Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky II

Re: Trvalky II 28. led 2012 07:14 #276091

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Květo,vypadá krásně,na straně níže jsem náhodou objevila video odrůdy
www.thompson-morgan.com/flowers/flower-p...-sensation/p91921TM#
Poslední úprava: 28. led 2012 07:16 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 28. led 2012 09:50 #276093

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
L.cletroides mám od Lukonu několik let. Je hrozně rozlejzavá, zásadně se nedrží v pěkném hloučku, jako na jedné z titulních stran Naší krásné zahrady cca z r. 2004, kvůli které jsem ji jí pořídila :angry: . Podezřívám je, že ty kytky seskupí na záhoy kontejnerované, pak vyfotí a zas vyndají ...:evil: .

Dle mého názoru je snad ještě horší než ta babičkovská žlutá. Ta se mi alespoň držela v pěkném trsíku. Tahle potvora má stvoly od sebe, takže vypadá řídká a vypelichaná. Loni jsem jí zasadla do květináče a pokusím se jí s ním zasadit a donutit jí tak ke kompaktnějšímu trsíku.

Jinak pro představu, klidně podlezla borovici i rododendron a vykoukla na druhé straně. Vyhubit asi nepůjde, protože jí z pod tamtud nikdy nedostanu.

Ale to podzimní zbarvení je vážně krásné :up .

Pokud po ní toužíte, doporučuji se k ní chovat stejně jako k malinám, tj. buď sadit tam, kde rozlejzavost nevadí nebo jí dokážete uhlídat ;) .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Re: Trvalky II 28. led 2012 10:01 #276094

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Amazonko, nikdy jsem L. cletr. zimní ochranu nedělala, přežila i -20 (to je nejmíň, co jsem tu kdy měla).
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: amazonka01

Re: Trvalky II 28. led 2012 13:36 #276106

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Jana V. napsal:
L.cletroides mám od Lukonu několik let. Je hrozně rozlejzavá, zásadně se nedrží v pěkném hloučku, jako na jedné z titulních stran Naší krásné zahrady cca z r. 2004, kvůli které jsem ji jí pořídila :angry: . Podezřívám je, že ty kytky seskupí na záhoy kontejnerované, pak vyfotí a zas vyndají ...:evil: .
Dle mého názoru je snad ještě horší než ta babičkovská žlutá. Ta se mi alespoň držela v pěkném trsíku. Tahle potvora má stvoly od sebe, takže vypadá řídká a vypelichaná. Loni jsem jí zasadla do květináče a pokusím se jí s ním zasadit a donutit jí tak ke kompaktnějšímu trsíku.
Jinak pro představu, klidně podlezla borovici i rododendron a vykoukla na druhé straně. Vyhubit asi nepůjde, protože jí z pod tamtud nikdy nedostanu.
Ale to podzimní zbarvení je vážně krásné :up .
Pokud po ní toužíte, doporučuji se k ní chovat stejně jako k malinám, tj. buď sadit tam, kde rozlejzavost nevadí nebo jí dokážete uhlídat ;) .
"
Jsem si představila,jak na mně zpoza garáže dělá "kuk" :laugh: Předloni jsem tam umravňovala Lys.Punkt.Byla to docela šichta.A stejně leze pořád.Jestli bude L.C.,půjde do kyblíku.A s těmi krásnými fotkami v časopisech máš pravdu.A technika taky dokáže věci.Občas koukám,kochám a najednou mi přecvakne v hlavě:vždyť je to krav..a,tohle v životě nemůže kvést ve stejnou dobu! :ohmy:
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 28. led 2012 14:12 #276109

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Jana V. napsal:

Hmm, že já sadím furt takové trifidy :D
Nevadí, klidně můžu mít v záhonech zakopané kyblíky, takže jí na jaře přesadím, a až se pomnoží (zatím mám celé 2 stonky), tak jí vysadím k historickým růžím a nechám osudu. Tam ať se klidně plazí, kam chce. Stojí za to :up
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 28. led 2012 14:47 #276110

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Jen nevím,jak to dopadne s mravencema.Vždy,když jsem něco takhle zakopala,jsem se po čase divila,že to žloutne a neroste.Bylo to za chvíli jedno velké mraveniště.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 01. úno 2012 13:52 #276209

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Narazila jsem na krásný zvonek,ale kdoví jestli bude někdy u nás v nabídce.Je sterilní takže nebude možné množit semeny.
sugarcreekgardens.wordpress.com/2010/03/...rrior-in-the-garden/
A ještě tento penstemon
www.vivaces.net/PenstemonBlueBuckle.html
Poslední úprava: 01. úno 2012 14:21 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 01. úno 2012 14:37 #276212

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Hmmmm, tak mám objednaný další rozlejzavý bejlí - L.cletroides
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 01. úno 2012 23:57 #276217

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Tak jsem hledala Epilobium angustifolium ´Album´ a zapadla jsem do techto stranek
www.wildstaudenzauber.de/Seiten/Stauden_ABC.html
trochu me to pribrzdilo v objednavani u Sarastra
Mispul, prohlizej, mas rada ty divocejsi rostliny, ze? nebo ze by Miska?
I komentare jsou docela vtipny (rozumim tedy tak napul)
Mela jsem asi dat do inspiraci, omluva, ale jedna se o trvalky,ze.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Trvalky II 02. úno 2012 01:24 #276218

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Evoi, Epilobium a. Album má Dresla.
Evko, je zvonek je krásný. Narazila jsem při koukání vocogo na povídání na Garden Webu, že majiteli spíš mizí než aby přirůstal ( samo, jediná zmínka ). Má to být kříženec C. punctata, kt. právě je zajímavý tím, že se nerozrůstá. Tak asi se nerozrůstá až moc :unsure: .
Určo se u nás objeví ( myslím, že uvádějí, že je původem z Holandska ).

Loni mě novinkové campanuly zklamaly ( persicifolia ), nedařilo se jim. Uvidím, jak na tom budou na jaře ( budou-li vůbec :down ).
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: evai, Evka
Moderátoři: Eva L., Květa