Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Plody z našich zahrad a zahrádek

Plody z našich zahrad a zahrádek 03. dub 2015 08:12 #295571

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Evko, mám tu minimálně dva druhy ( s bílým a s černým zadkem). Budu letos pozorovat, jestli se tam stavují.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Plody z našich zahrad a zahrádek 03. dub 2015 09:46 #295575

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
JanoV,s černým zadkem??To jsem moc zvědavá,dej to prosím pak do sosáme sosáčky,děkuji. :)

Plody z našich zahrad a zahrádek 03. dub 2015 10:31 #295578

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Evko, nevím přesně ( pátrám v paměti), jestli přímo černým, ale ta bílá mu tam chybí. Kdyby se povedlo foto, tak dám do příslušné diskuse.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Plody z našich zahrad a zahrádek 03. dub 2015 10:36 #295579

• Veru
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 1
Mišpule co třeba josta je to sice kříženec ale chutí mi hodně připomíná černý rybíz

Plody z našich zahrad a zahrádek 06. dub 2015 10:14 #295693

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Narazila jsem na zajímavou stránku o chorobách ovoce : www.oardc.ohio-state.edu/fruitpathology/...rape/All-Grapes.html
dám to i do chorob a škůdců
Následující uživatel poděkoval: Iveta

Plody z našich zahrad a zahrádek 30. kvě 2015 07:03 #297035

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Nevím, kam to přesně dát, nejspíš asi sem.

Objevila jsem včera na jabloních předivku jabloňovou : www.jikl.cz/jadroviny/2081-predivka-jablonova.html

Podle toho, co tam píšou, samička nakladla vajíčka už loni, larvy zimují už na stromě.
Dávám to sem, abyste zbystřili a šli okouknout vaše jabloně dřív, než bude strom jeden velký zámotek :( .

Původně jsem myslela, že an to vlítnu s Pirimorem nebo tak, ale nakonec jsem se rozhodla, že to ostříhám a spálím. Na jiných stránkách píšou, že jakmile se s kokonem začne manipulovat, začnou se housenky spouštět na zem, takže si pro jistotu nachystám kyblík.

Manžel navrhuje likvidovat je rovnou na stromě tímhle : www.super-naradi.cz/Krbovy-podpalovac-PB...chu-KEMPER-d2273.htm B) , ale obávám se, že by se tím poškodil strom :dry:
Následující uživatel poděkoval: alenak

Plody z našich zahrad a zahrádek 30. kvě 2015 07:48 #297036

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Jak se vám prosím opylily švestky?Mě pěkně kvetly a jestli je tam 10 plodů,tak nevím jestli se sousedovi o pár ulic něco stalo s včelstvem nebo je jiná příčina.V době květu jsem na stomech nepozorovala včely.

Teď nedávno jsem četla článek o včelách samotářkách,které už 3 ks dokážou opýlit švestku.Samozřejmě jsem si článek zapomněla uložit. :( mohli by je začít produkovat podobně jako čmeláky,aby se daly ve vhodné době zakoupit a umístit na zahradu. ;)

Plody z našich zahrad a zahrádek 30. kvě 2015 21:56 #297055

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Evko, také letos pozoruju, že je včelek letos nějak o dost méně než dřív. Šalvěj kvete jak zjednaná a skoro to na ní nebzučí. Nemít tu čmeláčí omladinu, tak tu snad nebzučí nic. Švestka opylená je, když kvetla, jen to bzučelo, ale jabloň má jen pár plodů. Zřejmě v té době měly už něco lepšího... ( nebo došlo na střídavou plodnost, to se někdy u starších stromů stává).

Doufám, že jsou aktuálně jen na lepším. Kvetou akáty a řepka, tak třeba sbírají tam, bylo by to určitě jednodušší ;) .
Následující uživatel poděkoval: Evka

Plody z našich zahrad a zahrádek 22. čen 2015 22:59 #298252

• Luša
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 746
Tak som musela vykopať všetku cibuľu, lebo je napadnutá kvetárkou cibuľovou (alebo mínerkou pórovou) nech robím čo robím, bez chémie to nepôjde? :sick:
Sadila som ešte cibuľu neskoršie a tá vyzerá omnoho lepšie, som zvedavá ako to s ňou dopadne a podľa toho sa potom zariadim. Neviem či pestujete mangold, ale je veľmi dobrý a hlavne sa dá priebežne zbierať celé leto, na rozdiel od špenátu. V sobotu som ho rozsadila a dúfam že sa ujme aspoň polovica. B)
Len ma trápi egreš, lebo mi pripadá ako zvädnutý,, budem ho musieť na jeseň presadiť do lepšej zeminy a vyhnojiť.Ináč je zdravý, dala som na odporúčanie Honzu PM a obstarala som Primu na kmienku.

Plody z našich zahrad a zahrádek 22. čen 2015 23:13 #298254

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Lušo, nedávno jsem zrovna četla, že vadnutí by mohla způsobovat Nesytka angreštová : www.skudci.com/nesytka-rybizova
Zkus kouknout ;) .

Mně právě jeden angrešt na jaře odešel celý. Loni část větví, najaře zbytek :( .
Následující uživatel poděkoval: Luša
Moderátoři: Eva L., Květa