Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže II

Kavárna u Krásné růže II 20. zář 2016 16:28 #313057

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Já si chci dat nějaké i zazimovat v nádobě, jako několik vrstev cibulí nad sebou, dole česneky nebo narcisy, nad tím tulipány a v nejmenší hloubce krokusy nebo modřence. Obrázky jsou na netu, kombinací tisíce. Že to pak budu mít na jaře na schodu u dveří. Něco dám do kraje trávníku ke keřům (víc narcisy a tulipány), něco do plochy (modřence a krokusy).

Akorát teď vymyslet, co s čím nejlíp kombinovat. Jestli je lepší oranžový tulipán s drobným bílým narcisem nebo s vysokým fialovým tulipánem....uááá.

Inspirace třeba zde:
www.gardenia.net/gardens/landscaping-ideas/beds-and-borders (odtud je i to foto, tento tulipán v Lídlu mají) a když jsme na Krásných růžích, tak růžové kombinace jde navolit dole výběrem rostlin podle typu.

orangeemperor.jpg
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: alenak

Kavárna u Krásné růže II 20. zář 2016 20:01 #313061

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
Kájo, obdivuji tvůj elán :kiss:, já to dnes v Lidlu nestihla, snad zítra :( , je to tu silně nakažlivé :laugh:
Poslední úprava: 20. zář 2016 20:02 od alenak.

Kavárna u Krásné růže II 20. zář 2016 20:14 #313062

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Tyjo, to je kombimací, málem mi ti schvátilo počítač....

Kavárna u Krásné růže II 20. zář 2016 22:34 #313063

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Alenko nic neobdivuj . nakoupit to není problém , ale kdoví jak to bude se sázením . snad to do zimy po troškách zvládnu dát do země. .
ještě pořád nemám okopkány všechny růže .. u nás až do dneška poprchávalo nebo byla mlha až k zemi , dnes navíc zima. no uvidíme - snad má být ještě i hezky.

Kavárna u Krásné růže II 20. zář 2016 22:44 #313064

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
Zima tu byla ráno 10 st. C, ale je dost vítr, v neděli se nedalo být ani venku, ale sluníčko svítí, tak to trošku prohřeje, kopat a sázet se nedá pro velký sucho :( je to jak beton co se nezaleje.

Kavárna u Krásné růže II 20. zář 2016 22:48 #313065

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Bradhal, díky za připomenutí, ty mixované nádoby jsem chtěla dělat loni, ale nestihla jsem nakoupit cibulky a teď už se mi to vykouřilo. Já tulipánům moc neholduju, mám jen ty nevyndavací, ale do nádoby bych klidně nějaké ultrakrásné klidně pořídit mohla ;) .

Jinak, u nás mají být koncem prac. týdne přízemní mrazíky, nanosila jsem truhlíky a menší květináče do skleníku. Co neunesu, nebo nelze přenést, jsem už včera překrývala textilkou. Loni taky přišly mrazíky brzy ( tuším kolem 6.10.)a všechno jsem to schovala a ve skleníku to pak kvetlo do konce listopadu ;)

Kavárna u Krásné růže II 21. zář 2016 12:19 #313073

• Kamcule1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 310
Já včera v Lidlu držela ten 2kg pytel růžových tulipánů. A nakonec jsem ho nevzala, že si nejdřív musím vymyslet, kam to budu sadit...
(tak už snad ty úlovky nedávejte, nebo mi to bude ještě líto...)

Kavárna u Krásné růže II 21. zář 2016 13:17 #313074

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
:P já nejdřív kupuju a pak uvažuju . protože jinak bývá pozdě a na jaře je pak opravdu líto . ;) vždycky se někde vejdou . na jaře je volno třeba i mezi růžema a pak zatáhnou .
já zas myslela , že jsem vzala i narcisy . nevzala , jenom menší balení -10 ks.. mrzí mě že ne těch 2kg :( taky tam byly malé tulipánky ve stylu Karkulka .. ty jsem taky měla vzít - na dosazení .

DSCN7172.jpg
Poslední úprava: 21. zář 2016 13:22 od Kaja.

Kavárna u Krásné růže II 21. zář 2016 14:01 #313076

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Taky jsem zaváhala, vzala jsem si vysoké narcisy, ty jiné drobnější odložila a to jich měli víc druhů a hodně pytlů. A druhý den už to bylo všecko pryč. V tomto se nemá moc váhat, je potřeba jednat podle místního hesla "sevejde". :)

Kavárna u Krásné růže II 21. zář 2016 14:50 #313077

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Já byla ještě dneska ráno dokoupit a měli víc beden, než v pondělí ;) , evidentně nedali na krám hned všechno..
Důsledně jsem prošmejdila a našla ještě i nějaké krokusky, které v pondělí večer už nebyly ;) a 3 pytlíky těch tulipánových kombinací :whistle:
Moderátoři: Eva L., Květa