Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Výsevy

Re: Výsevy 22. led 2012 17:29 #275981

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Květa napsal:
U trvalek, ani ne, dodržuju termín ( abych právě neměla pak problém s umístěním ) dtto u dvouletek.
Letničky spíš časnější termín.
( ale ty pokud vůbec seju, tak takové ty pohazovací, žádné předpěstovávání )

Mišpule - v jakém termínu ti pak začnou ty semenáčky šalvěje pomoučené kvést ?
Já ti ani nevím,nějak jsem to nesledovala,ale myslím,že o málo později,než ty staré.Dám si na ně letos pozor ;)

Ach jo,byli jsme v Baumaxu koupit novou dřez.baterii.Mimo ni jsem tam nechala ještě 300....Vázací drát,výsev.substrát,Nigella damascena(protože na pytlíčku byly i růžové a bílé a já mám jen tu modrou),ostropestřec mariánský,Lobelia erinus-bílou+směs a Matthiola bicornis,protože krásně voní.
J.má pravdu,když mě nechce pouštět bez dozoru do takovýchto kšeftů :P
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Výsevy 26. úno 2012 13:27 #276699

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
16.února jsem vysela ty objednané digitalisy.Tři druhy mi už pěkně vzešly,ale přestože jsou na jižně orientovaném okně,jsou vytáhle.Chtělo by to chladnější místnost.Princess Polkadot ještě neklíčí,od té si nejvíce slibuji jen škoda,že je sterilní.

Chilli papričky už začínají ukazovat pravé lístky.
Poslední úprava: 26. úno 2012 13:28 od Evka.

Re: Výsevy 27. úno 2012 14:58 #276707

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Tak já nevydržela a sela jsem už 12.2.
Po týdnu až cca 10 dnech krásně vyrazil mák východní, hvozdík bradatý, agastache, scabiosa stelata, gomfréna a modrá lobelka.

Zlobí mě phlox drummondii, poblekla, bílá lobelka a hlavně campanula glomerata.Sice to všechno leze, ale dost sporadicky.

O víkendu asi naseju další dávku. A pak na to budu potřebovat asi speciální místnost. :whistle: Mám toho v plánu nasít ještě dosti. :whistle:

Re: Výsevy 27. úno 2012 15:11 #276709

• mišpule
  • Platinum Boarder
:laugh:
Mně leze tatarika,zaječí ocásky,šater.Vypadá to,že se chystají lobelky.Nocenky a otočník zatím nic.Ostatní je na vysetí rovnou ven.Mám v ložnici do jihu 2,4m okno,parapet široký skoro půl metru,vedle v pokoji 1,5m okno,vejde se spousta,jen musím stínit,aby se to neupeklo.
Kdybych dnes neměla lenóru,šla bych řízkovat angličáky,lilky a fuchsie.Zkusím i olověnec,jestli se čapne.
Ale nějak se mi při pondělku nechce nic :P
Následující uživatel poděkoval: Miška

Re: Výsevy 28. úno 2012 11:53 #276712

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Evko, máš nějakou zkušenost s takhle brzy vysetými digita.? Že kvetou už v roce vysetí? Někde jsem to četla, že v březnu vyseté dig.už prý kvetou. Díky. A jak jsme se bavily o delphinkách- tys je objednávala v semínkách nebo už hotové sazeničky?
Mišpule, ten prostor u okna v ložnici Ti závidím, já mám jen takový mini. Asi v duchu utužení partnerského života :P .

Re: Výsevy 28. úno 2012 14:29 #276713

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Miško,digitalis Dalmatian Purple a Foxy by měli při včasném výsevu vykvést už v prvním roce,ale ty ostatní nejspíš až ve druhém.Nemám s tím zkušenosti žádné,jen musím doufat,že rostlinky nepostihne nějaká plíseň než stačí zesílit.
Ostrožky jsem si objednala sazenice.Jednak se mi nechce čekat,a pak semeno těch odrůd je drahé,podívej se na odkaz níže.Trochu mám obavu jak se jim u mně bude dařit,protože jsem myslím někde dávala mapku,podle níž by se měly chovat jako trvalky pouze v západní polovině čr a ve východní jako letnička.No uvidím,pokud je nestačí sežrat slimejši.

www.jelitto.com/haupt_en.html
nešlo mi to zkopírovat přímo na stránku,ještě pak musíš kliknout vlevo na product order,pak na perennials a u delphinia vybrat new millenium series
Poslední úprava: 28. úno 2012 14:42 od Evka.

Re: Výsevy 28. úno 2012 16:16 #276714

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Ja takhle zkousim topolovku, taky jsem cetla, ze pri vcasnem vysevu by mela jeste letos kvest, tak jsem na to zvedava ;)

Re: Výsevy 28. úno 2012 17:37 #276715

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Loni na jaře jsem sela delphinium cultorum, nějakou směsku. Moc rostlinek nevylezlo a i to, co vylezlo se k dalšímu růstu moc nemělo. Největší sazenice jsem pak nasadila (asi během léta, už si nepamatuju) normálně do záhonu a konečně začaly pořádně přirůstat a jedna dokonce i vykvetla.

Re: Výsevy 29. úno 2012 20:31 #276728

• mišpule
  • Platinum Boarder
V koupelně mám připravenou řízkovnu na angličáky.Vánoční kaktusy jsem si (já v.l)spálila hnojivem,zachraňuju,co se dá
vsevy003.JPG

Výseviště v ložnici funguje,ale i když se snažím větrat,už jsem našla šedý kožuch,foukla jsem to fundazolem(nic jiného jsem nenašla).Mám strach,aby mi to nepopadalo.Něco už leze,mám z toho radost,ale ta mě rychle přejde,až budu přepichovat :P .To mě moc neba...To si budu nadávat,že jsem chamtivá,proč toho mám tolik :)
vsevy005.JPG
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Doubravka, Miška

Re: Výsevy 01. bře 2012 08:43 #276734

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Mišpule, všechna čest, množárnu máš dokonalou. :up To já jsem proti tobě břídil. Mám vysetou jen šalvěj pomoučenou, na další se teprve chystám.
Mám nesmělý dotaz - co jsou to angličáci ? :blush:
Moderátoři: Eva L., Květa