Květo, děkuji za obsáhlou info. Tohle vše se mi také podařilo zjistit a také mne docela udivilo, že Wekmootono jaksi jsem v nabídce Weeks neviděla ... ale říkala jsem si, že špatně hledám.
Nejsem sice růžařka ve smyslu KR, růže se učím, máme v zahradě asi 25 růží, z toho je 10 víc jak 30ti letých, po mém tátovi, který se jmény příliš neobtěžoval ani u jabloní a hrušní (nebo mi nějak nestihl říct), ostatní jsou také pro mne bezejmenné, ale z různých důvodů bych o ně velice nerada přišla - proto se snažím vstřebat co nejvíce info právě tady. Díky všem, kteří jsou ochotni se podělit o svoje "know-how".
Občas narazím na něco, třeba někde jinde, co mne zaujme a abych totálně nezblblbla z toho, co mám doma, snažím se dopátrat (žádný jiný jazyk krom čestiny neovládám, vše si musím nechat přeložit a k chybám díky překladu dojít může) a možná, snad, asi ... noooo určitě, si zahrát na chytrou nebo pomoci? Motivace asi bývá různá, ani já vlastně netuším.
Dnes jsem narazila na tyhle stránky
www.lerosedinicolacavina.it/categoria-pr...zione-rose-americane (jen mi to u některých neukazuje obrázky nebo to možná neumím). Vlevo jsou šlechtitelé - je zajímavé, že Wekmootono uvádí také jako Carruthovu. Že by přecejen časová prodleva díky testování ?
A ještě k mým myšlenkovým pochodům ... nějak mi nedošlo, že Starkl přejmenování růže Julia Child nemusel domlouvat přímo s T.Carruthem, ale spíše s fou Weeks ... proto jsem se domnívala, že tam mezi nimi nějaké vazby, vztahy, komunikace, může být.
A opět moje omluva - když už jsem něco nakousla .... proto sem lezu znovu.