ani nevíte, jak moc mne slova díků u srdéčka hřejí.
začnu odzadu :
Vlaďko,
ad GoldMarie - znovu bych si ji nekoupila. Popravdě jsem z ní rozpačitá. Byla kupována spolu s ostatními, sazenice byla ( pravda ) umrněná, po zasazení měla potíže se vůbec ujmout.
Nyní má všehovšudy 3 květní stvoly, sazenice stále slabá. Když jsem fotila Pink Frost, mám ji na f. spolu s ním. Lze pak porovnat ne/růst. Jen jak nyní popisuji jednotlivé kultivary dle toho, jak započaly kvést, k P.Frostu se dostanu cca za 3 dny. Nestíhám denně více jak jeden kultivar.

Její květy jsou opravdu velké, to ano. Co mi ale vadilo ( a to nevím, jak bude v letech následujících - ptž. byl dlouhý podzim, teplo ) nejvíc bylo to, že mi začala kvést až těsně před Vánoci. To kdyby opakovala běžně, nebyla bych šťastná. Sníh květ ucamral.
Teda, C.Snow i Merlin máš opravdu krásné. Má C.Snow nějaké slunce od podzimu ? Je totiž krásně kompaktní. Můj je od října do dubna v celodenním stínu, je více vytažený než tvůj.
--
EvoI - máš své nafocené ? přispěješ ? Zajímá mne, jak se jim vede u tebe...
--
Smumo,
a) och
b) och, och, uá.
To je závist, víš ?
Odkud A.Red máš ? Já ji viděla ve VO nabídce tuším z Moravy, bohužel, MO se nekonal. Pak vím, že ji množila polská školka, odtud ( předpokládám ) byla k mání i v ČR. Vyprodali mi ji.
S tím nesázením na podzim

.
Díky za očité postřehy.
Pls. : ještě ti nyní nekvete ? jakou barvu mají pak odkvetlé semeníky ? a otázka nejdůležitější - jaké jsou listy ? trojčetné ? velikostně v porovnání s niger ? jaké jste měli letos mrazy ? jak je přečkala ? jak se rozrostla oproti zasazení ? jaký máš typ půdy ? pH ? máš ji na plném slunci ?
fše, díky
jo, P.S: Evka ti o C.Snow info dala. Můj pochází z Baumaxu v Lib., už jsem o jeho původu "ftipnou" historku kdysi psala...
A přiznávám, pak jsem si uvědomila, že jsem Evce plkala o ceně Silvermoonu. Ten prodávali kdysi v Hornbachu, stál 330,- Kč. Mlsně jsem ho hlídala, čekala na slevy. Pak mi jej kupovala Dresla za stopáďo ve výprodeji. Příští rok dovezli právě C.Snow do Baumaxů ( nebo to byl Bauhaus ? ) chtěli zaň 500,-. Hlídaly jsme jej s EvouL. Slevnili, můj byl za 150,-. Pak ale asi za týden hlásila Pohlová, že jej vyprodávají ( polouschlý ) za tuším 10,- Kč ( ? nechci přehánět ). Byl v cukuletu pryč, další rostlina na nás nezbyla..