Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Cibuloviny II

Re: Cibuloviny II 06. pro 2011 09:45 #274252

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Honzo líbí se mi jak to umíš rozepsat a souhlasím s tím. Jenom přidám par zkušeností , na foto je Sensual Touch a žlutý Sun Lover.
Sensual mám o rok dele, tak že první rok jsem koupila 2 cibulky kvetly nádherně nechala jsem je v zemi, druhy rok nic jenom listy ale vyndala jsem asi 10 malých cibulek. Sun Lover loni nově koupeny kvetly všechny, vyndala jsem velky krásny cibulky. Na foto jsou vedle sebe Sensual Touch kvetou skoro všechny a to byly malý cibulky, Sun Lover z 10 velkých cibulek kvete jedna. Napadá mi že to taky může byt původem, jedna se o hollandsky materiál tak že klidně můžou byt z Afriky, druhy rok je asi kriticky, prožívají aklimatizace, načasovaní, nevím jen tak nápady. Z jara napíšu jak dopadly, půlku Sun Lover jsem vyndala půlku nechala.
Mám taky tří odrůdy od KGardens tak že česky materiál pokud vím, vyndala jsem velký nerozpadly cibulky.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Květa, Eva.Trifon, helena, Evka, Kika

Re: Cibuloviny II 06. pro 2011 09:47 #274253

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Ty červené Apeldoorn jsem letos kupovala tetě v Bau, ty svoje jsem nemohla vyrýt, byly hooodně hluboko
DSCF3761.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Lenka, lanling, helena, Kika

Re: Cibuloviny II 06. pro 2011 10:26 #274257

• Alena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 236
Marto, plně s tebou souhlasím. Dle mých zkušeností jsou ty tzv. holandské cibuloviny na jedno použití. Pak ti zbyde zahrada zaneřáděná listy tulipánů a cibule zavrtané pěkně hluboko. Já jsem se nedavno dočetla, že holandské cibule tuto zem nikdy neviděly, protože jsou množeny v Rhodesii. Pak není divu, že se s naším podnebím nesrovnají. Ale nějaké cibule mi přecii jen zůstaly, ty kvetou už po několik let, tak si je udržuji. Ale nové už nekupuji. Spolehlivé jsou jen sněženky.
Téma bylo zamčeno.

Re: Cibuloviny II 06. pro 2011 11:16 #274263

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Evka napsal:
Honzo,moc se mi líbí ten nápad sesadit tulipány s liliemi,ale co děláš,když začnou listy žloutnout a vypadají ošklivě mezi těmi krásně zelenými liliemi.V určité fázi je odstraníš nebo ti to prostě nevadí?

Honza se zřejmě někam vytratil, tak napíšu svoji zkušenost. Tulipány (vysoké, ne ty botanické) a narcisy mám většinou mezi růžemi. Růžové záhony jsou pak na jaře pěkně barevné. Než tulipány zatáhnou, růžové keře se olistí a decentně přikryjí žloutnoucí cibuloviny. Pak jen odfiknu, nebo (pokud to jde snadno) vytrhnu celý stvol.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, helena, Evka

Re: Cibuloviny II 06. pro 2011 12:36 #274265

• mrk
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
honzo, dakujem moc. mimochodom, ty si ma tu (za tie moje dva zahradnicke roky) fakt dost vela naucil. a tulipany som tento rok sadila medzi lalie :-)
Téma bylo zamčeno.

Re: Cibuloviny II 06. pro 2011 15:17 #274269

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Tak narcisy by mě zajímaly taky, preferuju je před tulipány.
Téma bylo zamčeno.

Re: Cibuloviny II 06. pro 2011 19:19 #274272

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
No to jste mi s těmi tulipány nasadili brouka do hlavy. Šla jsem prohrabošit svou oblíbenou krabičku s ceduličkami. Loni na podzim jsem totiž v obi nakoupila ve slevě spoustu tulipánů. Letos na jaře krásně kvetly - co cibulka to květ. Jsem zvědavá, jak to bude následující jaro. Hodně tulipánů je od Kiepenkerl, u těch nedokážu určit, do jaké skupiny patří. Pak jsem objevila pytlík mixu tulipánů triumph, pytlík purissima a pak nějaké alá "holland quality". Teď jsem fakt napjatá, kolik toho na jaře pokvete.
Téma bylo zamčeno.

Re: Cibuloviny II 06. pro 2011 19:32 #274273

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Tohle jsou tulipány od Kiepenkerl - ty bílé Cardinal Mindszenty, ty růžové vzadu pak Peach Blossom. Obojí byly úžasné. Mám je na skalce, takže mokro nehrozí, spíš to přehřívání půdy :(

tulipa.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, Lenka, Jevgenija, maggi, lanling, helena, evai, mišpule, Evka a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Re: Cibuloviny II 06. pro 2011 21:04 #274278

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Ja mam dobrou zkusenost sazet tulipany mezi pivonky.Dokvetou a pivonky zacinaji pekne bujet.Zloutnouci listy tulip se mezi nimi uplne ztrati-no a jsou taky potom jakztakz v suchu.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Lenka, maggi, mišpule, Evka

Re: Cibuloviny II 06. pro 2011 22:25 #274287

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Skalničko, loni jsem koupila Kardinala Mindszenty-ho v nějaké slevě. Zdálo se mi, že x jiným tulipánům hodně dlouho kvetl. A opravdu hodně, hodně se mi líbil. Letos jsem na něj nenarazila.
Zůstal v zemi, pořizovala jsem si ho v podstatě jako "letničku", stál opravdu málo. O to víc mne zajímá, jak se vyvrbí př. rok zjara.
Upřednostňuji též narcisy.
K rostlinám, uváděným jako následná schovka zavadajících listů cibulovin přidám ještě gerania.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., maggi, helena, evai
Moderátoři: Eva L., Květa