Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Neznámé (no name) růže, určování

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 17:16 #9369

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
A ještě detail květu, je to tedy jen dvouletý řízek.
rambl.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 17:20 #9370

• Lili
Emilko, pnoucí, jednoukvetoucí a bezostná, navíc velmi oblíbená? Že by Veilchenblau? Je to focené trochu z dálky, ale mohlo by to barvou být.
Téma bylo zamčeno.

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 17:50 #9374

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Ne, ne Veicheneblau to nebude, mám ji také. Keř vypadá stejně, ale barva je jiná, až pokvete zkusím nafotit detail, bohužel jsem nic nenašla z blízka.
Ještě se po zahradách potulují 2 barvy. Růžová, tm. růžová. Veichenblau je spíše do fialova.
Téma bylo zamčeno.

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 17:58 #9376

• Emilka
  • Platinum Boarder
Lili wrote:
Emilka wrote:
A ještě jedna velkokvětá. Byla prodána pod jménem Martini, ale nikde jsem růži takového jména nenašla :angry: :angry: , byla to moje první koupená růže :laugh: , bude to letos 10 let.:laugh: :laugh: ][/quote] Jasně, určitě se tu prodávala, možná jí ještě najdeš u Macháčka v Kunraticích. Ještě když to bylo JZD Mír tak vydali katalog a v tom je uvedená: [i]Martini (Delforge 1967) - Sametově rudé, velmi hezké květy, kompaktní, zdravě rostoucí keř[/i][/quote] Lili díky! Hlava vševědoucí ;) ;) Koupila jsem ji v Rosicích u Brna, květ je opravdu nádherný, odolnost :dry: , jak který rok, letos nic moc.[img size=2288]]

Jasně, určitě se tu prodávala, možná jí ještě najdeš u Macháčka v Kunraticích. Ještě když to bylo JZD Mír tak vydali katalog a v tom je uvedená:
Martini (Delforge 1967) - Sametově rudé, velmi hezké květy, kompaktní, zdravě rostoucí keř

Lili díky! Hlava vševědoucí ;) ;) Koupila jsem ji v Rosicích u Brna, květ je opravdu nádherný, odolnost :dry: , jak který rok, letos nic moc.
Téma bylo zamčeno.

Re:copak je to za růžičku? 16. čen 2010 18:05 #9382

• Lili
Zdravím Lenko, vypadá to na Rosa majalis - brzké kvetení, prutnatý typ keře, ostnitý spodek versus bezostný vršek, hnědočervené dřevo, zuřivé odnožování... Je to chladnomilná růže, domácí ve střední Evropě, má ráda vlhko a polostín. Barva květů může být variabilní od světle růžové po vínově růžovou.To by tak odpovídalo té tvé. Může to být i kříženec, ale určitě je to něco ze sekce cinnamomeae - prohlédni si přehled na Rogersroses.com.
Shodou okolností jsem právě teď dávala na fórum "neznámá růže + růže k řezu" fotky mojí plnokvěté majalisky, tak můžeš porovnat listy a poupata....
Téma bylo zamčeno.

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 18:10 #9386

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Asi taky v neděli, a taky s kojenětem a pak potáhnu nejstarší, která prý bude zahradnice :P
Ale vzhledem k tomu, že u nás se situace mění během hodiny, natož 10 dnů, tak neslibuju.
Téma bylo zamčeno.

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 18:35 #9389

• Eva.Trifon
Mám taky jednu, kupovala jsem ji u Starkla více jak 10 lety a musela přesadit. Kvete jednou, keř byl mohutný a jemně voní, květy jsou letos hodně malé, před přesazením byly o dost větší. Květy něco poškozuje.
DSCF2321_nezn__m__.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 19:31 #9398

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Tak si představte tu náhodu, před chvilkou mi přivezla známá dvě větve od své maminky, slíbila, že přiveze krásnou růži, až pokvete, no a je to určitě Alchymist, že? Byla úplně šokovaná, že jsem hned určila jméno, aspoň vidíte, jak studuju vaše růže a zkušenosti :-)
Alchymist.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 20:00 #9406

• Emilka
  • Platinum Boarder
jj, je to ona, u nás celý den zase prší, tak nevím kdy vykvete.
Téma bylo zamčeno.

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 20:04 #9408

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
u nás ani kapka, budu muset zalít...:huh:
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa