Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání III

Dělání, dělání III 09. říj 2016 16:31 #313515

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
dnes pokračování v sazení cibulek . dopoledne se ještě dalo , ale ted´ už sem tam krápne. tak jsem zametla zhruba listí z cesty. padá tam z naší švestky. už aby to bylo dolů- taky z jabloní . pořád binec. a pak začne padat z magnolie. na zastřihnutí růží před zimou je asi ještě brzy.. co když se oteplí a začnou pučet -asi ještě počkám .
jsem z té zimy celá nakřivo . nevím teda kdy budu přesazovat . asi jen tři růže ale dost velké .
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Dělání, dělání III 09. říj 2016 17:44 #313517

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Taky nevím, kdy se má přesazovat. Něco už opadalo (vliv ČS a malý květináč), to si říkám, že už bych dat mohla. Ale něco vesele raší, je to celé zelené, dělá poupata - tak to asi ještě počkat, co?

Dělání, dělání III 09. říj 2016 18:38 #313518

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
U nás se dnes kolem druhé docela vyjasnilo, takže chvilku svítilo i sluníčko, což bohužel znamená, že zítra ráno můžou přijít mrazíky :( .
Troch jsem se porochala v trvalkách, musím nejdřív udělat plánované přesuny, pak teprve můžu sázet cibulky :unsure: ..
Následující uživatel poděkoval: alcearosa

Dělání, dělání III 09. říj 2016 21:16 #313519

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Také jsem si dnes odpoledne mákla. Vykopala jsem 5 děr na 2 nové růže a na přesazenou Elfe,
Jaquelinu du Pres a Graham Thomas - ten půjde k oblouku. Na současném místě se přes radikální
jarní střih vytahl do 2,5 m a zastínil Charlotu i Pilgrima. U oblouku byla neznámá žlutá, kterou
zlikvidovalo krupobití,po sestřihu na 10 cm ještě nevyrazila. Když se jí na jaře zadaří, budou se
proplétat obě - tón v tónu. Z druhé strany oblouku se zmátořil Westerland.
Tak oblouk vypadalo před 2 lety.

P1000085.jpg
Následující uživatel poděkoval: JitkaU2, Kaja, Lukáš, alenak, Marqetka, Marta, bradhal

Dělání, dělání III 09. říj 2016 21:19 #313520

• alcearosa
  • Platinum Boarder
Jo a na té lavičce si neposedím, návštěvy ano - vždyť to asi znáte.

Dělání, dělání III 09. říj 2016 21:37 #313521

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Líbí se mi ta zídka, pěkné, já mám za lavičkou jenom trvalky a na oblouku zatím nic moc bujný plamének Omoshiro. Ale už tam mám vykopané dvě díry na Uetersener Klosterrose, snad budou dělat dobré pozadí (aspoň listím).

Dělání, dělání III 10. říj 2016 13:07 #313523

• alcearosa
  • Platinum Boarder
Zídka je z nouze cnost. Nechala jsem si navézt kameny na terásky ( zahrádka byla mírně svažitá)
a na vyložení jezírka a skalku - hafo jich zbylo. Tak vzniklo pozadí pro lavičku, aby ze severu
netáhlo návštěvám na záda. Všechno kolem už hodně poporostlo, ale po krupobití jsem to musela
střihnout- proto se těším napřesrok. Před lavičkou je moje oblíbená Teasing Georgia, které se kalamity
netýkají,ovšem si myslí ,že je popínavá - tak musím na jaře koupit oporu a nějak ji vést šikmo kolem dokola,
aby tak mohutně nezacláněla. Ale kvete dosud a má poupata.Nechci ji přesazovat, už před 5 lety,při výsadbě,
měla mohutné kořeny a kolem v hloubce 40 cm je opuka. Je asi do ni vrostlá a nerada bych o ni přišla.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Dělání, dělání III 11. říj 2016 22:37 #313541

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Děláme,děláme,předěláváme kuchyň za pochodu a nemám čas na nic jiného :blink:

Dělání, dělání III 12. říj 2016 08:15 #313542

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Já včera konečně dodělala přesuny v předzahrádce, takže jsem hned mohla zasázet část těch cibulek z Lidlu :) .
Sázela jsem nakonec skupinky po třech, páč větší díry se mi mezi trvaly nevešly :whistle:

Dělání, dělání III 12. říj 2016 08:52 #313544

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
u nás se nedá nic dělat - pořád prší, je všude mokro a bláto . taky mám ještě cibulky- sice ne moc , ale nevím kdy je vysadím . možná do mísy. jsou tam nějaké hyacinty a balíček modrých krokusků .že bych tam eventuálně přidala nějaký narcis a budu mít ozdobnou mísu . taky bývají na jaře macešky.
Moderátoři: Eva L., Květa