Dobrý den, taky bych si ráda nechala poradit řadu růží. Mám asi 20 m zdi od souseda, hospodářské stavení. Svítí tu od 12 hodin, je to západní starana. Moc se mi líbí austinovy růže. Mají krásný romantintický květ a olistění, jsou takové pěkné buclaté. Mám ale raději růže kulatější, než vzpřímené.Nijak na osázení nespěchám, ale teď se objednává, tak abych do podzimu ráda něco namyslela. Zvažuji, zda mezi ně dát i pivoňky kosatce a denivky. Jestli je to časem neutlačí. Původně jsem chtěla pnoucí, ale když vidím třebas, co mám, Tesing Georgia, Christopher Marlow, jaké to jsou pěkné keříky, tak to se mi moc líbí. Jsem začátečník, růžičky sázím od loňska. Mám i LD Braitway nebo Gertrude Jeckyll. To už ale pro mě není tak to pravé ořechové. Leda jsem zvažovala tyto vzpřímené ke zdi a před ně ty nižší, buclatější. Taky nevím, zda dávat v uvozovkách starší typy austinovek, nebo spíš nověji vyšlechtěné o kterých Austin píše, že opakují excelentně. Takový Alan Titmarch, nebo Lady Ema Hamilton, moc krásné. A teď jsem ještě u těch výšek, mám v tom guláš. Jinak jsem z jižní moravy. Růžičky, co zatím mám, mi rostou moc pěkně. Děkuji předem