Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Slimáci

Re: Slimáci 25. čec 2011 23:19 #264196

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
áá plzáci.. ptž. jsem ze tří stran obklopena neudržovanými plochami, jedna dokonce s potokem - mívala jsem jich fakt hrozně moc. Proto jsem i přestala pěstovat zeleninu, někt. kytky.
Každoročně jsem řvala vzteky v období kvetení denivek, páč byli schopní ožrat květy na velkém trsu za noc. Viselo jich tam ( na jednom trsu ! ) třeba padesát.
O překonávání posečeného - velkého - trávníku nemám pochyby.
Ale uklízeči jsou fajn, spadané plody.. psí výkaly...

Letos konečně mám poměrně pokoj, sypu granule jak zběsilá.. ale poprvé mám krásné denivkové keříky.

ad Ferramol x Vanish. Gabreto, dobrá zkouška.
Vanish jsem měla, kdykoliv jsem ho nasypala, spousta mrtvolek. Pak jsem přešla na levnější granule z Německa, možná, že jim chutnají méně než Vanish ( třeba je v nich menší obsah vůní, co já vím, ale stačí ).
Po Fer., páč působí déle ( prý jim nabobtná v trávícím traktu ) jsem měla pocit, že je pouze krmím ( mrtvolky vidět nebylo, plzáků neubývalo ).
Honza se tu cca před měsícem ptal, co jim víc chutná. Tak jsem nasypala dva řádky - světlejší Ferramol, tmavší granule ála Vanish. Na místo, kde jich vylézá nejvíc ( příkop u potoka ). Datum 14.7.

P1090248.JPG

Byly teď ty deště, Ferr. skoro sežraný, zbytek zplesnivěl, rozmočil se ( na f. není moc vidět )
ála Vanish skoro sežraný, pouhé zbytečky, mrtvolky v blízkosti. Neplesnivěl.
Focen výsledek 22.7.

P1090295.JPG

Ála Vanish se mi zdá nejlepší. Naštěstí Benda je naučený, že do záhonů nemá šlapat, ještěrky mi ho také nežerou ( bydlí jich tu hafo, žijí ).
Poslední úprava: 25. čec 2011 23:41 od Květa.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, Gabreta, helena

Re: Slimáci 26. čec 2011 07:07 #264201

• Gabreta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 448
Květo, mám podobné zkušenosti, jen u mě toho nesežraného a plesnivého Ferramolu leží mnohem víc, sežrané je minimum. Tady po betonu kolem květináčů mám všude rozsypaný Ferramol a kolem nejohroženějších kytek Vanish, Ferramol z většiny zůstává, Vanish mizí...A do toho stále sbírám a sbírám. Vanish je jednoznačně účinný, jenže prý pěkný sajrajt, který zamořuje záhony...

A pozor - můj pokus s Ferramolem ještě neskončil. Teď jsem se tam byla podívat, malý zdechlý slimáček zmizel, zřejmě sežrán plzákem, který opět krouží kolem sklenice, a plamatka slezla dolů. Granule postupně mizí, neboť už není co jiného žrát, lístky slézu jsou totiž taky sežrané.
Poslední úprava: 26. čec 2011 07:46 od Gabreta.

Re:Slimáci 15. srp 2011 09:04 #266206

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Heslo dne: Nosál do každé zahrádky!
Nosál má na slimáky jednoduchý trik: Nejprve slimáka rychle válí v hlíně a prachu, pak slupku oloupe a tím ho zbaví slizu.
www.zoopraha.cz/cs/o-zoo/novinky/bavi
Následující uživatel poděkoval: JitkaU2, lenpel, helena, Daniela

Re:Slimáci 15. srp 2011 10:34 #266212

• Dagi
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 206
HonzaPM napsal:
Nosál má na slimáky jednoduchý trik: Nejprve slimáka rychle válí v hlíně a prachu, pak slupku oloupe a tím ho zbaví slizu.

Fuj, ta představa mi nedělá dobře....blééé :blink: :sick:

Re:Slimáci 15. srp 2011 16:06 #266232

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Dagi napsal:
HonzaPM napsal:

Fuj, ta představa mi nedělá dobře....blééé :blink: :sick:
To by mi bylo jedno, nekoukala bych se, ale co s nosálem až nebudou slimáci, jako ho držet doma????

Slimáci 20. dub 2014 13:38 #288383

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Jdu si poplakat.Normálně bych řvala.Tak jsem se těšila na třemdavy,dnes ráno jsem je šla poňuňat a ze čtyř květních stvolů dva užrané v polovině,květní špičky se válely vedle,na nich slizová stopa.Ti z........ ......í se letos vybodli na šalvěje,denivky a klematisy a zaměřili se na třemdavy.Už zjara bylo užráno po jednom výhonu od bílé i růžové,ale na slintáky to nevypadalo.
Za tečky si dosaďte nepublikovatelné,hodně jadrné výrazy.Já je hulákala nahlas :(

Slimáci 20. dub 2014 20:03 #288385

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Mišpul,vím jak ti je,člověk se těší na nějakou kytku a ty potvory ji zlikviduji. :( Mě letos sežrali dva rašící zvonky Sumertime,takže se už zřejmě nevzpamatují.Pro mně jedny z nejkrásnějších a ani už je navíc Krulichovi nemají v nabídce. :evil:
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Slimáci 20. dub 2014 21:47 #288394

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Mišpul, jestli tě to potěší, tak mě loni sázená třemdava (za 120,-) nevyrostla vůbec a slimejši se opět pilně činí na clematisech a ostrožkách. Byla jsem donucena pořídit nějaké granule :sick: .

Slimáci 20. dub 2014 21:59 #288396

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Já sypu jak běsná.Jen je mi divný,že (zatím?) nechávají na pokoji hosty a šalvěje,ty vloni žrali po plnej hubě.

Slimáci 22. dub 2014 09:39 #288410

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Já byla nešťastná ze slimáků v sezóně 2011, pak přišly v zimě ty holomrazy a zatím to vypadá, že se jejich populace stala pro moji zahradu jakžtakž přijatelnou.
Ale pro jistotu jsem jim taky nasypala a semtam je vidět slizká stopa nebo je uzřím na vlastní oči. Jsou ještě malí, tak 2-3cm. Co u Tebe Mišpul? Ty máš už dospělou generaci?

Jinak my si ještě do měsíce pořídíme tak 5-6 kachen, tak je budu krmit šneky a ještě musím vymyslet a rozmyslet se, jestli je pustím se napást. Ale to mám obavu, aby to nebylo z bláta do louže.
Moderátoři: Eva L., Květa