Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání III

Dělání, dělání III 17. říj 2016 21:24 #313590

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7639
Skoro žádný trávník u nás nebyl, pouze vyprahlá sahara, zapršelo a ono to obrůstá :) , asi koupíme hnojivo podzimní a trochu před zimou pohnojíme, jinak zjara zvertikulujeme a vždy je spousta mechu, když jsme to dělali poprvé, tak to byla síla, snad se trávník trochu srovná :) a hlavně zaprší :)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Dělání, dělání III 22. říj 2016 19:18 #313627

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
tak jsem dnes řádila v rambleru P.H. Musk. pocuc - vrostl mi do něj vinič a do něho zas až na balkony P.H.M.v listí nebyl vidět .jsem dorvaná a naprosto zničená.likvidovala jsem to teleskopickýma nůžkama s provázkem . ten se nabodával na trny nebo se zamotal do pružiny - paráda . bolí mě všechno - za krkem nejvíc . a to není zastřižený na
pergole . jen u toho vína a poblíž balkonů . aby toho nebylo málo- ještě do toho vrostl Mozart .tak 4 m vzhůru . ;)
zítra snad ještě aspoń z balkonu - tam roste P H.M za okapem . jako mezi okapem a zdí . to by mohl taky hezky ten okap odervat z držáků . swině růže :P a jak je krásná když kvete :whistle:
další prevítek je Schneewittchen . ta se taky ještě z boku přifařila do P.H.M a nahoře si kvetla . tak jsem taky těma nůžkama krátila . - koupeny nedávno v Lidlu . jdou vysunout až snad do 8 m. jsou fajn - jen se s nima blbě operuje v ramblerech .

DSCN9156.jpg
Následující uživatel poděkoval: alenak, Luša, Marta, alcearosa

Dělání, dělání III 22. říj 2016 19:49 #313630

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kájo, to by se u mě nestalo :unsure: , Ballerina i po několika letech stále na 1,5m :down .

Ale obdivuju tě :) , já mám z Lidlu ty se šňurkou asi dvoumetrové a vymotat se s tím je kolikrát dost náročné ( těch výrazů, co při tom použiju :unsure: ). Nevim, jak bych to dělala se čtyřmetrovýma, málokde mám na zahradě tolik místa, abych se s takovýma mohla vůbec otočit a nedrbla do kytek nebo něčeho jiného :whistle:
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Dělání, dělání III 22. říj 2016 19:53 #313631

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Kájo, nápodobně, dopoledne zde bylo krásně , tak jsem vyvazovala růže na oblouk , na plotě
balancovala na jedné noze , přisřihávala větve poškrábaná, ušmudlaná - a kolem načančaní
výletníci na procházce nebo se psy. V duchu jsem si říkala, jestli nejsem pošahaná, ale máš
pravdu,když vše rozkvete, je to krása. A to mám jen zlomeček tvého růžového království.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Dělání, dělání III 23. říj 2016 11:16 #313638

• Kaja
  • Platinum Boarder
DSCN2481.jpg

DSCN2483.jpg

tak jsem vám vyfotila ty nůžky z LIDLU . stály něco do 400KČ . na první fotce maximum délky - na druhé zasunuté . jsou fakt ostré a cvaknou i přes dva cm v průměru . na oblouky, kde nedosáhnu jako stvořené .jsou i celkem lehké do ruky. až na ten problém se zakláněním hlavy . krční páteři se to nelíbí .
Poslední úprava: 23. říj 2016 11:19 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., alenak, Marta, alcearosa

Dělání, dělání III 29. říj 2016 19:16 #313740

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Díky opožděné dodávce od Holanďanů sázím většinu cibulovin až teď. (Nebylo by toho teda tolik, kdyby nebyl Lídl, ale jsem za tu jejich akci ráda.) Už se mi o tom i zdá, dnes jsem zasadila do trávníku ke dvou stům narcisů, tak čtyři sta krokusů a ještě několik hnízd s různými jinými. Zítra zbytek. Záda protestují už teď, ale myšlenky na jaro mi zvedají náladu.
Následující uživatel poděkoval: Luša, Regina

Dělání, dělání III 30. říj 2016 08:37 #313761

• Luša
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 746
Včera sme vykopali dva stromy ,to teda bola fuška :evil: a zároveñ zasadili tri nové, ale len stlpovité, do našej malej záhradky uż nechcem żiadne veľké stromiská. Tá vykopaná jabloň bola na drôtenke, ale tak bujne rástla,że to bol każdoročný boj pri udržiavacom reze :sick:
Následující uživatel poděkoval: Regina

Dělání, dělání III 30. říj 2016 10:11 #313767

• Kaja
  • Platinum Boarder
tak - Eglantyne včera vykopaná - dnes nasazená jinde . ale jsem jak myš..no moc zdravá není - ale vystřihla jsem ji pár suchých pahýlů a uvidím na jaře.ještě musím najít místo pro tu Ghislaine de Feligonde. už tak je dost velká , ale ty 4 m co uvádějí - nevím kde ji zakopu .její máma Goldfinch má asi šest metrů na plotě . ale kvete jednou . tak nevím - vykopat ji nezvládnu a ani nechci .je krásná - i když jednou do roka .
Poslední úprava: 30. říj 2016 10:18 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Regina

Dělání, dělání III 30. říj 2016 10:31 #313768

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Bradhal :laugh: , tentokrát mě Lidl taky dostal. Zkusila jsem narciskovou loučku. To by mi z Anglie možná šlo. Uvidím.A taky ji viděl v pořadu můj muž. :) To jsem ještě stihla. Teď mi zbývá tady a to nejsem nějak schopna zvládnou kvůli nemocnému psovi.
Lušo, já s těmi sloupovitými neudělala moc štěstí. Snad ti půjdou líp.
Kajo, ty máš taky obry a fakt obdivuhodné, co zvládneš....a kam to všechno umístíš. I když je fakt, že máš výhodu těch plotů okolo.Aspoň, jak jsem viděla na fotkách a četla popis. Vzhledem k věku tě už asi nedoženu s růžemi. Ale tak třeba aspoň napůl.
Našla jsem si obrázky. Chápu, že tohohle se vzdát nemůžeš a musí se někam vejít.To je nádhera.
www.google.cz/search?q=ghislaine+de+feli...HUPFDLIQsAQIGg&dpr=1
Poslední úprava: 30. říj 2016 10:37 od Regina.
Následující uživatel poděkoval: Luša

Dělání, dělání III 30. říj 2016 12:53 #313771

• Kaja
  • Platinum Boarder
tak místo na Ghislaine se už rýsuje - u plotu . bude tam sice jen dopolední slunko , ale jinde fakt nemám místo ani oporu . :whistle:

ghoslainedefeligonde.jpg

ted´ je ostříhaná - snad se ujme.

DSCN9109.jpg

tohle je její jednoukvetoucí matka - Goldfinch . loni se mi zdá , že kvetla více.
Poslední úprava: 30. říj 2016 12:57 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Luša, Marta, Regina
Moderátoři: Eva L., Květa