Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže 2015

David Austin - Anglické růže 2015 04. bře 2015 13:05 #294508

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
NO Tobě je po těch 5 letech aspoň trochu vidět. Ale já si musím stoupnout na štafle, abych ji z okraje záhonu viděla. Taky jsem se pohrabala ve fotkách, nedalo mi, že bych ji neměla.
Ale abych ji mohla cvaknout, tak jsem se musela kvůli ní prodrat záhonem, takže stojím od ní cca 1,5m.
Loňský růst dtto co u Tebe, s tím rozdílem, že u mne II.flor nebyl, jen se vytáhla do výšky (má štěstí)

GJ0614.jpg

Ta tyčka za ní ji "jako" měla přidržet, až bude v těch obávaných výšinách a nelámala se ve větru :laugh: .
Pro představu výšky: před sebou má penstemon Red Husker.

NO k Francine - mě překvapuje, že nad ní váháš. Je to Tvůj peříčkový typ. Jak to má s čištěním též nevím, protože u mne se jako prvoročka dost vytáhla (což není na škodu, je ve 3.lajně), ale pro další rozvětvení jsem ji po ll.floru zastřihla. Docela by mne zajímalo, jestli dělá ty malé šípečky.
Teď jsem si na HMF u ní našla, že nemá ráda silný střih. Tak nevím, co si pod tím představit.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Lukáš

David Austin - Anglické růže 2015 04. bře 2015 13:13 #294509

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Květa napsal:
Pro úplnost podotknu, že jsem se zřejmě zacyklila a po delší době odpírání si jsem ujela na modravých temnicích. Už se vidím, jak budu v létě prskat, že se mi na slunci pálí. :woohoo:

Povídej, přeháněj, který to jsou? To mě zajímá.
Já se kvůli lila-mauve-purpur a další nemusím, cyklit.
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2015 06. bře 2015 09:28 #294545

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Mám Gertrudky dvě - jednu z asi Baumaxu v originál DAR kontejneru, už několik let a druhou z loňské výsadby od pana Šípa. Jakoby to byly dvě různé růže. Ta první dostala na frak při rekonstrukci, snaží se, ale je to pořád jen takové hraní si na to, co by jednou mohla být. To ta ze Skaličan vypadá jako divoška, udělala široký keřík, bohatě kvetoucí. Fotky bohužel nemám, na 99% jsem odeslala PC do křemíkového nebe a je jen malá pravděpodobnost, že se ho podaří resuscitovat.

Jinak si říkám, že si Gertruda Jekyll říká o samostatné téma. Máme ji (nebo budeme mít ;) ) skoro všichni a všude se chová jinak. Dánský růžičkář Niels Plougmann říká, že buďto ji milujete, nebo nenávidíte. :)
Kirsten
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Lukáš, Iveta, Marijka

David Austin - Anglické růže 2015 06. bře 2015 22:05 #294559

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Dobrý den, pěkně prosím o radu, kolik prostoru mám počítat pro růže Graham Thomas (bude v pozadí), Darcey Bussel a Emanuel (Crocus rose) - ty budou po stranách v popředí. Musím vytyčit záhon, odrýt trávník a plochu připravit, tak ať vím, jak má být velký, růže už jsou objednané :woohoo: . Děkuji.
Edit: Omlouvám se, radu už jsem dostala od Jany V, jen jsem zapomněla, hlava děravá.
Poslední úprava: 07. bře 2015 13:57 od Genovesa.
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2015 07. bře 2015 19:00 #294564

• Jarka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 794
Mám crocus, vloni prvním rokem, dorostl cca 60 cm, ale počítám, že bude vyšší. Je to nádherná růže. Kvetla fakt skoro nepřetržitě. Mám tři kusy vedle sebe, je to úhledný rozložitý keř.
Přílohy:
Poslední úprava: 07. bře 2015 19:22 od Jarka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., J.A.P.N, Ajka, Genovesa

David Austin - Anglické růže 2015 07. bře 2015 19:04 #294565

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN1314_2015-03-07.jpg

Pat Austin
Poslední úprava: 07. bře 2015 19:35 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Jarka, Ajka

David Austin - Anglické růže 2015 07. bře 2015 19:29 #294566

• Jarka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 794
Já to nechápu, někdy se mi to povede, někdy ne :woohoo:
P1040900.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka, Genovesa

David Austin - Anglické růže 2015 07. bře 2015 19:37 #294567

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
méně známá Glamis Castle

DSCN0976_2015-03-08.jpg

.
Poslední úprava: 08. bře 2015 12:15 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kirsten, Jarka, ivik, Ajka

David Austin - Anglické růže 2015 08. bře 2015 10:27 #294580

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Jarka napsal:
Mám crocus, vloni prvním rokem, dorostl cca 60 cm, ale počítám, že bude vyšší. Je to nádherná růže. Kvetla fakt skoro nepřetržitě. Mám tři kusy vedle sebe, je to úhledný rozložitý keř.
Jé děkuju, vypadá fakt nádherně. Budu mít jen jednu, zato ve společnosti Darcey Bussel a Graham Thomas. Doplním je modrými trvalkami. Navnadila jste mě, už aby tu byly :silly: .
Poslední úprava: 08. bře 2015 10:29 od Genovesa.
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2015 08. bře 2015 11:52 #294582

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Miško, :silly: , však mi taky dalo práci nastavit se při focení do průhledu mezi floxy. Z jiného místa by jí phloxy zakrývaly. ( při jejich výšce 1 m :unsure: )

ad Francine Austin. Hlavním důvodem proč ji zatím nemám je cena. U p. Šípa ( kt. ji má levnou ) neobjednávám.
A kdekoliv jinde se vždy najde něco akutnějšího. :woohoo:
Nehledě na to, že cca 12 E - za kolik ji vídávám - si myslím, že je moc. Čekám až narazím někdy na příznivější cenu.

Kirsten, samostatné diskuse pro růže které pěstuje povícero pěstitelů je bezvadný nápad. U Filů mají např. fórum řazeno právě podle jednotlivých růží, nikoliv podle šlechtitelů.
Přehledně by se v ní dalo sledovat jak se která růže chová u jednotlivých pěstitelů vč. v jednotlivých sezónách.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa