Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Neznámé (no name) růže, určování

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 15:31 #9351

• Lili
Jenom pro příklad, jak může být fotka květů zavádějící... Zkuste si tipnout co mi to právě teď kvete.
P1010011.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 16:15 #9354

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Skoro bych řekla, že mi to připomíná St.Perpentual, ale chybí ji trny...
Téma bylo zamčeno.

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 16:34 #9357

• Lili
hezky, dobrý odhad, tvar květu je opravdu hodně podobný....
Ne nebudu to protahovat je to Rosa majalis Foecundissima, jinak také R.majalis plena. Jo a kvítky jsou oproti Stanwellu poloviční. Vidíte, jak někdy fotka může zmýlit a vzbudit dojem krásných velkých květů - no vždyť to známe z lesklých křídových nabídkových katalogů.....
Kopie___P1010010.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 16:42 #9358

• Emilka
  • Platinum Boarder
:laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Ale je nádherná taky , je to jeden keř?
Mám taky jednu hádanku, namnožila jsem si řízky popínavou růžičku. Hodně ji mají po všech zahradách v okolí, ale nevím název. Kvete jednou a hodně bohatě, nevoní a nemá trny. Zkoušela jsem ji hledat, ale :dry: :dry: Možná je to Práci čest nebo něco takového.
DSCN3184.JPG

Letos taky hodně omrzla :angry: , už je poloviční.
Téma bylo zamčeno.

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 16:48 #9359

• Emilka
  • Platinum Boarder
maggi wrote:
Lempel, tak čtu, tajemství odhaleno..... a Alchymist se dá koupit, tak již svou prosbou nebudu obtěžovat a objednám ve školce. To nevadí, že kvete jen jednou, stojí to za to.:) :)

Krásný článek od P.Bardena
www.rdrop.com/~paul/climbers/alchymist.html ( určitě ji také vyzkouším " na volno")
Téma bylo zamčeno.

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 16:50 #9360

• Emilka
  • Platinum Boarder
A ještě jedna velkokvětá. Byla prodána pod jménem Martini, ale nikde jsem růži takového jména nenašla :angry: :angry: , byla to moje první koupená růže :laugh: , bude to letos 10 let.:laugh: :laugh:
DSCN4613.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 16:54 #9361

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Maggi- krásné barokní zátiší. je vidět, že máš výtvarné vlohy.taky proto jsi asi dělala kytice.
Téma bylo zamčeno.

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 16:59 #9363

• JitkaU2
Paní Lili,
tak to jste zase dostala mě :-) . Já ji koupila už hodně na podzim (samo bez cedulky) a měla tm. zelené svraskalé listy a ty pak zežloutly. Automaticky jsem si myslela, že to je rugosa a tak jsem hledala jen v rugosách....Teď na jaře jsem divně koukala, že ty listy má proti podzimu jiné - světlejší a ne tak svraskalé. Jsou takové hrubší a matné. Květ voní jen jemně, ale hezky. Koukala jsem na Helpme na r.g.officinalis a tam to vypadá, lže to je ona, listy jsou jasné, jen ty moje květy jsou trochu světlejší, ale asi počasím....holt mám se co učit! Tak Vám velice děkuji, otevřela jste mi oči :-))
Téma bylo zamčeno.

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 17:14 #9367

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Taky mám jednu neznámou, celkem vzrůstný rambler (tak 6m minimálně), hodně výrazně "protisměrné" ostny, nevoní, květ tak 7cm.
nezn__m___rambl.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:neznama ruze + 4 nove ruze k rezu 16. čen 2010 17:15 #9368

• Lili
Emilka wrote:
A ještě jedna velkokvětá. Byla prodána pod jménem Martini, ale nikde jsem růži takového jména nenašla :angry: :angry: , byla to moje první koupená růže :laugh: , bude to letos 10 let.:laugh: :laugh: ][/quote] Jasně, určitě se tu prodávala, možná jí ještě najdeš u Macháčka v Kunraticích. Ještě když to bylo JZD Mír tak vydali katalog a v tom je uvedená: [i]Martini (Delforge 1967) - Sametově rudé, velmi hezké květy, kompaktní, zdravě rostoucí keř[/i][img size=2288]]

Jasně, určitě se tu prodávala, možná jí ještě najdeš u Macháčka v Kunraticích. Ještě když to bylo JZD Mír tak vydali katalog a v tom je uvedená:
Martini (Delforge 1967) - Sametově rudé, velmi hezké květy, kompaktní, zdravě rostoucí keř
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa