Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Výsevy

Re: Výsevy 04. bře 2013 17:49 #286430

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Salvia farinacea (pomoučena) www.aev-vs.cz/category.php?id_category=11112
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Výsevy 05. bře 2013 06:17 #286441

• HanaK
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 12
Tak už jsem si sepsala na kus papíru, co mám a přikoupila další - vesměs zeleninu.
Nesehnala jsem zatím sazečku Všetanu, mají Stutgardskou a ta nám moc nešla a nějakou neznámou Sturon -
nemám chuť zkoušet nic nového, když Všetana roste spolehlivě.
Jště jsem chtěla zkusit meloun (jaký??? do skleníku do 350 m n.m.) a toužím po červenolistém mangoldu, čistě z důvodů okrasných, zelenilistý je stejně chutný.:)
Kytky předpěstovávací jsem si letos zakázala, potřebuju předělat květinvé záhony, mám jenom pár pytlíčků těch, co se vysévají na záhon - obří slunečnice, sluncovka...

Re: Výsevy 06. bře 2013 21:47 #286505

• mismar
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 7
Hano,

semínka červenolistého mangoldu míchaný se žlutým jsem koupila včera v Bille :-)

Re: Výsevy 07. bře 2013 06:58 #286509

• Aglaé
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 197
Včera jsem koupila opět semena rajčat, to je moje zeleninová láska, nějaká hybridní do skleníku i na pole, a také podlouhlá, už se těším!

Re: Výsevy 07. bře 2013 07:03 #286510

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Také se už chystám vysévat cherry rajčátka.:)
Z květin jsem vysela penstemon True Blue,má úplně jemná semínka,nevím jestli z toho nebudou takové ty tenké nitky,pokud tedy vůbec vyklíčí.;)
Poslední úprava: 07. bře 2013 11:52 od Evka.

Re: Výsevy 07. bře 2013 10:26 #286511

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Na rajčata se zatím nechystám, ze zeleniny mám zasetou akorát bílou kedlubnu, dva květníky naťové petrželky a zkusmo hrášek do roliček od toaleťáku, zkusím ho narychlit a pak teprve zasadit na záhon.

Z kytiček jsem dnes sela hledíkovku a pestrovku, fialu letní a hledíky jsem sela v pondělí.
U hledíkovky jsem našla, že trpí na padání klíčních rostlin, tak jsem zvědavá, dala jsem jen půlku pytlíčku, kdyžtak to zopakuji. Psali, že nejlepší u hledíkovky je odebrat napodzim řízky a udržet v bezmrazu přes zimu. Tak to už nestihnu :blush: .

Re: Výsevy 07. bře 2013 12:06 #286512

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Jani a to je dobrý nápad.Ja bych chtěla jen bílou,tak koupím hrnkovanou a zkusím nařizkovat.Pak jen ten boj s hmyzem.Dnes mám v plánu kolečko po hyper-super,tak uvidím,co mi padne do košíku.

Re: Výsevy 07. bře 2013 12:34 #286513

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Tedy vy jste pilné včelky s těmi výsevy. Já už se měsíc dokopávám k tomu, abych alespoň vytáhla ten minipařníček a zasypala zeminou.
JInak kytky takhle brzy už neseju. Nějak mi to nejde.
Evka loni byla úspěšná s digitalisem, já ne, musela jsem sít znovu v létě rovnou do země. Takže kvetení bude až letos a s překvapením, protože jsem semena promíchala.
Evko, loni jsi psala , při dobré paměti, že sis koupila nějaká lepší semínka delfínek. Jak se Ti to podařilo a jsou pěkný? Ty mi taky nejdou vysít.

Kdosi se ptal jak se množí. Dám sem svojí zkušenost, protože teď je ideální doba.

Jak začnou ostrožky teď na jaře rašit, uřízne se narašený bazální řízek, tak 10cm dlouhý. Konec jsem zasypala stimulátorem a píchla do květníku. Měla jsem je za oknem v teple a když přešly mrazy, dala ven. Výsledek je 100%. A to je na mne, jako lempla v zalívání co říct.
Samozřejmě se tím zmenší počet kvetoucích stvolů z mateřské rostliny, ale když je dost rozrostlá, tak to nevadí. Ona to dožene v druhé vlně kvetení.

Re: Výsevy 07. bře 2013 14:45 #286515

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Tak jsem tedy měla takovou radost, že lupiny začaly klíčit a zas mám po náladě :S . Některé papírové ruličky začaly totiž plesnivět. Probrala jsem to, něco přesadila do malých kontejnerků a budu čekat, kolik jich ještě bude... :( . Substrát byl propařený, zaléváno obyčejnou vodou.
Jsem zvědavá, jestli ty nové, co už zalévám roztokem hypermanganu, na tom budou lépe.

Re: Výsevy 07. bře 2013 14:56 #286516

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Také jsem je kdysi zkoušela a zplesnivěly mi taky. Za tu zlost ta úspora nestojí. Na věci na kterých mi záleží už kupuji jiffy. Jsou spolehlivé, drží vlhkost, spokojenost. Loni jsem do nich vysévala delphinky ze směsi z Baum. a krásně se povedly. Doufám, že mi je letos nesežerou slimáci.
Moderátoři: Eva L., Květa