U nás neprší nijak silně a pod stromy a kupodivu i pod většími trsy bohyšek je docela sucho. Jinde se to trochu lepí na vidle, ale dá se

.
V úterý jsem předělala předzahrádku, skoro polovinu věcí jsem vyndala a následně zasadila jinak. Přivezla jsem kolečko kompostu a ještě rozházela několik hrstí rohosky, páč půda je sice krásná, ale zřejmě totálně za ty roky vyžraná od keřů, co tam rostou víc jak 30 let. Dosázela jsem astry ( Brigitte, Yvet. Richardson, Azuro a Pink Star), co jsem tu syslila v květníkách a ještě se mi tam povedlo vecpat 2 čemeřice, bergenii a 3 bohyšky, takže akci považuji za veleúspěšnou ( vzhledem k velikosti předzahrádky). Dosázela jsem tulipány a narcisy z Lidlu a mám velký pocit uspokojení

.
Pojala jsem předzahrádku jako čistě jarně -podzimní, protože v létě tam mám u domu květináče s balkonovkama a hortenziema, takže ty to v létě zastanou a záhon může být jen zelený ( navíc jsem letos do mezer dosazovala zbylé lobelky a kvetou doteď, takže to příští rok zopakuju do mezírek po tulipánech).
Včera jsem se vrhla na další záhon, tam je tedy mokro mnohem víc, takže to jde pomaleji, ale plánuji v podstatě totéž. Je to zvýšený záhon, v němž hlína za těch pár let poněkud poklesla a je třeba to nějak pořešit, takže to asi taky povyndavám, navozím kompost zaryju ( a tím i načechrám - vzduch je v té mé těžké hlíně potřeba dodávat) a znovu zasázím a snad se mi povede ulacírovat zas nějaké chudinky, co tu postávají v květníkách ( některé už od loni

).