Tak já neodhadla míru a doslova jsem se servala

, zítra toho asi moc neudělám

.
Vyčistila jsem tak 90% zahrady, nechávám jen levandule, perovskii a růže. Trávy už jsem vzala, některé už i raší. Ostříhala jsem pár clematisů a omylem střihla i jeden, který jsem nechtěla, tak jsem toho radši nechala až kouknu do příručky. Nemám kam dávat ostříhaný bordel, obě části kompostu vypadají plně. No, nakonec se mi povedlo něco přeházet z jedné na druhou půlku a trochu místa se udělalo. Ale mám před kompostem složenou hromadu větví na rozdrcení, tak se k němu nemůžu dostat a hromady bordelu zůstaly v zahradě - snad zítra....
Nějak jsem si vsugerovala, že jsem napodzim růže zasypala rašelinou a byla jsem tedy celou zimu v klidu. Měla jsem štěstí, páč nakopčíno není, ale růže vypadají velmi dobře. Největší radost mám z Eden Rose, kterou jsem loni přesadila od plotu na pole ke zdi od souseda a ta má zelené listy až do cca 1m. Ostatí 3 růže, které jsem tam přestěhovala jsou také zelené ( u plotu všechny každé jaro začínaly 15cm nad zemí) . Zatím vypadají živě i gaury, tak to jsem fakt zvědavá

. Hortenzie zatím taky O.K. - taky bez ochrany. Měla jsem víc štěstí než rozumu a teď musím doufat, že to vydrží.
Nacházím spoustu semenáčků, některé bohužel neumím identifikovat. Snad si později vzpomenu, co že jsem to do záhonků drobila. Zatím spolehlivě poznám jen jirnice. Jinak spousta plevele, převážně ptačinec - sousedovic slepice měly posvícení

.