Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Cibuloviny II

Re: Cibuloviny II 18. lis 2011 17:59 #272624

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Jo můžu potvrdit dnes jsem v H. byla, většinou to stojí 15, 35,-. Je to 50% sleva z těch 50%. Bylo toho tam ještě dost, dokonce jsem koupila i nějaký sadbový česnek (250g za 19,-) - ovšem asi to bude nějaký pochybný, když tam zbyl, jméno Harnaš - neznáte někdo? Jinak narcisky, žluté a růžové hyacinty, a tulip. Queen fo night. Budu mít "přequeenováno" - mám ho i z Bau. Jinak ve venkovní zahradě totálně nic, jen vánoční strormky.
edit u nás v B. cibulovin 3 stojany, nevěděla jsem, co dřív, nejradši bych je odvezla komplet celé....jinak slevněná cymbidia, Phalenopsisy,...no prostě ráj kytičkářů, mor peněženky:-)
Poslední úprava: 18. lis 2011 18:05 od JitkaU2.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Re: Cibuloviny II 18. lis 2011 18:04 #272626

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Harnaš je polská odrůda česneku, ale víc o něm nevím :huh:
Téma bylo zamčeno.

Re: Cibuloviny II 18. lis 2011 18:06 #272627

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
no aspoň že není z jihu, snad bude odolný. už je v zemi, díky
Téma bylo zamčeno.

Re: Cibuloviny II 18. lis 2011 18:24 #272629

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Taky mám Harnaš,sedlák se na nás vyprd,když byli pro sadbový,žebyl drahý.Tak jsem koupila H.Měl by to být paličák.Už je v zemi,položené králičí pletivo,protože ten záhon je u cizích koček všeobecně oblíbené WC.
Příští rok požádám příbuzné na Moravě,aby mi poslaliten,co pěstovala babí-paličák,fialové stroužky,ale říznej.
Téma bylo zamčeno.

Re: Cibuloviny II 18. lis 2011 18:44 #272630

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Hi, jsem taky dneska frcela do Hornb. v Pze, jste zabarky, ja tam nechala 500,- ;) , jeste ze mam tak uzasneho manzela :laugh: Pred 14 dny byl jeste veliky vyber, ted uz hodne prebrane, zustaly jen tulipany, ostatni cibuloviny uz byly pryc. Ale v tulipanech jeste slo vybrat a taky mam 2 rebciky. Jinak venku uz nic, jen jehlicnany.
Pak jeste meli v Globusu barevne plastove kvetinace s liliema (v kazdem 5 stvolu) za 30 Kc. Jsou to orientalky, tak doufam, ze mi vydrzej. Jedna jeste kvete, druha je odkvetla, ale zatim zelena. A ted resim co s nimi, kde a jak je prezimovat, mam je presadit do raseliny a dat do sklepa? Nebo v kolika stupnich zimujete orientalky?
Téma bylo zamčeno.

Re: Cibuloviny II 24. lis 2011 20:39 #273183

• aneris
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Dnes jsem vběhla do brněnského Bauhausu (původně pro jedlový neozdobený adventní věnec - ten neměli :( ) a neplánovaně ve výprodeji (jakýkoliv sáček po 19,- Kč - nekupto!) koupila nějaké cibuloviny. Mezitím ale také pryskyřníky - ranunculus asiaticus. Na pytlíku bylo nakresleno, že se má sázet na podzim (září - prosinec) a že kvete v červnu - červenci. Vzhledem k tomu, že s pryskyřníky nemám žádnou zkušenost, ještě jsem se dívala na net a našla jsem jinou informaci - hlízky vysazujeme v březnu, kvetou v srpnu, na podzim je vyzvedneme a uskladníme v suchu a chladu. Nemáte s těmito pryskyřníky někdo zkušenost? Kde je tedy pravda? Děkuji.
Téma bylo zamčeno.

Re: Cibuloviny II 24. lis 2011 20:51 #273184

• mišpule
  • Platinum Boarder
Měla jsem je loni,koupené v Penny.Zasadila,vykvetly krásně na zahradě.Na podzim vyrýpla,přezimovala ve sklepě a zjara nevyrašily.Možná má někdo jinou zkušenost :)
Téma bylo zamčeno.

Re: Cibuloviny II 24. lis 2011 20:59 #273185

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Moje mamina to s nimi umí, sází na jaře (předpěstuje je ve skleníku v koflíčkách je tam vidívám), kvetou krásně v létě, na zimu je schovává, jen na holo v papírovém pytlíku a pořád dokola, jde jí to.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, aneris, mišpule

Re: Cibuloviny II 24. lis 2011 21:11 #273187

• mišpule
  • Platinum Boarder
No,to mě mrzí,že jsem je nevzala,za ty prachy,protože jsou fakt krásné.Mamina je v tom pytlíčku má v bytě?Já je měla ve sklepě a byly na jaře úplně tvrdý,suchý.
Téma bylo zamčeno.

Re: Cibuloviny II 24. lis 2011 21:19 #273188

• aneris
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Jé, děkuji... Takže teď určitě nesázet, i když to na pytlíku píšou :-) V Holandsku, odkud ty pryskyřníky pocházejí, se to asi dá... Takže v našich podmínkách uschovat do jara. To jsem zvědavá, jestli to přežijí.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa