Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 28. pro 2012 08:10 #285855

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Evoi, jsi hrdina - sázet levou rukou :up. Mně téměř nestačily obě.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: evai

Re: Dělání, dělání II. 28. pro 2012 10:59 #285858

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Evo :up Ježíšek věděl, že si ji zasloužíš. Je nádherná.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: evai

Re: Dělání, dělání II. 28. pro 2012 13:42 #285862

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
"jaro" dorazilo i k nám.

Druhý den sázím :lol: .

Celkem si to užívám, svrběly mě ruce. Hlína je sice dost nacucaná vodou, tudíž zvedám větší váhu, ale zase se hodně snadno dostanu do potřebné hloubky.
:laugh: samo jsem zapomněla, kam jsem co chtěla zasadit. A co jsem kam přesunula.
A díky tomu, že je vše ve stadiu spánku, jde mi sázení rychle, schází obvyklé váhání.
Chicht, to bude v červnu tóčo... překvaaaapení...

EvoI, jsem ve frontě, kdyby se zadařilo, jo ???
Je nádherná.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, Evka

Re: Dělání, dělání II. 29. pro 2012 17:49 #285876

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Tak mě dnes taky svrběly ruce při courání po zahradě.Vyškubla jsem pár plevelíčků a nechala jsem zahradu spát.Věnovala jsem se aspoň domácí flóře,protože u přezimujících fuchsií & spol je živo ažaž.Mšicí hemžení.Vzala jsem to zbytkem Mospilanu,snad ještě bude působit.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, Evka

Re: Dělání, dělání II. 31. pro 2012 10:36 #285881

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Kveto, :) to se rozumi samosebou!
Mispul, me taky ruce svrbi, obzvlaste ta prava;) ;) Zahrada v tomhle pocasi primo vola po nejakem tom poklizeni.Popadany vetve, sem tam vylezla cibulka nebo vytvor lepidla, jen tak couram a smutne na to hledim:( :(
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, mišpule, Evka

Re: Dělání, dělání II. 06. led 2013 11:19 #285929

• mišpule
  • Platinum Boarder
"Dělání" se tomu říkat asi nedá :lol: ,ale aspoň jsem zas oblezla zahradu.A protože se prý má ochladit,dala jsem pár smrkových větviček k třemdavám(na bázi jsem objevila pupínky) a k minirůžičce.Poupata mají: jedna čemeřice,petrklíč a na skalce hlaváč.Poupravila jsem přikrytí u růží a trvalek,posbírala šišky z borovice a psí podárky.Toť vše.Projíždím e-shopy,to zas bude peněz-daň za zimní nudu :P .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, helena, Evka

Re: Dělání, dělání II. 10. led 2013 14:27 #285947

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Odpoledne hodinový výsadek na zahradu - příprava na sníh a mráz: pokladla jsem ořezané smrkové větvičky z vánočního stromečku na růžové choulostivky a heuchery. Opravila pár deštěm připosedlých zimovacích kopečků u dalších růží. Vál ostrý sz. vítr, +2 stupně, ale bylo mi nádherně. Absťák se začíná projevovat. :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 10. led 2013 14:48 #285948

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Heleno, citim ho take ;) jedu zPrahy vlakem a intenzivne myslim na zahtadu, co bych chtela do tmy zvladnout:laugh:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena

Re: Dělání, dělání II. 10. led 2013 16:57 #285949

• mišpule
  • Platinum Boarder
O absťáku ani nemluvím.Zalívala jsem domácí květenu a mumlala si-tebe brzo přesadím,tebe taky,tebe taky...
Taky jsem obešla zahradu,plevelu se daří,bramborový záhon je nazeleno-drchnička,žabinec(nevím,jak tomu říkáte vy) jede jak dráha.Trávík by se taky dal přerovnat ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena

Re: Dělání, dělání II. 18. led 2013 12:26 #285995

• HanaK
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 12
tak jsem si našla čas se za váma zas jednou podívat.
Děkuju za reakce k mému perkovému záhonu. Asi jsem to trošku dramatizovala, kromě kamení a zbytků suti je tam i nějaká zemina. :) Takže kompletně měnit zeminu určitě nebudu, celé jsem to zryla, vyndala kamení větší než pěst, velké šutry vyndaval chlap (ten největší musel rozbít na dva kusy, protože s tím ani on nehnul.), zbytek jsem prohodila prohazovačkou, mám tady možná i kubík kamení, musím vymyslet kam s ním. (větší skončí v betonu, ale co s tím drobným)
Do záhonu jsem zaryla uleželého hnoje co se jenom vlezlo a nasázela brambory (úroda celkem slušná), jenom se nedalo moc ohrnovat, tak byly zamulčované trávou ze sekačky a mulčování se moc neslučuje s extenzívním chovem slepic, některé brambory byly zelené.
Zaryla jsem na podzim další kupu hnoje a na jaře chci pro každou kytku vyhrabat luxusně velkou jámu a do ní navézt hlínu od slepic.
My totiž máme "hnojiště", což je něco mezi hnojištěm a kompostem, hnoje (králičí, dřív i hovězí) je asi stejně jako trávy, listí a dalších rostlinných zbytků, tam nedávám plevel, ten sypu ke slepicím, tam to shnije, je tam za ty roky už určitě o 30 - 40 cm vyšší terén než dřív. Zemina je to skvělá, jenom je plná semínek kde čeho. Sice bych si ji radši do záhonu nedávala, ale tolik slušné zeminy k dispozici nemám a při všudypřítomnosti plevelu (zemědělské hospodaření vlastníků okolních pozemků je donebevolající) asi nemá smysl tuhle zeminu do záhonu nevyužít, jenom ji prohodím přes prohazovačku.

A pobavilo mně líčení jak tajně a nenápadně přirýváte záhony.:) Taky s mužem tvrdě bojuju o každý metr čtvereční, což je při cca 35 arech zahrady s podivem. Jenomže mu kytky"překáží a smrdí".:down Buď se jim při sekání v blízkosti domu musí vyhýbat nebo mu překáží když seká zahradu velkou sekačkou na seno.
Louka s několika jabloněma a umrněným záhonečkem u plotu je jeho ideál.:dry:
S užitkovou zahradou jsem zatím ve fázi všechno chcu, všechno potřebuju a v létě mám doma Frutu. Posadit se na štokrle ke keři rybízu a trhat do misky a do pusy střídavě považuju za úžasný relax.
Katalogy a internetové nákupy mně nechávají v klidu, dala jsem se do pletení, předepsala jsem si denně uplést dvě opakování vzorku, tak nemám čas na nic jiného.
Tak pěkně relaxujte, ahoj Hana
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, helena, mišpule, Evka, Lísteček, J.A.P.N
Moderátoři: Eva L., Květa