jéje, to je dotazů a zajímavých fotek..... Zkusím co vím a přiznám co nevím...
bílá jednoukvetoucí od hana.johana: vypadá naprosto jako moje R.alba Maxima od Pelcových - teď mi začala rozkvétat a je to jako dvojčata. Některé květy ukáží žluté prašníky, ale většina zůstane zachumlaná. Některé mají lehounký krémověrůžový nádech při rozkvětu, ale ten rychle vyprchá a zůstane smetanově bílá. Neopakuje, ale některé květy jsou "opozdilci". Půjdu jí vyfotit....
Honzo a Dany: já nevím.
Lenka a voňavá ze sousedního městečka: Přesně jak říká Martina V. je to na sto procent ¨Frühlingsduft od Kordese - jedna ze série jeho nejranějších tzv. jarních růží, jedna z nejvoňavějších.
růžová od Hanky: Bleu Magenta je rambler a tak je dost pozdní a navíc neodnožuje, to že růže kvete už teď a odnožuje vypadá spíše na nějakou gallicu, albu,... Je hodně podobné jedné co jsem koupila s cedulkou "stolístka z BZ Liberec" - neodolala jsem a byla jsem zvědavá co to bude, no centifolie to není, ale jinak hezká..... Ber to jako tip kde hledat a zkus přihodit fotku celého keře a velikost květu v cm.
JitkoU2: Ty mě dáváš..

, kdybys nenapsala, že je to rugosa, tak budu tvrdit, že se dívám na R. gallica Oficinalis - to je vidět jak může být obrázek zavádějící, jak se to z obrázků špatně určuje...
Lenpel a její pnoucí růže: stejně jako Emilka dávám stoprocentní hlas Alchymistovi, kvete jednou v roce, ale stojí to za to.