Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže II

Kavárna u Krásné růže II 27. říj 2016 10:17 #313692

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Kajo, dík. Kuřince nemám. Ale za barákem prodejnu agrochemikálií. Kristalon se dá objednat i ve větším balení. S kolegyněmi jsme rozvažovaly. Poradil mi jeden bývalý zahradník. Takže když na růže, tak už se nebude tolik dělit.Cererit tak kupujeme taky
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Kavárna u Krásné růže II 27. říj 2016 12:43 #313693

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
taky se dá udělat jícha z kopřiv - na jaře . ne jak už mají semena. ale musí pořádně vykvasit a dost se ředí , aby se nespálilo . taky se dá dělat z přesličky. kuřince mám od sousedů - taky už nemám slepice. nebo dostane koupit granulovaný kravinec i granulovaný koňský hnůj .ty slepičince - stačí větší lopatka do starého kýble a zalít vodou .nemáš sousedy s tou havětí?
Následující uživatel poděkoval: Regina

Kavárna u Krásné růže II 28. říj 2016 09:05 #313708

• Regina
  • Platinum Boarder
Kajo, jíchu okukoval můj muž v nějakém pořadu o zahradách. Jestli se dohrabe a vyrobí, uvidím. Ale s kuřinci mě napadl bývalý kolega z práce. Milovník rhododendronů. Tam se moc nehodí. Ale má toho více. Denivkám, ke kterým jsem ho přivedla já, svědčí. První měl od mě. Tak zajdu s kbelíčky.Hlavně pak musím ohlídat před psy. To je lákadlo jak hrom.

Kavárna u Krásné růže II 28. říj 2016 09:53 #313709

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Regino, ano kuřince obsahují hodně vápna, tak se s nimi musí člověk pod rododendrony, azalkami, hortenziemi, magnoliemi apod. krotit. Kopřivová jícha je super zelené hnojivo a zároveň léčivo. Sama o sobě spálí při postřiku spoustu houbových chorob, škůdci ji taky nemají rádi a zároveň mírně popálí i samotnou rostlinu, čímž ji donutí aktivovat vlastní obranyschopné mechanismy. Rostlina je pak ve výsledku silnější a zdravější, protože ji to nutí, aby sama makala a nečekala na spásu v podobě postřiku. Aspoň tak jsem to před časem četla v nějakém článku, co se tvářil relativně odborně.
Poslední úprava: 28. říj 2016 12:00 od varouch. Důvod: Překlepy, píšu jak tatarka.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Regina

Kavárna u Krásné růže II 28. říj 2016 10:38 #313710

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
na jaře není problém narvat kopřivy, dát je do kbelíku . zalít vodou a zakrýt .po zkvašení to dost páchne, tak myslím , že psi dají pokoj .

Kavárna u Krásné růže II 29. říj 2016 16:47 #313734

• Regina
  • Platinum Boarder
Asi to bude s jíchou pravda, nekoukala jsem ale nějak takhle mi to bylo podáváno.Kolega s tím snad pracuje taky.
A Kajo, přivedlas mě na dobrou myšlenku. Kopřivy tady ve města moc neseženu, nicméně je jich dost na chalupě, kde často pobývá můj muž. Zajistí jíchu, já kuřince. Zakryju a pokud se v tom vyválí psi, tak to bylo určité jíchou, ne mými kuřinci. V lepším případě, v horším bude vina napůl a bude to bez řečí. :)

Kavárna u Krásné růže II 29. říj 2016 18:54 #313739

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Dělala jsem letos kopřivovou jíchu, není třeba toho mít tři nůše. Prostě jsem vyrazila a pořádně vyplela zahradu. Krom kopřiv se dá použít i jiné byliny : rodinnezahrady.cz/hnojive-a-posilovaci-jichy/ a jícha nemusí být ani jednodruhová, může být míchaná ;) .

Kavárna u Krásné růže II 29. říj 2016 19:47 #313741

• Regina
  • Platinum Boarder
Jano, nechám jako záložní plán. Můj muž viděl v anglických zahradách kopřivy a je to jeho nápad, jinak to prostě být nemůže. Stejně vozí, ač platíme popelnici tam, která je téměř prázdná, tříděný odpad. Přibere košík kopřiv. Taky ještě dostane plastový kompostér s žížalami na odpad, bude další hnojení. Od určitého věku beru soužití dle motta z Lustigovy knihy. Život není to, co chceme, ale to, co máme. :)

Kavárna u Krásné růže II 30. říj 2016 08:29 #313759

• Luša
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 746
Súhlas Regina, je to tak, vedieť to keď sme boli mladi... ináč ja dávam do vedra alebo do suda na polievanie aj kostihoj, rastie nám na záhrade ako burina, także je to neustály zdroj aj na mulčovanie

Kavárna u Krásné růže II 30. říj 2016 08:42 #313762

• Regina
  • Platinum Boarder
Lusa, zkušenost je nesdělitelná. :) Ale je dobré, pokud to člověk pochopí a pokud to máme, není nesnesitelné, jsou to spíše takové stařecké rozmary, povahové rysy, které nezměníme a potencují se s věkem, je dobré se s tím smířit a zařídit se podle toho. A dá se i bez větších otřesů a problémů dožít. :laugh:
Moderátoři: Eva L., Květa