Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Výsevy

Re: Výsevy 25. bře 2013 18:17 #287022

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Ta tráva venku je ještě zmrzlá a dokonce jí mám placama ještě pod sněhem, :angry: ale naproti u hřbitova snad něco na velikonoce mít budou. :unsure:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Výsevy 25. bře 2013 19:14 #287025

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Co nemáme slepice,na osení ani nevzdechnu.A když kouknu z okna,tak snad i ty kraslice nechám uložené v komoře.Stejně jsem v pondělí do večera v práci.A v neděli si budu hrát s pikýrováním,protože afrikány a zelí už budou mít pravé lístky.

Re: Výsevy 25. bře 2013 19:20 #287026

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Mišpul a kdy jsi je vysévala? Já mám u výsevů z 4.3. a 7.3 pořád jen děložní lístky ( fiala letní, hledíky, hledíkovka). Se mi zdá, že se to nějak nechce hýbat. Ráda bych to opět svedla na výsevní substrát :evil: .
Lupiny jsou na tom všechny stejně ( ty z 7.3. i ty dřívější) , mají první pravý lístek, ale ty jsou každá ve svím chlívečku, netřeba přesazovat.

Re: Výsevy 25. bře 2013 19:33 #287028

• mišpule
  • Platinum Boarder
Jani bylo to ve st nebo čt,to jsem měla volno.Koukala jsem v neděli večer jako blázen.Myslela jsem,že to jen porosím a ono toho hromadu venku.Mám to v obýváku na parapetu,přikryté plast. miskami od masa(ne natěsno-nechávám škvíry)a přes to mám hozený kousek bílé netkanky,kdyby náhodou začalo svítit sluníčko.

Re: Výsevy 26. bře 2013 09:11 #287045

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Koupila jsem si letos výsevní substrát od Kery a je hrubý s dřevnatými kousky,připadá mi jako vyrobený z kůry.:angry:
Kdysi jsem kupovala v OBI jemný substrát ve kterém byl viditelný křemičitý písek,byl skvělý a bohužel jsem si nezapamatovala výrobce.
Teď už tam prodávají hlavně nějaký substrát ve žlutém obalu,ale tím jsem také nebyla nijak nadšená.
Poslední úprava: 26. bře 2013 09:12 od Evka.

Re: Výsevy 26. bře 2013 09:20 #287048

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Evko, já mám ten jemný substrát s pískem od AGRO, ale válel se mi tu 2 nebo 3 roky, takže asi proto "zlobí".
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Výsevy 26. bře 2013 09:24 #287049

• mišpule
  • Platinum Boarder
Mě J.koupil výsevní substrát (Rašelina Soběslav)v oranžovém pytli,taky jsem tahala kousky špagátu,kůry a chuchvalečky kokos.vláken,ale bylo toho jen hrstka.Smíchala jsem ho s filtračním pískem do bazénu- 2 díly substr.+1 díl písku a dobrý.A snad dobrý i postřik Fundazolem,kožíšky zmizely.

Re: Výsevy 26. bře 2013 12:32 #287065

• mismar
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 7
zatím jsem toho moc nevysadila, ale černooká zuzana leze krásně (dcera mi ji dokonce vysypala, takže některé letěly do koše :angry: ) .. výsevní substrát mám Střelské Hoštice, zamíchala jsem do toho písek - trochu a dobrý, nic neplesniví :-)
jinak vysévat budu o víkendu, nemám to kde pořádně skladovat až to naroste :-(

Re: Výsevy 26. bře 2013 13:07 #287069

• mišpule
  • Platinum Boarder
Vylezly další scab.stellaty,leze i Malva mosch. alba(Honzo,dík),vloni mi venku nevzešla ani jedna,tak jsem to letos nepodcenila a předpěstovávám.Otočníky zatím dva,majoránka nic(semena použitelná do 2008 :blush: ).Bílá jirnice ani jakási silenka(snad),nasbíraná přes plot taky nic.
Jak já bych vlítla do zahrady,sila to,co se dává rovnou,ale venku psírna,zem vymrzlá,suchá tak,že vypadá jak posypaná popelem.Prostě hnus fialovej,tečkovanej. :angry:

Re: Výsevy 26. bře 2013 15:26 #287074

• Jana V.
  • Platinum Boarder
No, právě, na venkovní výsevy je zem studená, ale pak to zas bude mít všechno zpoždění :down .

Alan Titm. v jednom ze svých pořadů ( odkaz ve videích) říká, že semínka ( hovořil o letničkách)by měla jít do země, až když je tak teplá, že byste neváhali si na ni sednout holým zadkem ( zadek lze nahradit loktem :laugh: ). No, dneska ani loktem :down .
Následující uživatel poděkoval: mismar
Moderátoři: Eva L., Květa