Všem mockrát děkuji za rady, počítám s velkými květináči. Nejprve budu sázet ty, které chci v květináčích pěstovat stabilně a uvidím, jak budou růže zakořeněné. Když budou dobře, přesadím je do velkých květináčů, když málo, nechám je prokořenit zatím v těch 2l.
Jano V. - ty růže, které půjdou do květináče, jsou prý pro to vhodné (uvedeno přímo na stránkách Kordes a D. Austin). Akorát to hnojení budu muset vychytat, ráda bych něco organického, je mi jasné, že ty v těch květináčích to budou hodně potřebovat. Jinak my jsme sice níž než ty (425 m n.m.), bohužel skleník nemáme, na zimu jsem si vyčetla toto: dát pod květináč polystyren, květináč obalit bublinkovou folií, růži přikrýt chvojím. V bezmrazném období mírně zalévat. Ještě je plánuji dát na chráněnější místo u domu. Tak uvidím, jestli budou prosperovat. Kdyby ne, tak půjdou do země, až jim vymyslím místo.
A pokud to nevadí, mám ještě jeden dotaz z jiného soudku (naštěstí pod téma diskuse se vejde skoro vše
)- sice to ještě není aktuální, ale už i tak pokukuji po růži, kterou chci jako solitéru. Měl by to být dobře tvarovaný keř i bez opory, přepadající větve mi nevadí, výška cca 2 m, zdravý, "kontinuálně" kvetoucí a kdyby i voněl, bylo by to super. Barva jakákoliv kromě červené. Vím, požadavky jsou vysoké, zatím uvažuji o Guirlande d'amour, ale je prý i pnoucí, a tak asi bude potřebovat oporu.
Ať se daří vám i vašim růžičkám
, třeba se za nějaký čas budu moct "pochlubit" těmi svými.