Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Výsevy

Re: Výsevy 07. dub 2013 08:18 #287262

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Picni to do země po děložní lístky.Mám taky vyčouhlíky,budu si je nimrat zítra ;) I když je mám na okně,mají málo světla.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: mismar

Výsevy 10. úno 2014 22:09 #287396

• mišpule
  • Platinum Boarder
Tak jak?Už vyséváte?Chystám se o víkendu.Zítra nachystám vaničky a namíchám substrát.

Výsevy 10. úno 2014 22:31 #287398

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Mišpule, kam dáváš výsevy - máš skleník? Nemám s výsevy moc zkušeností. Chtěla bych něco zkusit, ale mám k disposici jen meziokní (špaletové okno) a tam bude asi dost chladno (zítra si to změřím) a případně bych šoupla něco před francouzské okno do pokoje (snad mi to kočky nezlikvidují). Má v takových podmínkách výsev v tuhle dobu smysl? Děkuji.
Kirsten

Výsevy 10. úno 2014 22:46 #287400

• mišpule
  • Platinum Boarder
Mám jen botník u velkého,východního okna,chladno jako ve skleníku a pak parapety v ložnici-jih-stíním.Na botník dám náprstníky a klematisy.Do tepla ostatní trvalky.
Pokaždé nadávám,když výsevy přetahuju mimo žhavé slunce a pak při přepichování,protože bývají vyčouhlé :blink:
Následující uživatel poděkoval: Kirsten

Výsevy 10. úno 2014 23:01 #287401

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Děkuji. Ještě lama dotaz - teplota jak ve skleníku je přibližně kolik? :blush:
Kirsten

Výsevy 10. úno 2014 23:23 #287404

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Nedalo mi to a o víkendu jsem vysela zeleninu. (kedlubny, brokolice, květáky, kelozel, rajčata, papriky, petržel, marjána)
Salát a rukolu chci dát do země ve skleníku a špenát rovnou na záhon. Váhám, jestli už nezaset hrášek (mám nějaký, který angláni sejí v prosinci a lednu) a boby.
Z kytek zatím jen cleome.
S umístěním taky vždycky laboruju s nejistým výsledkem. Mívám všechno vytáhlé a podvyživené.
Poslední úprava: 10. úno 2014 23:25 od dresla.

Výsevy 11. úno 2014 13:28 #287418

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Čtete mi myšlenky. A taky mě předbíháte, měla jsem ten samý dotaz :) .
Včera jsem něco nakoupila v OBI, původně kvůli semínkům rajčat, no dopadlo to trochu doširoka.
Dreslo, ten zahradní bob - seješ rovnou do země? Někde píší i předpěstovat v únoru kvůli zamezení napadení mšicí makovou, což se jim nevyhnulo. Tak jestli to má nějaké opodstatnění. Jinak je to od loňska moje lahůdka.

Mišpul,
co Tvoje semínka od neteře z Emeriky? Bylas úspěšná a jak? Pochlub se, sím. Vyselas, zadařilo se? Hlavně ta baptisie, když už se tu tak probírala.
Jinak jsem koukala, na Weeku jsi dávala fotku Knautii karmínové barvy, že ji máš ze semínek. Myslíš, že bych mohla být tak smělá a zeptat se na nějaký podárok? A kdys sela? Díky.
Já mám takový plastový minipařníček, pak pikýruju, pak zase pikýruju. No a když zalévám a přenáším od okna k oknu, kde zrovna svítí sluníčko a při trochu teplejším jarním počasí to všechno vynáším na terásku, kam se opírá slunce (říkám, že to tahám jak koťata), tak pak je naděje, že alespoň část vypadá života a přesazeníschopná.
Ale ten skleník mi chybí, tam to pak musí dojít jedna báseň.

Výsevy 11. úno 2014 18:15 #287423

• mišpule
  • Platinum Boarder
Miško,semínka dopadla tak,že jsou ještě v origoš balení :blush: Měli jsme hektické jaro-stěhovali jsme mamku ze 3+1 do garsonky.Fakt lepší vyhořet.Takže jsem vysévala hodně málo.
Ta vínová je Scabiosa atropurpurea Mammuth mix,tuším z Hornbachu,semínka fy FloraSelf.Píšou letnička,no uvidíme po letošní zimě,cosi zelenavého tam zůstalo.
Ale povedlo se mi okrasné zelí,to vám byly hlavy!!!Ty drahé chcípáky v květinářství jsem pohrdavě přecházela ;)

Zel.jpg
Následující uživatel poděkoval: Miška

Výsevy 12. úno 2014 10:27 #287453

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kupujete někdo semínka po internetu? Případně kde?
Loni jsem lítala po všech hobymarketech a nikde neměli šalvěj pomoučenou. Našla jsem jí letos hned ve dvou e-shopech, ale protože jsem tam nikdy nekupovala, mám strach zaplatit předem, ale současně se mi kvůli několika pytlíčkům nechce platit 90,- Kč za dobírku :huh: .

Výsevy 12. úno 2014 10:43 #287454

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Jano,také mě rozčiluje,že některé zásilkové firmy chtějí takovéto i vyšší poštovné za zboží,které se dá levně poslat doporučenou zásilkou.
Já tě myslím ale potěším odkazem s poštovným 44kč,jsem s nimi spokojená. :up
www.aev-vs.cz/search.php?orderby=positio...submit_search=Hledat
Následující uživatel poděkoval: dresla
Moderátoři: Eva L., Květa