Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 20. led 2013 09:11 #286021

• Lísteček
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 201
HanaK napsal:
A pobavilo mně líčení jak tajně a nenápadně přirýváte záhony.:) Taky s mužem tvrdě bojuju o každý metr čtvereční, což je při cca 35 arech zahrady s podivem. Jenomže mu kytky"překáží a smrdí".:down Buď se jim při sekání v blízkosti domu musí vyhýbat nebo mu překáží když seká zahradu velkou sekačkou na seno.
Louka s několika jabloněma a umrněným záhonečkem u plotu je jeho ideál.:dry:
:laugh:
Po řezání dříví zvostalo 5 pytlů a dvě kolečka pilin a štěpek.Muž vida, že jdu dozimovat s výhledem na kruté mrazy své záhony, poukázal, že by se toho dřevitého odpadu rád zbavil, mé zahradnické světélko zablikalo nadšením a se záměrem otesánka jsem vysejpala a zasejpala, ještě si muž popíchnul, že všechno tam nedám,pač je toho "mraky". Padla obě kolečka a 4 pytle a při pátém již plakal, že potřebuje taky trochu nechat pro slepice na mlat.. ;)
Pak už jen remcal, že je zvědav, když jsem v záhonech i v zimě, zda to bude vidět. Říkám: ty rostlinky jsou jako lidi, když se jim věnuješ odvděčí se Ti a pak budeš od plotu odhánět vzdychající sousedy, jak krásně nám to kvete.. :P Tomu se srdečně vysmál, takže jestli mě v tom letos zahrádka nechá, mají příští rok výhru jistou slepindy. B)
Poslední úprava: 20. led 2013 09:12 od Lísteček.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, mišpule, Evka, J.A.P.N

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2013 18:16 #286374

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Lidi,já si dnes tak krásně zazahradničila :)
Nepřijít ten chlapec,aby mi zprovoznil internet,servala bych se tak,že bych se zítra nehnula.Ostřihaným čurbesem jsem nacpala biokonejner,upravila jsem záhon před domem.Vyrýpla jsem staré yuky(yuccy?! :unsure: ),které J. v nějakém záchvatu napíchal před dům(pro vostudu).Šalvěje pomouč.u země obrážejí,po vytrhání starých hledíků jsem našla spoustu levandulích ocásků.
Jdu študovat střih klematisů.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2013 18:35 #286375

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Odhazovali jsme sníh, ve čtyřech. :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2013 18:41 #286376

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
No Mišpule, ty se máš! My máme na zahradě stále souvislou vrstvu sněhu, odhaduji tak cca 5 cm. Já sice ještě na zahradu nemůžu, ale za to připravuju na příchod jara náš dům - uklizím, smýčím, peru.... až nastoupí jaro v plné parádě, nebude už na pořádek doma tolik času :laugh:

Cestičky byly proházené, tak ty už jsou bez sněhu.

zima13.jpg
Poslední úprava: 02. bře 2013 18:42 od skalnička.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, Evka, Lísteček

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2013 19:00 #286377

• mišpule
  • Platinum Boarder
Honzo,Skalničko,to se teda nemáte.U nás dnes takto:
002_2013-03-02.JPG

Semo-tamo hromádky,kde byl nahrabaný sníh.Ve stínu bylo zebavo,ale před domem nádhera sama.I pelíškový pecivál Máša tam se mnou vydržela.Před vrátky usínala vsedě,div se nesvalila :laugh: .Užívala si,jak jí sluníčko pere do černého kožíšku.Zítra se vrhám na zahradu.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, Evka

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2013 19:21 #286378

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Mišpul, važ si toho, že máš start sezony tak o měsíc dříve, než já. A konec zrovna tak.

Tu nádrž na vodu máš nějako rafinovaně maskovanou nebo špatně vidím? :)
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2013 19:33 #286379

• mišpule
  • Platinum Boarder
Byla maskovaná přísavníkem,ale jen než se rozrostl břečťan,pak přísavník odstraněn,aby se břečťan mohlpořádně rozjet .Už to zarostlo docela slušně.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2013 20:06 #286382

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
mišpule napsal:
:cheer: Květo,já už jsem začala pravidelná kolečka zahradou,po příchodu z práce.Jede to jak divý,tulipány skáčou před očima,všechny růže mají pupence i trvalky vypadají schopně.Zima byla celkem příznivá.Jak ty?Dočkáš se letos popínavek aspoň dvoumetrových nebo zas vše půjde na hranici sněhu?

Mišpul, odpovídám zde.

Dneska jsem si taky užila zahrady - poklízení uschlého, trávy ještě nechávám. Čekám až bude mít muž náladu + čas, aby mi je vzal motorovkou.
Zvládla jsem pouhé 3/4 záhonu pod cedulemi. Sousedka je hovorná, Benda natěšený, že se pohybuju po zahradě a pořád nosí kuličku k házení. Zdržujou oba.. :laugh:

Mj., zkusmo jsem střihla do některých růží. U mne se nejspíš ( opět ) žádná hitparáda konat nebude.
Sice byl dlouhý podzim, přes zimu velmi málo mrazivých dnů, teploměr klesl max. k - 19,7 cca na dvě hodiny... ale... i tak zřejmě stačilo.

Zdánlivě mají růže stonky zelené ( kromě Golden Years, ta je opět černá ), ale vnitřek je chycený mrazem. Střihala jsem jen konce, namátkově a zatím se to jeví kus od kusu. Z popínavek : Guirlande d´Amour a GdF se např. zdá OK ( ale je hodně brzy, ještě nehopám, ještě se mohou mrazová poškození vyvrbit ).
Herkules a Summer Wine mají hnědé středy, další jsem nezkoušela či si nejsem jistá.
Poslední úprava: 02. bře 2013 20:08 od Květa.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2013 20:38 #286386

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Tak u nás to vypadá jako u Skalničky. Souvislá vrstva sněhu, cca 5-10 cm. Kde se více chodilo, tam vykukuje tráva. Ovšem záhon před domem, kde sníh odtává nejdříve, už vykukují tulipány! A mák je moc pěkně zelený. Ze zazimovaných Ghislaine de Féligonde a Grahama Thomase jsem sundala první vrstvu - netkanou textilku, druhou - jutu a rákos, zatím ponechávám. Mám obavy, co by takhle naráz udělalo ostré slunce.
Poslední úprava: 02. bře 2013 20:39 od helena.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2013 21:06 #286388

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Tak já neodhadla míru a doslova jsem se servala :blush: , zítra toho asi moc neudělám :down .
Vyčistila jsem tak 90% zahrady, nechávám jen levandule, perovskii a růže. Trávy už jsem vzala, některé už i raší. Ostříhala jsem pár clematisů a omylem střihla i jeden, který jsem nechtěla, tak jsem toho radši nechala až kouknu do příručky. Nemám kam dávat ostříhaný bordel, obě části kompostu vypadají plně. No, nakonec se mi povedlo něco přeházet z jedné na druhou půlku a trochu místa se udělalo. Ale mám před kompostem složenou hromadu větví na rozdrcení, tak se k němu nemůžu dostat a hromady bordelu zůstaly v zahradě - snad zítra....

Nějak jsem si vsugerovala, že jsem napodzim růže zasypala rašelinou a byla jsem tedy celou zimu v klidu. Měla jsem štěstí, páč nakopčíno není, ale růže vypadají velmi dobře. Největší radost mám z Eden Rose, kterou jsem loni přesadila od plotu na pole ke zdi od souseda a ta má zelené listy až do cca 1m. Ostatí 3 růže, které jsem tam přestěhovala jsou také zelené ( u plotu všechny každé jaro začínaly 15cm nad zemí) . Zatím vypadají živě i gaury, tak to jsem fakt zvědavá :huh: . Hortenzie zatím taky O.K. - taky bez ochrany. Měla jsem víc štěstí než rozumu a teď musím doufat, že to vydrží.
Nacházím spoustu semenáčků, některé bohužel neumím identifikovat. Snad si později vzpomenu, co že jsem to do záhonků drobila. Zatím spolehlivě poznám jen jirnice. Jinak spousta plevele, převážně ptačinec - sousedovic slepice měly posvícení :) .
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa