Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání III

Dělání, dělání III 27. čen 2016 19:05 #310560

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Vendy, mně chodil do levandulí ( a do kostřav) nějakej dobrák v zimě, když byla hlína i trávník moc mokrý :angry: . Taky mě to štvalo. Ale přes léto se to nestává.
Můžeš zkusit buď přesměrovat kočku na šantu (třeba jí to zaujme a zapomene, co šla původně dělat :whistle: , nebo můžeš zkusit naopak vysadit routu vonnou. Je to celkem pěkná kytka ( kvete žlutě touhle dobou) a prý ( nemám ověřěno) kočkám velmi smrdí.

Jinak dle kočičí hierarchie by mělo zabrat pořídit kocoura ( nejlépe v tomhle smyslu nekastrovaného), který si svůj rajon ohlídá. U nás to fungovalo právě s výjimkou zimy, kdy se kocout válel doma u radiátoru :whistle: .
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Vendy

Dělání, dělání III 27. čen 2016 19:45 #310563

• Gabča
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3236
Vendy, toho levandulového koutku by bylo opravdu škoda, je nádherný. :kiss:

Dělání, dělání III 27. čen 2016 19:50 #310565

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Vendy, do levandule davam snitky dristalu. Kocky je prestaly cupovat. Pak bohuzel povyrostly deti a na ty uz dristal nezabral, rozjizdeji mi je tatrovkama.

Dělání, dělání III 27. čen 2016 19:56 #310567

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Varouchu, to je super nápad :woohoo: , to by mě nenapadlo ( tedy, nemám dříšťál, ale sousedovic hlohyně by mohla fungovat stejně ;) ).

Mně do levadule nikdo v létě neleze, ani jsem nezaznamenala jakýkoliv zájem o ní. Asi to bude tím, že mám tu šantu ;)

Dělání, dělání III 27. čen 2016 20:22 #310570

• Vendy
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2275
Holky jste zlaté, zítra se vrhnu na všechno co půjde udělat co radíte. Zbytek dokoupím během týdne a dodělám taky. Šanty jsem se bála, že si ji právě na ni nalákám do zahrady. Ale zkusím i toto. Použiju vše!
Kocourek už na nás na Valachách taky čeká, jen furt váhám :whistle:

Dělání, dělání III 27. čen 2016 21:00 #310581

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Vendy neváhej, s kočkama je málo práce a hodně legrace, jediné, co je třeba uhlídat je pravidelná kapka za krk proti blechám a klíšťatům ( a současně i odčervovací, to je důležité) ;) .

Dělání, dělání III 27. čen 2016 21:12 #310583

• Gabča
  • Platinum Boarder
Ještě bys mohla Vendy vyzkoušet sprej Stop kočka pes. Nastříká se v místech, kde nechceš, aby se pohybovaly kočky. No, já tím ostříkala místa, kde mi to kocouři očůrávali. Ono jim to dost smrdí a do těch míst nechodí. Vydrží to asi 3 týdny, pak to chce opakovat. Smrdí teda děsně, ale za chvilku to neucítíš, kočky ano. Stojí něco kolem 170,-
1423852020.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Vendy, Jikra

Dělání, dělání III 27. čen 2016 21:14 #310584

• Gabča
  • Platinum Boarder
Jinak já mám číči domácí, beru je ven jen " vyvětrat ", takže sprej teď nepraktikuju. Kočky sem naštěstí nechodí.
Spíš zjara. Ale třeba by to bylo řešení, než si pořídíš svýho kocourka.
DSC034923.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Jikra, jaru20

Dělání, dělání III 27. čen 2016 21:46 #310586

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Misto dristalu se daji na jare pouzit ostrihany proutky ruzi. ☺ Mam i tu santu, jednu sem tam kocky ovali, ale nijak extremne. Udajne to vic delaji kocky nekastrovane. Nedavno jsem vezla jedne pani nepetu Six Hills Giant a ta pani ma kocoura, mainskeho myvaliho. Co ten s tou santou delal, jsem jeste nevidela. Dostal jednu snitku, valel se v ni ze vsech stran dobre dve hodiny jak hipik na Woodstocku.. Museli ji zasadit hluboko mezi kameny, jinak by ji rozcupoval behem par minut na hadry.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Vendy

Dělání, dělání III 28. čen 2016 06:48 #310593

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Všechno, co píšete mám vyzkoušené docela to funguje, na výcvik koček se mi osvědčila vodní plastová pistole koupená asi za 39,- u Vietnamce. Kočce to moc neublíží, ale vůbec se ji to nelíbí a spojí si vodu s místem zásahu a ne s člověkem. Použila jsem to i na naší kočku, když jsem ji přistihla na stromě u ptačího hnízda. Po plném zásahu se přiběhla schovat ke mě pod lehátko . A ještě máš zalito... Sousedů kocour co chodí značkovat až k nám na balkon, dostal také zásah, jak chtěl utéct, tak se mu prosmekávaly tlapky až se v té louži pěkně vyválel a zase byl chvíli pokoj. Mám kočky ráda, ale kočičák na botě, je horší než kopřivová jícha. Tu jsem vlastně do pistole ještě nezkusila... Ale to už by na mě přišli ochránci..
Následující uživatel poděkoval: Vendy, Jikra
Moderátoři: Eva L., Květa