Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Neznámé (no name) růže, určování

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 12:50 #9315

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
jedná neznáma od mamkyz chalupy, už sme ji koupili s růží, tak nevím co je zač, máme jí na plotě neopakuje, loni sme jí musely hodně zmladit,...chtěla bych si jí na množit, omamně jemně voní,..
P6160482.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 14:45 #9341

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
lenpel wrote:
jedná neznáma od mamkyz chalupy, už sme ji koupili s růží, tak nevím co je zač, máme jí na plotě neopakuje, loni sme jí musely hodně zmladit,...chtěla bych si jí na množit, omamně jemně voní,..
Lenpel , předpokládám, že je popínavá. Mrkni na Alchymist, pokud mění barvy od žluté po merunkovou mohla by to být ona.
Téma bylo zamčeno.

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 14:47 #9342

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Ještě jsem chtěla dodat, že jí mám také. Letos jako jedna přežila zimu bez ujmy, ještě nekvete. A je naprosto úžasná.
Hledala jsem fotku a nechápu, že ji nemám vůbec z lonska vyfocenou :dry: tak jednu z 2008.
DSCN3082.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 14:48 #9343

• lenpel
  • Platinum Boarder
toť otázka zda popínavá, sice je uplotu ale nevyžené šlahoum delší dvou metrů max.díky emilko juknu,..
Téma bylo zamčeno.

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 14:51 #9345

• lenpel
  • Platinum Boarder
emilko vypadá stejně,...:)
Téma bylo zamčeno.

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 14:57 #9346

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Lenpel, myslím, že máš pravdu, Alchymist. Mají ji sousedi před vstupem propetenou do dřevěného zábradlí, právě teď kvete a já mlsně koukám, taková světle meruňková, plná a krásná...ale pokud je to ona, kvete jen 1, takže pak už nic.
Téma bylo zamčeno.

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 15:10 #9347

• Lili
jaja99 wrote:
to je tema do pranice, ceduličky, čím si je píšete aby se nesmazaly? Mě se smazalo všechno, trochu zůstává obyčejná tužka, jké máte vy zkušenosti?
Také s tím bojuji, zatím také vítězí měkká tužka č.1 nebo tesařská, ale dostala jsem tip od známé z rozária.Na plastové jmenovky používají tužku na sklo - dlouho vydrží a snadno se nápis obnoví. BEZ ZÁRUKY - ještě jsem tu speciální tužku nesehnala, tak nemohu posoudit.
Téma bylo zamčeno.

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 15:11 #9348

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Lenpel, ta krásná neznámá mě silně připomíná mou údajnou Mme.Ernest Calvat, ALE!! má jinou barvu! Jinak vše co popisuješ zcela odpovídá, včetně bujného růstu u plotu. Tak a teď nevím, chtělo by to nějakého většího odborníka. Jinak, škemry škemry, pokud se ti řízky chytí, za jeden se bohatě odměním :blush: :blush: Splním i tři přání:) :)
r____ov___sezona_2010_091.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 15:12 #9349

• Lili
jéje, to je dotazů a zajímavých fotek..... Zkusím co vím a přiznám co nevím...
bílá jednoukvetoucí od hana.johana: vypadá naprosto jako moje R.alba Maxima od Pelcových - teď mi začala rozkvétat a je to jako dvojčata. Některé květy ukáží žluté prašníky, ale většina zůstane zachumlaná. Některé mají lehounký krémověrůžový nádech při rozkvětu, ale ten rychle vyprchá a zůstane smetanově bílá. Neopakuje, ale některé květy jsou "opozdilci". Půjdu jí vyfotit....

Honzo a Dany: já nevím.

Lenka a voňavá ze sousedního městečka: Přesně jak říká Martina V. je to na sto procent ¨Frühlingsduft od Kordese - jedna ze série jeho nejranějších tzv. jarních růží, jedna z nejvoňavějších.

růžová od Hanky: Bleu Magenta je rambler a tak je dost pozdní a navíc neodnožuje, to že růže kvete už teď a odnožuje vypadá spíše na nějakou gallicu, albu,... Je hodně podobné jedné co jsem koupila s cedulkou "stolístka z BZ Liberec" - neodolala jsem a byla jsem zvědavá co to bude, no centifolie to není, ale jinak hezká..... Ber to jako tip kde hledat a zkus přihodit fotku celého keře a velikost květu v cm.

JitkoU2: Ty mě dáváš..:-), kdybys nenapsala, že je to rugosa, tak budu tvrdit, že se dívám na R. gallica Oficinalis - to je vidět jak může být obrázek zavádějící, jak se to z obrázků špatně určuje...

Lenpel a její pnoucí růže: stejně jako Emilka dávám stoprocentní hlas Alchymistovi, kvete jednou v roce, ale stojí to za to.
Téma bylo zamčeno.

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 15:14 #9350

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Lempel, tak čtu, tajemství odhaleno..... a Alchymist se dá koupit, tak již svou prosbou nebudu obtěžovat a objednám ve školce. To nevadí, že kvete jen jednou, stojí to za to.:) :)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa