Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže II

Kavárna u Krásné růže II 30. říj 2016 08:55 #313763

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Lušo, kostival dávají angličtí zahradníci do kopostu, prý zrychluje jeho zrání. V podstatě je kostival v Anglli zřejmě na zahradě nutností :lol: , takže jsem si ho nakonec taky zasadila, mám tento : www.zahradnictvi-flos.cz/20067-symphytum...y-blue-kostival.html. Problém je malinko s tím, že chce vlhčí půdu, ale nakonec se mi povedlo najít na mé suché zahradě místečko, kde nebude překážet a zabírat místo zajímavějším kytkám ;) .
Poslední úprava: 30. říj 2016 08:56 od Jana V..
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Regina

Kavárna u Krásné růže II 30. říj 2016 09:58 #313765

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Jano, nevím, pokud to není plevel, jak píše Lusa a chce vlhko, jestli bych vyprodukovala v nějakém významném množství. Ale určitě bych využila lékařsky. www.bylinkovo.cz/kostival-lekarsky-a-jeh...hgTssO_zIRoCmPPw_wcB
Do vany, jak doporučují závěrem, si umím dobře představit. Je to relaxace na zničené klouby věkem a zahradničením :laugh: a výborně poslouží i tomu přežít s tím, co máme.
To je obecně problém anglických podmínek, a ty zahrady se mi líbí přenesmírně, že vlhko, je vyjma pár míst v republice docela problém.

Kavárna u Krásné růže II 30. říj 2016 11:38 #313769

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Regino, tenhle je malý ( do půl metru), tak snad ho uhlídám. Máma má ten přírodní fialově kvetoucí a má ho mezi malinami a zdatně s nimi soupeří, takže žádný chcípáček to asi nebude ;) . Ale není ani invazivní.

Vanu nemám, ale dózička s kostivalovou mastí u nás mizí poměrně rychle. Zrovna nedávno jsme si s manželem vzájemně mazali bolavá záda a museli jsme se smát, že to začíná dost brzy :P , máme oba do důchodu asi tak 20 let ( vlastně ani nevím, kdy budu mít nárok :unsure: , furt se to mění ...).
Oba víme, že jsme ve věku, kdybychom se správně měli před jakoukoliv větší fyzickou námahou rozcvičit, ale praxe pokulhává :whistle: , takže pak řešíme až ty namožený svaly :huh: . Na kostivalovou mast v tomhle nedám dopustit :up .
Následující uživatel poděkoval: Regina

Kavárna u Krásné růže II 30. říj 2016 12:47 #313770

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Jano, pobavilas mě tím rozcvičováním. Napadla mě taková analogie.Kůň. Nedávno byla Pardubická. Tak asi proto. :) Radši jsem si ověřila ale docela sedí. Malá citace
Průměrný věk je nejvýše 20 let. Nejvyšší výkonnosti dosahuje kůň mezi 7 - 12 rokem
Koně se před dostihem rozehřívají, musí projít, rozklusat...Hrozí nebezpečí úrazu. Jsi v tom věku, kdy jde člověk do práce v plném nasazení, jak do dostihu. Pokud není ta předehra, končí to kostivalovou mastí. :)
My, starší koně už to v dostizích nemůžeme vyhrát. Musíme dohnat buď zkušenostmi, nebo s další pomocí, kdy v SOS situacích zapojíme potomky. Také už je pryč, jsou samozřejmě i výjimky, ta soutěživost a dravost, která je k dostihům také zapotřebí.A mažeme už stále a je i ta delší relaxace v kostivalu zapotřebí.
Tak ať ti roste...
Poslední úprava: 30. říj 2016 12:53 od Regina.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Kavárna u Krásné růže II 02. lis 2016 07:51 #313829

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Upozorňuju, že na homepage už visí nabídka pro tento podzim ;)
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, alcearosa

Kavárna u Krásné růže II 02. lis 2016 11:02 #313831

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Proč ještě není Soused Gusta na HMF? :)

Od rána v tom ležím a sepisuje a procházím fotky. Stejně jako davy ostatních. Snad něco pěkného ukořistím. :laugh:

Kavárna u Krásné růže II 02. lis 2016 11:27 #313832

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
protože to je růže , která je stará - nalezena u mého souseda Gusty v zahradě . sadil ji jeho táta a Gusta má 75 let .bohužel jsme ještě nezjistili jméno . takže se nám líbí a hodně nás už ji má . :whistle: já z řízku . je dobrá a ještě dnes kvete . howg !
DSCN5420_2016-11-02.jpg

S. Gusta u Gusty :P
Následující uživatel poděkoval: Jana V., bradhal

Kavárna u Krásné růže II 02. lis 2016 11:44 #313833

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
Kájo Gusta :laugh: .... na tvůj popud "Gusta" sem projela googla hmf i rusáky od hlavy k patě...až pak mi zpomalené vedení dovolilo kouknout sem :laugh:

Kavárna u Krásné růže II 02. lis 2016 12:36 #313834

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Možná i na HMF je, ale pod jiným jménem :unsure: ( zatím neobjevená :( )

Kavárna u Krásné růže II 02. lis 2016 12:45 #313835

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Ano, já vím, že ještě není určený, napsala jsem to z legrace, jak procházím tu Dreslinu nabídku. Už ho mám na seznamu objednávek, myslím, že je to pro členy Krásných růží svatá povinnost :laugh: Je hezký, Kájo díky za jeho rozšíření a sousedovi poděkuj.
Jinak mám při velkém se držení za stůl napsaných asi 40 kousků a teď to redukuju - porovnávám se všemi možnými Honzovými a jinými seznamy. :laugh: Ale je to boj. :laugh:
Moderátoři: Eva L., Květa