Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Výsevy

Výsevy 12. úno 2014 10:57 #287455

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Evko, super odkaz a těch kultivarů :woohoo: .
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Výsevy 12. úno 2014 22:19 #287478

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Miška napsal:
Dreslo, ten zahradní bob - seješ rovnou do země? Někde píší i předpěstovat v únoru kvůli zamezení napadení mšicí makovou, což se jim nevyhnulo.
Dávala jsem ho přímo do země - asi docela časně. Už si to moc nepamatuju, bylo to předloni. Loni jsem ani nic kvůli počasí nevysévala.
Máš pravdu, něco s keříky bylo. Je možné, že byly napadené mšicemi, už nevím.
Následující uživatel poděkoval: Miška

Výsevy 23. úno 2014 19:23 #287626

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Oblítla jsem zahradu a protože se stříháním růží váhám(ale hodně mě svrbí ruce :evil: ),dala jsem se do výsevů.Vyseté jsou bílé a levandulové náprstníky,clem. integrifolia Summer Indigo,gaura The Bride a travička Ravenna.Ještě mě čekají nějaké agastache a pentstemony,to ostatní asi rozprsknu rovnou do záhonů,až je upravím a uvidím,co kde leze.

Výsevy 24. úno 2014 13:53 #287628

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Ahoj holky, letos nějak nestíhám vůbec nic, takže jsem ještě ani nic nenasela, ale chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte zkušenosti s eustomou? Měla jsem loni o vánocích na stole řezanou bílou plnokvětou a byla jsem z ní unešena. Vydržela ve váze dlouho a zdálky vypadala jak růžička, tak mě napadlo, že bych zkusila vysít, pokud bych někde natrefila na semena.

Výsevy 25. úno 2014 09:49 #287632

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Ahoj Skalničko,nevím,jestli Ti mé zkušenosti k něčemu budou;já jsem s eustomou po několika letech snahy skončila poražená.Semínka mi vzcházela špatně,rostlinky rostly velmi pomalu,do květu se mi je nepodařilo přivést..(.Asi před dvěma lety vyšel v Zahrádkáři článek od pěstitele z Moravy,možná bych to našla,popisuje tam docela náročné podmínky)Sehnala jsem si i sazenice,ale nerostly mi dobře ani v truhlíku,ani na záhoně-tam nakonec chytly nějakou houbovou chorobu a vykvetla jich asi jen třetina.Také jsem si koupila hotové rostlinky-asi předloni je měli v marketech v květináčích,byly to nízké kultivary,dala jsem je do truhlíků,kde sice ještě nějakou dobu kvetly,ale už moc nevyrostly a nových poupat bylo málo.Takže abych to shrnula-už mi to za tu práci nestojí,i když se mi eustoma hodně líbí.Jinak se mi s květinami celkem daří...

Výsevy 25. úno 2014 21:45 #287641

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Tak tak,vždycky chytí plíseň.Ze semen jsem je nezkoušela,ale vždycky,když jsem si ji koupila,ať jsem ji přesadila do čeho chtěla,přepekla substrát,mořila suchem nebo mírně zalévala,plíseň přišla vždycky.

Výsevy 26. úno 2014 06:53 #287644

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Jano, Mišpule díky za info. Z toho, co jsem našla o eustomě na netu, jsem tak nějak pojala podezření, že to s ní asi nebude jednoduché, ale že to bude až takový potížista, jsem netušila. Díky za Vaše zkušenosti, věnuji svou energii něčemu jinému, ikdyž je to škoda.

Výsevy 07. čen 2014 09:28 #289577

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Při vyhledávání hnojiv jsem narazilo na toto pro výsev,možná by stálo za vyzkoušení. B) www.forestina.cz/produkt/stimulator-pro-...zprasovac-zdarma-186
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Iveta

Výsevy 22. úno 2015 18:22 #294267

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Tak jak letos? Vyséváte?
Já už mám vyseté hledíky, lobelky, otočník, voskovku, dračík - od minulé sředy. Už bylezly hledíky a lobelky, otočník zatím jen pár kousků.

Mišpul, mám koupená semínka toho okrasného zelí. Ale četla jsem, že to chce nějaké speciální zacházení ( přes léto nižší teploty), jak jsi to dělala předlonity?
Následující uživatel poděkoval: Lukáš

Výsevy 22. úno 2015 18:25 #294268

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
já mám zatím šalvěj zářivou , teprve se chystám ;)
Moderátoři: Eva L., Květa