Nevím, jestli mám už cílit dotazy či čekat na další přispěvatele - až bude hodnocení povícero.
Tak zatím jen nástřel :
Honzo, překvapila mne volba UNICEF - rose do Top nákupů. Pokud vím, má ji EvaL, nijak o ní nehovořila ( možná rubrika neurazí/.. ? ).. nejspíš se nestihla předvést. Mohl by ses rozepsat ?
edit : omyl, Eva Unicef- rose nevlastní. Otázka nicméně zůstává...
ad Kew Garden, Susan William Ellis - moc mne zajímají tvé postřehy z př. roku. Kew G. mi chybí do "sbírky" zahrad, zatím jsem po ni neprahla... tak po příp. kladných referencích... S.W.Ellis - vypadá na f. náramně...
Ostatní nehodnotím, beru na vědomí - páč právě volba do kt. kategorie majitel růži zařadí je věcí podmínek, stáří růže a zejména osobního vkusu. Už pouze opakuji to, co bylo napsáno od jiných výše.. a také pro každého je důležité pro zařazení do jednotlivých kategoriíí něco jiného ( pro mne např. dlouhotrvající kvetení, pro jiného vůně.. ).
Např. Chippendale ( dlouhodobá vyrovnanost u Honzy ), Evin Bernd Weigel ( Top růže ) - nejsou můj šálek.
Vlaďko, z tvých topek - F.Dellatre: mám už dvě (

), hrozný vohlodky, ale já je nadopuji. Věřím jim. Na Raubrittera jsi mne zlomila ( ať víš, že za to můžeš, jo ?

) - mám ho v doobjednávce u Dresly. Půjde vedle švestky, doma mne zabijí, páč tato část zahrady byla zatím kytkama nepolíbená. Nedotknutelná. To zas bude, až zjistí...

neurazí - Sommer wine - míněn Kordesův Summer Wine ? proč ? co ti udělal ? nebo neudělal ? jak ho máš dlouho ?
jsem s ním spokojená.. letos teda namrzl ( njn. ), první kvetení fajn, v druhé části roku se pak rozhodl, že bude za liánu a nekvetl.
ad Sympatie - loučení proběhlo před dvěma lety