Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Výsevy

Re: Výsevy 20. úno 2013 20:42 #286236

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jana V. napsal:

Květo ahoj :) , jarňáky ne, máme změny....:P
Byla jsem kouknout na ten substrát, je od AGRO, ale bude nejmíň 2 roky starý. Previcur mám asi taky, bude ještě mnohem starší....
.

Jaký, jsem napnutá..:laugh:
starý/ mladý, neva.. kápni trochu do zálivky - jen aby roztok byl trošičku růžový.

s těmi lupinami jsem zvědavá. Taky jsem je jednou sela nějak hodně brzo - myslím, že mi ale nevykvetly. Uvidíš.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Výsevy 20. úno 2013 20:43 #286238

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Kveto, ty umis prekvapit.Semiaq...je :up :up , uz jsi ji nekdy "vyrabela"?Je to trvalka?Povidej.

Scabiosy ve velkem jsou moji touhou, ale na vysevy nemuzu pomyslet, pravou ruku mam jak pohrabac (musi se zoperovat) a leva je porad nesika.

Re: Výsevy 20. úno 2013 20:52 #286241

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
krásná, vidˇ?
jsem blboň, kdysi jsem ji objednávala ( za pár kaček ) pro Dreslu, sama jsem si ji nekoupila. Od té doby lituji. JJ, je to trvalka. Ještě nikdy jsem ji nesela, vyloudila jsem semínka od Dresly. Takže jak to s ní dopadne, netuším. Ona chce nízké teploty pro vzejití -taková ta simulace pomalého jara, navíc nepravidelné klíčení ( ne najednou ) ... jak to s ní dopadne, netuším. Ráda bych ji, teda...
:laugh:

Re: Výsevy 20. úno 2013 21:02 #286242

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Kveto, tak tu semiaq... vysej rovnou ven (az sleze to bilo) a nemusis nic simulovat:) :)

Re: Výsevy 20. úno 2013 21:29 #286244

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Jano, lupiny ti letos určitě vykvetou. Je to pak takové osvěžení.
I mě (620 m n. m.) stihly už asi 3x vykvést v roce výsevu - a to jsem sel vždy v dubnu.
Takže u tebe je to jistota.

Snad bude letos vlhký rok, kéž by...

Re: Výsevy 21. úno 2013 06:03 #286246

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Jano V., šalvěj pom. jsem letos nekupovala, zůstala mi z loňského překotného nákupu semen. Mišpule už ti semínka nabídla, ale kdybys nesehnala nebo měla málo, tak mi jich dost zbylo (neseju celý pytlík). Myslím, že semena šalvěje jsem loni koupila v baumaxu.

Květo, mám scabiosu stellatu (též loňská semena). Loni jsem nasela - vylezla - chcípla. Letos jsem nasela zbývajících asi 6-7 semen, nevylezlo lautr nic. :down Ten previcur budu muset zkusit. Výsevy používám na zmírnění předjarního absťáku.

Re: Výsevy 21. úno 2013 06:49 #286248

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Hozo, děkuji za naději :) , uvidíme kolik toho vyleze, expirace je 2008 :huh: .

Skalničko, díky za tip, zajedu do Baum.

Šla jsem hedat Previcur, včera na mě z "krabice s jedy" vypadl příbalový leták, z čehož jsem odvodila, že ho mám. Prohlédla jsem všechny krabičky i flaštičky, našla všemožné poklady (bioalgeen, vegaflor...), ale Previcur ne. Pohledám tedy ten hypermangan :dry: .

Re: Výsevy 04. bře 2013 14:59 #286422

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Tak zatím vylezly 3ks lupiny. Zjistila jsem, že jsem udělala chybu v postupu. Použila jsem poprvé ruličky od toaleťáku, nasypala do nich sýsevní substrát, který byl ale úplně suchý. Po zalití voda stekla podél papíru a substrát zůstával vevnitř suchý. Taky jsem semena lupiny před tím mohla nechat nabobtnat, ale nedošlo mi to.
Dnes jsem tedy výsevy prováděla tak, že jsem v mističce upatlala blátíčko ze substrátu a vody s hypermanganem a toto těstíčko plnila lžičkou do roliček - byla to zábava skoro na hodinu :evil: . Doufám, že takhle půjdou výsevy lépe....
Poslední úprava: 04. bře 2013 15:30 od Jana V.. Důvod: překlep

Re: Výsevy 04. bře 2013 15:21 #286425

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
V pátek jsem byla s mužem jen tak v baumaxu. On chtěl koupit nějaká užitečná semena (rozuměj mrkev, salát, ředkvičky a tak), já jen tak pozevlovat. U stojanů se semeny jsme strávili snad přes půl hodiny! Pytlíčků se semínky (od různých firem) mají fakt hafo, ale šalvěj pomoučenou jsem mezi nimi nenašla.

Re: Výsevy 04. bře 2013 15:40 #286426

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Skalničko, byla jsem v HB, Baum. i OBI. Největší výběr asi OBI, ale v Baum. měli semínka od Seva seed téměř za půlku než Nohel a Semo :ohmy: . Ale šalvěj pomoučenou nikde. Vloni byl na Petřinách krásný záhon , šalvěj dělala obrubu rudbekii se žlutým středem, na krajích záhonu ještě dochan - ááách.

Ale nakoupila jsem si hafo jiných semínek :silly: :
hledík směs
hledík čistě bílý
hledíkovka směs
hledíkovka bledě modrá
viola vonná směs ( na obrázku krásné barvy, tak jsem fakt zvědavá jaké budou, pamatuju si z dětství akorát na ty žlutohnědé - nic moc)
pestrovka kulovitá -gomphrena globosa - čistě podle obrázku, nikdy jsem jí neviděla
bavlník - gossypium hirsutum ( taky podle krásného obrázku)
Moderátoři: Eva L., Květa