu a překrýt vrstvou něčeho, co do sebe pochytá unikající dusík. Takový vylepšený kompost ocení na zahradě kdejaká rostlina.

Kavárna u Krásné růže II 04. zář 2016 18:56 #312711

• Marta
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 211
Pomôcť vyzretiu dreva môžeme draselnými hnojivami bez obsahu dusíka. My sme dávali síran draselný takmer všetkým drevinám.
Následující uživatel poděkoval: Ajka, alcearosa

Kavárna u Krásné růže II 11. zář 2016 11:03 #312904

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
www.novinky.cz/krimi/414304-pri-pozaru-s...palili-dva-lide.html
Hanko Johanko - doufám že jsi v pořádku ??????

Kavárna u Krásné růže II 12. zář 2016 09:09 #312917

• Marta
  • Gold Boarder
Podelím sa s Vami o úžasný zážitok z dnešného rána. Ako obvykle som po zaliatí záhrady sedela s kávičkou a cigárkom na terase s výhľadom na dvor a sad. V jednej chvíli sa obloha zaplnila stovkami lastovičiek, ktoré začali nalietavať na cca 10-metrové brezy na dvore. Vtáčik priletel, sadol na možno dve sekundy na vrchol a vrátil sa do krúžiaceho kŕdľa. Zmätené vrabce posadali na nízke kríky, svoje teritórium odovzdali na chvíľu lastovičkám. Odrazu ako na povel malé mračno odletelo a rozptýlilo sa nad celou dedinou. Som zvedavá, či sa to zopakuje, kým odletia.
Normálne je mi ľúto, že nemám kameru!
Následující uživatel poděkoval: Ajka, alenak, jaru20

Kavárna u Krásné růže II 12. zář 2016 14:16 #312922

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Trénujou na odlet. Jednou (a nebude to zřejmě dlouho trvat) se takhle zvednou a už pro letošek nepřiletí...
Následující uživatel poděkoval: Marta

Kavárna u Krásné růže II 12. zář 2016 18:47 #312926

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Já nevim že se jim chce lítat, já bych se v tomhle vedru ani nehla :sick:
Možná taky čekají na ochlazení...

Kavárna u Krásné růže II 12. zář 2016 19:19 #312931

• Kaja
  • Platinum Boarder
neviděla jsem už vlaštovku několik let . kdysi tu byly , ale nevím proč zmizly. jestli to není kvůli dravcům , co ted´ máme vedle v lese . včera dokonce jedno velké káně sedělo na sousedově ořechu . každou chvíli je slyšet třeba z vedlejší třešně nářek ptáčka. asi ho chytí a zabije .kočka tak vysoko nevyleze . :( sýkorky tu jsou - několik druhů .

Kavárna u Krásné růže II 12. zář 2016 20:06 #312935

• Marta
  • Gold Boarder
Možno je to tým, že nemajú kde hniezdiť. Keď som bola malá boli za každým domom chlievy a v nich - niekde vo vnútri, niekde pod previsom strechy - mali lastovičky hniezda. Teraz chlievy zmizli a nik si nechce dať okadiť fasádu na dome, čo je pochopiteľné. U nás zostali opustené veľké maštale a senníky bývalého JRD, -kapitalistickí veľkoeurópania predsa nebudú chovať kravy a prasatá, no fuj! - takže lastovičky a juríčky majú raj.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Kavárna u Krásné růže II 14. zář 2016 12:01 #312957

• Kaja
  • Platinum Boarder
tak jsem dnes byla v Baumax a Obi . bída- akorát jsem koupila zeminu a dvě chyzantémy v květníkách na hrob- veliké, po 69kč . růže v obou obchodech jen dvě - stromkové . Fairy a Ros Uetersen . dost drahé i po slevě . se mi zdá ke třem stovkám na vysokém kmínku -
- jo ještě dvě heuchery po 38kč- jedna Sherry Cola a druhá světlá do žluta s žilkováním . mohla jsem vzít ještě nějakou třetí , ale něco doma mám a místo není .
měli hodně cibulovin , ale drahé ..malé tulipánky s třemi květy na jednom stonku -- deset ks- 119kč :whistle: .
Poslední úprava: 14. zář 2016 12:07 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Ajka
Moderátoři: Eva L., Květa