Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Slimáci

Slimáci 22. dub 2014 20:34 #288413

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Miško,zatím jsem viděla 2cm prcky,ale jeden macek si to večer šinul přes kobereček mateřídoušky.Byla jsem už vykoupaná a v županu,tak jsem na něj nechtěla sahat(asi jsem měla,protože pak jsem ráno našla ty užrané třemdavy).Tu mateřídoušku-je to nějaká hodně droboučkolistá odrůda,v době květu růžový kobereček,přisedlé kvítky úplně překryjí listy-jsem viděla kvést POUZE JEDNOU!!!Ti šmejdi slizcí mi poupata spásají,sbírávám jich tam co chvíli tak 5-6,listy nechávají.Jenže to bysme museli držet noční hlídky,aby z ní něco bylo.
Jinak dospělce jsem nacházela i v zimě pod kameny,když jsem opravovala kousek zborcené zídky.Ani se nenamáhali ukrýt hlouběji.
Ježíš,jen o nich píšu a už mám rudo před očima :angry: :angry: :angry: To jsem se zase vytočila :evil:
Poslední úprava: 22. dub 2014 20:35 od mišpule.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Slimáci 22. dub 2014 21:38 #288416

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Mispu, preci netreba na ne sahat :sick: , staci mit pri ruce sikovny drivko se spicatym koncem, mam tohle naradi poruznu pripraveny po zahrade
Následující uživatel poděkoval: Jana V., mišpule

Slimáci 23. dub 2014 20:37 #288426

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Taky mám dojem, že těch mrňavejch ( mláďat) je nějak moc. Proto jsem taky pořídila ty granule. Jsou nějaký "ekologický", ale plesnivěj :sick: , takže to bude asi něco na způsob Ferramolu.
Našla jsem jednoho mrtvýho slimáka ve skleníku, dle slizké stopy bylo vidět, že to bral od granulí ke granulím. Skoro to vypadalo, že to funguje, ale vadí mi to plesnivění ( obávám se, že to pak chytnou kytky :ohmy: ). Zdá se, že plesnivé granule slimíci nežerou.

Slimáci 23. dub 2014 20:42 #288427

• mišpule
  • Platinum Boarder
To je divný,mně Ferramol neplesniví.Nesypu ho moc,spíš jne tak rozhodím,jako když se ručně selo obilí.Většina je do druhého dne sežraná.

Slimáci 23. dub 2014 20:53 #288429

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Taky používám Ferramol, skrmila jsem už asi půl kila, zmizel beze stopy. Je dobré, že jím nakrmení slimáci zalezou někam tiše zahynout a po záhonech se ne alejí oschlé mrtvolky jako u jiných granulí.
Jinak slimáky střihám nůžkama...
Poslední úprava: 23. dub 2014 20:54 od Vlaďka.

Slimáci 23. dub 2014 20:56 #288430

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Našla jsem na začátku strany 14 diskuse o slimákách Květin pokus s granulema a píše, že Ferramol jí plesnivěl. Proto píšu, že mi ty granule "taky" zplesnivěly.

Slimáci 23. dub 2014 20:58 #288431

• mišpule
  • Platinum Boarder
Brrr.Ono si člověk nevybere.Mně se příčí zabít cokoli,ale vloni už jsem byla v takovém stavu,že jsem je posbírala,zalila vařící vodou a šla si dát panáka,abych spláchla výčitky svědomí a zastavila třes :S .

Slimáci 23. dub 2014 21:03 #288433

• Milada
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 178
Mně Ferramol taky neplesniví,jsem šťastná,že existuje,bez něj bych to mohla zabalit. Jinak plzáky stříhám,řežu,podle toho,co mám v ruce, a bez výčitek svědomí. Je to boj o teritorium, a basta!

Slimáci 23. dub 2014 21:11 #288434

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Mišpul, já je nosím sousedovic slepicím a zdůvodňuju si to tím, že tím jen "simuluji" přírodní podmínky, tj. když nemůžou slepice ke slimákům, musí slimáci ke slepicím.
Problém je v tom, že slepice chodí spát cca půl hodiny před tím, než začnou vylézat slimáci. Takže jsem je ze začátku slepicím schovávala do sklenice a dávala až ráno, ale když jich bylo moc, slepice se jich bály a sežraly jich jen pár a zbytek nechaly "utéct". Takže jsem nakonec musela hledat jiné způsoby. O nastražování pivních pastí v melounových slupkách jsem toho loni popsala dost. Nakonec se jako nejefektivnější metoda ukazovalo "přeseknutí vejpůl" motyčkou. A musím říct, že poté, co mi sežrali "půlku zahrady" mi jich ani nebylo líto...

Pořízení granulí je poslední zoufalý krok, protože číhat na velké vypasené slimáky se dá, ale bojovat se stovkami pidislimáků touto metodou nelze. To bych ty slepice opravdu musela nechat běhat po záhonech...

Slimáci 24. dub 2014 04:52 #288435

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Pokud chci ochránit nejdůležitější rostliny co slimákům extra chutnají,pomůžou jedině vanish granule.
Ikdyž nejsou moc ekologické,jedině ony rostliny ochrání,feramol nikoli.Letos jsem to zanedbala a hned jsem přišla o ty zvonky pokud se ještě náhodou nevzpamatují. ;)
Moderátoři: Eva L., Květa