Reakce po delší době: Přijela jsem z Chotobuzi celá rozjuchaná, že se mi podařilo určit nějaké neznámé, a ono ejhle - už jsou určené. Takže smekám před všemi, kdo poznali, zvlášť před Lili a její nevyčerpatelnou studnicí růžových vědomostí.
Poprvé jsem tam naživo viděla Alchymist, a už jsem jí taky propadla, i když mě ty meruňkové tóny jinak zvlášť neberou.
Kájo, speciálně kvůli tobě jsem tam obcházela Golden Glow, ale nevím - květy a listy sice odpovídají, ale je to climber a drží květy zpříma, neklopí je. I když možná na to má vliv i způsob vyvázání - v Chotobuzi mají všechny výhony přivázané k jednomu svislému sloupu a výsledek byl takové skoro holé koště s chocholkou květů na špici, k té tvojí zlaté záplavě to mělo hodně daleko.
Mirindo: zdravá, plevelivá, a ještě opakuje - jestli řekneš, že voní, tak už je to snad nějaká nadrůže. Hádat si netroufám, ale kdybys vyhazoval odkopky, taky bych se hlásila.
Přikládám fotku další neznámé - své nejmilejší růže, mám ji od Pelců koupenou pod názvem centifolia růžová. Ty tmavé středy a světlé kraje se někdy projeví a někdy ne, záleží na počasí. Letos jsou třeba hodně výrazné. Nevíte někdo, co to vlastně prodávají?