áá plzáci.. ptž. jsem ze tří stran obklopena neudržovanými plochami, jedna dokonce s potokem - mívala jsem jich fakt hrozně moc. Proto jsem i přestala pěstovat zeleninu, někt. kytky.
Každoročně jsem řvala vzteky v období kvetení denivek, páč byli schopní ožrat květy na velkém trsu za noc. Viselo jich tam ( na jednom trsu ! ) třeba padesát.
O překonávání posečeného - velkého - trávníku nemám pochyby.
Ale uklízeči jsou fajn, spadané plody.. psí výkaly...
Letos konečně mám poměrně pokoj, sypu granule jak zběsilá.. ale poprvé mám krásné denivkové keříky.
ad Ferramol x Vanish. Gabreto, dobrá zkouška.
Vanish jsem měla, kdykoliv jsem ho nasypala, spousta mrtvolek. Pak jsem přešla na levnější granule z Německa, možná, že jim chutnají méně než Vanish ( třeba je v nich menší obsah vůní, co já vím, ale stačí ).
Po Fer., páč působí déle ( prý jim nabobtná v trávícím traktu ) jsem měla pocit, že je pouze krmím ( mrtvolky vidět nebylo, plzáků neubývalo ).
Honza se tu cca před měsícem ptal, co jim víc chutná. Tak jsem nasypala dva řádky - světlejší Ferramol, tmavší granule ála Vanish. Na místo, kde jich vylézá nejvíc ( příkop u potoka ). Datum 14.7.
Byly teď ty deště, Ferr. skoro sežraný, zbytek zplesnivěl, rozmočil se ( na f. není moc vidět )
ála Vanish skoro sežraný, pouhé zbytečky, mrtvolky v blízkosti. Neplesnivěl.
Focen výsledek 22.7.
Ála Vanish se mi zdá nejlepší. Naštěstí Benda je naučený, že do záhonů nemá šlapat, ještěrky mi ho také nežerou ( bydlí jich tu hafo, žijí ).