Eva L. napsal:
helena napsal:
amazonka01 napsal:
Tak tu bych si nekoupila
brr
patri mezi ty ruze, ktere se vysazuji vsude
Já vím, ale když má tak úžasnou historii, a tak dojemnou. Její druhé jméno Peace, které dostala po skončení druhé války, mluví samo za sebe.
Po téhle Helenině poznámce se musím přiznat k jedné ze svých "růžových" slabostí.
Bývám často ovlivněná při výběru růže jejím jménem. Právě zmiňovaná Gloria Dei u mě na zahradě nesmí chybět, protože její historie, jak říká Hela, je úžasná, symbolická a dojemná. Snad to i vycítila, že je obdivovaná a plní si vzorně svoje povinnosti. Nemůžu si stěžovat. Další růže, která mě zaujala svým jménem, je Marie Curie, věnovaná obdivuhodné ženě s jejím geniálním příspěvkem ke světové vědě. José Carréras má podle mě ten nejlahodnější tenor a když už mu nemůžu vyjádřit svůj obdiv osobně, tak aspoň s láskou odpleveluji a okopávám jeho růži.
Ještě bych našla další příklady, ale musím končit a věnovat se prozaičtějšímu tématu - ukládání brambor do sklepa.
a ba jo, mela jsem jednu cajovku, ta odesla ciste mou vinou, a poridim ji zas. V hodne starem, jeste totalitnim Zahradkari byly ruze. Tehdy jen cajovky a par polyantek. A jedna byla "ta moje", okamzite me dostala a ja ji moc chtela. Jmenovala se Jurij Gagarin
Glorie ma tu smulu (u me), ze ma desnou (pro me) kombinaci barev. Takze fakt ne.
A jdu se zase bahit, jinak se memu sazeni rikat fakt neda. Desny mokro.