Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Slimáci

Re: Slimáci 25. čec 2011 11:06 #264138

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Tak já mám letos fakt minimální ztráty (a to jich denně zabiju tak 50 - velkých oranžových, s menšími se nezabývám, ty doufám, zlikvidují přirození predátoři), lezou sem z okolních džunglí, takže zabývat se nějakým čištěním zahrady je celkem zbytečné.

Jediné, co hodně ožrali, je JEDNA jiřinka (v džungli, tak se tam mohou dobře schovat), JEDEN zvonek, a pár semenáčků afrikánů. Zato spořádali hojně kočičích hovínek, přepůlených bratrů a tuny speciálně jim naservírovaného natrhaného plevele. Jinak sem ta dírka a to jim odpustím. Takže ano, já si letos na slimáky nestěžuju, a fakt to není tím, že by nebyli :)
Jenže ten plán počítá s mou neleností a to se někdy tak blbě realizuje :D, to si pak říkám, jestli ta chemie není pohodlnější B)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Slimáci 25. čec 2011 11:13 #264139

• Gabreta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 448
Já každý večer obcházím zahradu a všechno, co najdu, přepůlím :S Ale jsou v přesile.

Re: Slimáci 25. čec 2011 11:27 #264141

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Já chodím půlit ráno a večer, ale hlavně pilně obnovuju "krmítka". Co vím, že jim chutná, obsypávám plevelem. Fakt tomu dávají přednost, ale musí být čerstvý (tj čerstvě zavadlý), druhý den už škubu nový.

Re: Slimáci 25. čec 2011 13:30 #264148

• Rhea
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 834
Granule F. mě taky mizí, ale slizouni jsou v přesile. Chodím půlit jen brzy ráno, tak začnu i večer :angry:
Vanish nemůžu použít, mám zvědavou pesinu. Viděla jsem je i uprostřed trávníku. Rekordman měřil cca 13 cm. Ty černošedé tu mám taky a taky pěkně dlouhé + mraky budkáčů.

Re: Slimáci 25. čec 2011 13:40 #264150

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
chodím kolem sedmé - osmé večer - předevčírem kolem padesáti . dnes jsem ještě neviděla žádného . bijte je - teď budou snášet vajíčka .- a v obrovském množství.

Re: Slimáci 25. čec 2011 15:31 #264156

• Dagi
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 206
Až na pár ožraných salátků na jaře ve skleníku, si na slimoše nemůžu stěžovat. Alespoň k něčemu ta kosa u nás je. Moc se jim na severní straně nedaří.
Ale lidi co mají zahrádkovou kolonii na jižní straně jich mají taky hodně. B)

Re: Slimáci 25. čec 2011 17:20 #264162

• Gabreta
  • Platinum Boarder
Kaja napsal:
chodím kolem sedmé - osmé večer - předevčírem kolem padesáti . dnes jsem ještě neviděla žádného . bijte je - teď budou snášet vajíčka .- a v obrovském množství.

Už snášejí. Našla jsem vajíčka už nejmíň před 14 dny. Tady u baráku chodím vždycky za soumraku a řežu a řežu... A ráno pravidelně taky nějaké potkávám. Na chalupě nemůžu, tam jsem jen tak dvakrát do týdne, když čas dovolí.

Dneska jsme zajeli na zříceninu a zlikvidovala jsem jich tam zase spoustu, byli zase nalezlí pod těmi kartony, co mám na cestičkách, takže stačilo odklápět a řezat :evil: Už opět začali žrát mrkev, zase v ní budou díry a začne hnít :S Ty neustálé deště jim náramně vyhovují.

Ještě k tomu pokusu - po poledni bylo vidět, že konečně nějaké granule začali žrát, a teď večer je ten slimáček už kaput a zbylí dva taky moc buajře nevypadají. Ale trvalo jim to. Zřejmě se do toho Ferramolu pustili z nedostatku jiné lepší potravy.

Dagi, u našich máme malou zahrádku na severní straně domu, celou zastíněnou, a hlemýžďů a slimáků je tam taky spousta.
Následující uživatel poděkoval: Rhea

Re: Slimáci 25. čec 2011 17:25 #264163

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
jim se líbí v chládku a mokru -mám jich pod hortenzií a pod břehem nejvíc. :evil:

Re: Slimáci 25. čec 2011 19:30 #264181

• Dagi
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 206
Hýbala jsem se skalkou a pod kameny jseem našla parádní kusy těch našich proužkovaných slimáků. Vynášela jsem je ze zahrady, nezabíjím je. Prý je decimují španěláci.

Re: Slimáci 25. čec 2011 20:13 #264182

• Gabreta
  • Platinum Boarder
Dva nebo tři tyhle parádní kusy jsem zrovna včera přeřízla. Lopatkou. A jeden zdechl dneska na betonu po požití Vanishe u květináče s kompletně ožraným pepinem :evil: Mazlit se s nimi nebudu!
Moderátoři: Eva L., Květa