Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže II

Kavárna u Krásné růže II 19. zář 2016 16:10 #313046

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
kosatečky jsem taky koupila . takové ještě nemám . a krokusky dvoje , co jsem brala loni a ještě jiné . těch tam je třicet - asi nějaké obyčejné .
s těmi narcisky jsi mě teda nepotěšila.no co už ..je jich 10 ks- ještě že ne ten velký pakl
Poslední úprava: 19. zář 2016 16:18 od Kaja.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Kavárna u Krásné růže II 19. zář 2016 16:16 #313047

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
To mají, oboje. Leták jsem našla na netu, ale je to jenom orientačně. Na prodejně teda rozhodně solidní výběr, když člověk netrvá na novinkách. Ovšem měla jsem jenom velice málo času, nemohla jsem to dobře poprohlížet. Pytel 2 kg cibulí narcisů za 179, měli Tete a Tete, Dutch Master, mix plnokvětých (mám z dřívějška, v dešti těžknou, ale zatím mi to s deštěm vyšlo), ještě nějaké žluté s menšími květy. Tulipány jednoodrůdově 2 kg za 199 aspoň tři barvy (rozhodně si pamatuju čistě žluté, čistě červené a pak další). 12 tulipánu za 40 korun, jednoodrůdově nebo třeba mix třepenitých, pivoňkovité. Sasanky mix, hyacinty modré, modřence 40 za 40, vysoké česneky 6 za 40, česneky menší květenství víc kusů. Irisy nízké, krokusy jednoodrůdově, narcisy jednoodrůdově. Zajímavé tulipány a narcisy měnící barvy v několika typech. A moc hezké, takové sladké, kombinace tulipánů, třeba oranžová Balerina s fialovou 4+4, bílé s oranžovou, růžové s fialovou... no vybrala bych si ještě dalších několik pytlů, ale neměla jsem čas, drapla jsem co jsem opravdu potřebovala a pryč. Doufám, že mi to tento týden ještě vyjde a že tam něco ještě bude.

Kavárna u Krásné růže II 19. zář 2016 18:42 #313048

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
MartoZ, dík za upozornění,já plný žádný nemám, ale švagrová jo a má je polámaný, záleží jaký je rok, úplně jsem na to zapoměla :),
sasanky u mě nejdou, už to nezkouším, dávala foto Mišpul na jaře modřenců, po těch se podívám. :)

Kavárna u Krásné růže II 19. zář 2016 18:49 #313049

• Kaja
  • Platinum Boarder
ted´ jsem přepočítala cibule z 2kg paklu . je jich tam 67 - jedna byla špatná . tak to jsou levné - přes 3kč jedna cibule . když je koupím na ks - tak i 7kč jedna . no a to jsou dost velké , protože je to tulipán s větším květem .
Následující uživatel poděkoval: alenak

Kavárna u Krásné růže II 19. zář 2016 19:45 #313050

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kájo B) , vzpomněla jsem si na tvoje jarní hyacinty, oblíkla se a jela pro ně do Lidlu :whistle: . Mám jich 5 balíčků a 2kg pytel narcisů k tomu :silly:

Kavárna u Krásné růže II 19. zář 2016 21:07 #313051

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
To je závislost :laugh: :laugh: , to je fakt levný, uvidím jak v HK

Kavárna u Krásné růže II 19. zář 2016 22:23 #313052

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kájo, měli u nás i ty sasanky ( mix barev a bílé) ale nebrala jsem, je to přesně ten druh sasanek ( anemone blanda), co na tom hostuje ta rez švestková, určitě by to hned chytly :(

Kavárna u Krásné růže II 20. zář 2016 07:47 #313053

• Kaja
  • Platinum Boarder
tak jsem na FB zjistila že jedna -asi italka - dala fotky nákupu cibulek z Lidlu . tak jsem tam přidala moje dvě fotky - a dnes ráno ještě jeden - asi taky ital přidal svůj nákup s poznámkou , že tam poslal rychle rodiče.sáčky byly shodné s těma u nás . tak jsme si vzájemně pochválili nákup . ;) takže Lidl dal do prodeje holandské cibulky po celé Evropě - kde všude má prodejny nevím .

Kavárna u Krásné růže II 20. zář 2016 13:42 #313055

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Ano, Lídl má prodejny po celé Evropě a mívá stejné věci dokonce za stejné ceny - v přepočtu. Před pár lety jsme s kolegy v práci srovnávali letáky dovezené z dovolené někde z Chorvatska a pak zas někde ze severu s těmi našimi. Bylo to v podstatě stejné.
Jinak jsem si dnes dokoupila další cibule, osadím si nádoby ke dveřím na jaro i něco do trávníku a nové záhony na chatu. Výběr větší než má brněnský Bauhaus a ceny lepší, v porovnání se zahradnictvím také. A mám objednané cibuloviny za velkoobbchodní cenu z Holandska a i tam to vychází cenově hůř. No kdo mohl tušit, že Lídl se takto vyšvihne.

IMG_0922.jpg

IMG_0923.jpg

Kavárna u Krásné růže II 20. zář 2016 15:19 #313056

• Kaja
  • Platinum Boarder
no vida-- ten růžový tulipán Ballade jsem taky vzala . ony ty liliokvěté mají výdrž . měla jsem kdysi Princess- podobné , jen o něco světlejší . ale jak kopu kolem růží , tak jsem si je asi zlikvidovala .

DSCN6723.jpg

kdybych narazila někde na tenhle-- je zváštni a asi botanický . moc se teda nemnoží .je jich pořád stejně . mám už hodně druhů tulipánů , narcisů , hyacintů i krokusů . jsem fanatik . ale celem se jim tu daří.. třeba plnokvětý červený vypadá jako pivońka a z 10 kusů je už asi 25 . ale ten vždycky po 2 letech vyrývám a rozsazuju . je na takovém místě , kde mi to nedá moc práce. ale ted´ uvažuju , kde dám ten včerejší nákup .

DSCN6868_2016-09-20.jpg

myslím , že v tom 2kg balení by mohl být tento. jinak nechci dávat dokola stejné fotky - někde tady je sekce cibulovin, a tam by měly všechny být. dneska sadit nebudu - ale zítra bych s edo toho měla pustit . nerada bych , aby zplesnivěly..
Poslední úprava: 20. zář 2016 15:25 od Kaja.
Moderátoři: Eva L., Květa