Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Výsevy

Re: Výsevy 15. bře 2013 19:50 #286682

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
mišpule napsal:
Včera jserm byla v Albertu pro chleba a opět jsem přinesla dva pytlíčky(měli tam semínka bylinek).Mám římský kmín,mohl by se hodit jako doplňková rostlina a navíc koření....

Římský kmín jako koření u nás už asi druhý nebo třetí rok frčí, dětem jídlo s ním moc chutná, takže ho cpu pomalu i do koprovky. ;) Pěstovat si ho mne nenapadlo, jak ho mám spojen především s indickou kuchyní, myslela jsem, že by se mu tady nedařilo. Na semínka jsem tenhle týden taky někde narazila.
Kirsten
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Výsevy 15. bře 2013 20:19 #286683

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
mišpule napsal:
Včera jserm byla v Albertu pro chleba a opět jsem přinesla dva pytlíčky(měli tam semínka bylinek).Mám římský kmín,mohl by se hodit jako doplňková rostlina a navíc koření.Druhý pytlík je dvouletka Salvia sclarea,moc se mi líbily,Když Květa dávala fotky.
www.krasneruze.cz/index.php?option=com_k...tstart=20&Itemid=112
Jen nevím,kam to všechno dám...
Květo,máš ji ještě?

jj, Mišpul mám ji pořád, stará se o mláďata sama.

teda popravdě nevím, kolik jich mám, redukuju je. Mrška se mi loni ( ZZ, jak jinak B) ) usídlila v G.Hamilton - zpočátku vypadaly rostlinky nevinně, ale přece jen, s přicházejícím podzimem nabíraly na velikosti .... v nějakém záchvatu amoku jsem usoudila, že by příliš G.H. konkurovaly a vyplela jsem je. Nepamatuju se, jestli jsem je zasadila nebo ne :( .
Pořád mi jedou v tom dvouletém cyklu, tzn. loni nekvetla žádná, letos by měly. Jsou fajn,dost mohutné. Pod listy se rádi schovávají slimejši / zase se dobře najdou / .
Kdyžtak si je vysej někam stranou, přesadit je můžeš na podzim na místo, kde se ti budou líbit.
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Re: Výsevy 24. bře 2013 18:46 #286987

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Tři dny jsem nekoukala pod plastové kryty nad nedělními výsevy a vyjuklo na mně barevné zelí a afrikány.Nad řádky s kvamoklitem a scabiosami se místy taky boulí zemina :)

Re: Výsevy 24. bře 2013 19:22 #286989

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Musela jsem plastové kryty úplně zrušit. I mimo papírové ruličky se mi sem tam vyskytla plíseň ( zalévám převařenou vodou s přídavkem hypermanganu). Podezřívám ten substrát. Sice jsem propařovalam ale těm sporám to asi nevadí :down .

Hrášky jsem přesadila do kontejnerků s normální hlínou. Ostatní výsevy budu dělat do normální hlíny :unsure: .

Re: Výsevy 25. bře 2013 08:06 #286999

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Dnes za denního světla jsem taky našla ostrůvky plísně,určitě je to substrátem.Rozdělala jsem slabší Fundazol a trošku ofoukla.I kvůli padání rostlinek.Mám tam to okrasné zelí a brukvovité jsou na padání háklivé.Snad to nezahubím všechno.A podle toho,jak do rána vylezly i scabiosy atropurpur.(stellaty zatím nic),musím připravit přepichovací nádoby.Přepichování "miluju" :evil:

Re: Výsevy 25. bře 2013 09:36 #287002

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Mě by pikýrování nevadilo, ale muselo by být už teplo, abych to mohla dělat ve skleníku, dělat čurbes doma se mi nechce. :unsure:

Problém mám hlavně u barevných směsek, protože když je v mističce cca 50 schopných rostlinek, mám potřebu napikýrovat všech 50, protože Márfyho zákony jsou neúprosné a pokud bych jich udělala jen pár, zaručeně budou ty zajímavé barvy mezi těmi, co jsem vyhodila. No, pokud jich napikýruju všech 50, zjistím, že ty zajímavé barvy buď zůstaly v pytlíčku, nebo nevzešly ( případně se do MOJEHO pytlíčku vůbec nedostaly) :evil: . Preferuji tedy nákup semínek již vyselektované barvy, tam si udělám jen cca 2x tolik rostlinek než potřebuji a zbytek pak vnucuju kdekomu :P .

Re: Výsevy 25. bře 2013 09:38 #287003

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Já letos vysel jen velikonoční osení. Už semi pěkně klube, bude to tak akorát. :woohoo:

Nějak nemám chuť nic jiného sít. Rád bych Verbenu bonariensis, tabáky a náprstníky, ale nechce semi.

Re: Výsevy 25. bře 2013 09:46 #287004

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Vidíš Honzo a na osení jsem úplně zapomněla :sick: . No zkusím ho ještě nasít, ale nevím nevím. Na Vánoce mám záchvaty zdobení už od října :laugh: , ale ty velikonoce nějak flákám :whistle: . Kdyby bylo hezčí počasí, tak snad bych si třeba vzpoměla, ale marodím, ven nelezu :angry: .

Re: Výsevy 25. bře 2013 14:52 #287015

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Jani, jsme na tom asi stejně. Před vánoci blbnu už od listopadu a na Velikonoce to vždycky propásnu. Takovou dobu se chystám, že naseju osení a nakonec skutek utek. Teď si říkám, že už by to stejně nevylezlo. :silly:
A přitom nám zahrádkářům by měli být ty Velikonoce nějak bližší. :huh:

Re: Výsevy 25. bře 2013 15:37 #287016

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Hespo, při nejhorším vydloubnu kus drnu ;) .
Moderátoři: Eva L., Květa