Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2013 21:07 #286389

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
U nas take jeste snih, ale slunce lakalo k strihani :lol:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2013 21:50 #286390

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
U nás stále spousta sněhu, růže jsou tak pod třiceticentimetrovým, i více, sněhovým příkrovem. Ale bylo krásně slunečno. Uklízím vevnitř a kocháme se jehňátky. Máme dnes týdenní jehničku, je to taková pimprlína na pružinkách, pořád poskakuje a pokouší o den mladšího beránka, který ale váží jednou tolik. :cheer: Pořád mám pocit, že na zahradě něco prošvihnu, ale zatím se dá leda tak přehazovat sníh. ;)
Kirsten
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2013 22:32 #286391

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
U nas to vypada podobne jako u Mispul, maly ostruvky snehu dobre slouzi k ocisteni zablacenych botek.A stejne jako Jana se citim ponekud utahane, ale jaky blaho, prvni letosni opravdovy zahradniceni.Strihani mi jde spatne, leva ruka zvejka, ale musim toho hodne stihnout, nez mi nasadi znovu sadru.Hlavne odstranuju vrstvy dubovyho listi, je to sama voda, hrozi hniti.Ruze vypadaji vyborne, jen dve jsou jasne namrzly-E.Holden a hnedka z Hradce.Postupne vykukuji okrasny cesneky, na ty se tak tesim, snad je krtek nevysune.Preju vsem, kteri mate jeste vrtvy snehu, aby to pekne rychle odtalo a mohli jste na TO vlitnout.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 02. bře 2013 23:24 #286395

• loro
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 275
Vy ste ale včeličky.:)
Ja som sa tiež venovala domácemu kvetenstvu. Na tráve už sneh nie je, ale ná záhonoch sa ešte drží, súvislá vrstva 10-20cm. Naprv som ho začala odhadzovať, že pôjdem strihať, ale uvedomila som si, toto napadne iba blázna a šla som do tepla. Aj tak som mala včera teplotu,
obchádza ma asi nejaká chrípka.
Poslední úprava: 02. bře 2013 23:26 od loro.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 03. bře 2013 15:46 #286402

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Tak jsem dneska taky vykoukla na zahradu. Moc me to zatim nelakalo, protoze jsem vetsinu kytek kvuli pravdepodobnemu stehovani uz vloni prevezla na chalupu. Ale i tak jsem to dneska okoukla. Prekvapilo me, ze zustalo v zemi asi dost cibulek tulipanu, tak jsem zvedava, jestli vykvetou (asi to budou mensi zapomenute cibulky).
Ruze jista "dama" z naseho domu ostrihala nekdy v zime tak na 20-30 cm, jeste ze to jsou takove stare drzavky, ktere vydrzi vsechno i bez nakopceni. Vloni jim zima taky dala zabrat, spousta z nich rasila od zeme, ale letos to vypada dobre.
Denivky uz lezou taky ze zeme.
Jinak tam uz skoro nic neni, jeste budou ladonky, mozna modrence a asi letos zkusim vysit hodne letnicek, aby tam alespon neco kvetlo.

Taky jsem nasla nejaka seminka hermanku a medvediho cesneku, pisi tam vysev do brezna, tak jsem je tam rozhodila. Jsem zvedava, jestli z toho neco bude :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 03. bře 2013 16:57 #286403

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Dnes bylo kolem 3°C, tálo a přestože je stále hodně sněhu, okoukla jsem to, co je nad ním - všechny starší růže vypadají, že zimu přestály statečně, dokonce Eden Rose se tváří, že to zvládla i na tom vysokém prutu po celé délce - těším se! Pomponella má zelené listy. Na podzim zasazené růže jsou pod sněhem, uvidíme, až to povolí. Hortenzie velkolisté - pupeny po hranici sněhu, chvojí jsem dala na zkoušku jen k jedné, ta vypadá, že přežila celá, ale ještě jí chvojí nechám. Vloni to vypadalo nadějně se všemi, bylo teplo, ale pak přišlo náhlé ochlazení a bylo po parádě. Nové jahodiště ve vysokém záhonu je celé pod sněhem. Jsem hrozně natěšená, i když mám zimu moc ráda, už jsem to bez růží přes nemohla vydržet, tak jsem si alespoň koupila pleťový růžový olej, růžový krém na ruce a indickou růžovou vodu. :) A každý den několik hodin na různých růžových stránkách.....
Kirsten
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 03. bře 2013 17:26 #286405

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
U nás dneska byla větší zima než včera hlavně proto, že bylo zataženo. Tak jsem se dnes zaměstnala ve skleníku, udělala čistku a všechny květináče, co byly hala bala naskládané jsem vyrovnala podle velikosti :P . Ke kompostu se pořád nedostanu, tak jsem to včerejší ostříhané spálila v sudu. Sud jsem si vytáhla za plot na pole a díky tomu jsem našla vysemeněné vytrvalé hrachory - dítka podarku od Danah o který jsem při té lonské zimě přišla. Byl to nejlepší dnešní zážitek, hned jsem je vyrýpla a nahrnkovala :) .
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 03. bře 2013 17:29 #286406

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Nakonec mi to nedalo,navlékla jsem staré termogatě a psí zimní bundu a stříhala a vyškubávala.Klacky z floxů a zápleváků jsem navršila na bramborový záhon,příležitostně vzplanou.Nechala jsem zatím jen trávy,růže a levandule.Biokontejner jsem narvala tak,že jsem do něj musela vlézt a trochu to sešlapat,abych ho mohla zavřít a odvézt.Hned zahrada vypadá uklizeněji.
Pak jsem to ještě obešla,dostala pár "úžasných" nápadů a ty si nechám projít hlavou při usínání.
Konečně probuzení ze zimní letargie,už jsem si připadala,že přežívám jen se základníma životníma funkcema ;)
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 04. bře 2013 09:04 #286413

• Alka
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 5
U nás byla taky pracovní sobota. Moje drahá polovička nabrousila nůžky a hned je vyzkoušela na nektarince. Já dělala pomocné práce typu přines odnes posbírej, jak já se těším až tam půjdu sama a budu si dělat co já budu chtět.:) Jinak většinou všechno přezimovalo, aspoň to zatím tak vypadá. Růže mám zelené i s listama. Tavola už má malé lístečky a tavolník Princes Gold už začíná taky rašit, hlaváček a koniklece už taky pomalu vylézají. Dnes ráno bylo sice na nule, ale teď je uz 6 st. a to máme teploměr ve stínu. A už bude jaro, už jsou skoro dostřihané vinohrady a už jsem viděla střihače v broskvových sadech a to si vždycky říkám že už bude teplo. Přeji všem pěkný sluníčkový den.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 04. bře 2013 14:54 #286421

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
U nás je dnes tak krásně, že mě skoro mrzí, že jsem skoro všechno udělala o víkendu a teď nemám do čeho píchnout :laugh: .

Tak jsem se pustila do revitalizace skleníku. Mám skleník ( po dědovi) postavený tak, že je v zemi vyhloubená cca metrová díra 2,5 x5m, dole cca 20cm betonový základ a dále vyzděno cca 30cm nad povrch terénu. Vevnitř tedy chodím 1m pod úrovní terénu. Po obou stranách jsou udělané záhony tak, že z uličky jsou prkna a nasypána cca 0,4m vrstva hlíny. Poslední roky se začala odfukovat omítka z cihel v důsledku vlhkosti. Hydroizolace je totiž jen mezi betonem a cihlami, ale hlína v záhonku sahá nad tuto hranici. Proto jsem se rozhodla vyházet hlínu ze záhonku do uličky, nainstalovat nopovou folii a pak hlínu naházet zpět + doplnit koňský hnůj. Dnes jsem zatím vyházela půlku jednoho záhonku do uličky. Dál nemůžu, je tam hromada starých květináčů, která čeká, až zítra vyvezou popelnice. Zítra se chystám vyházet zbytek, pořídit nopovku a pak už zbývá čekat, až manžel přiveze ten hnůj ;) .

Taky jsem dneska vysela další semínka do domácího skleníčku - viz výsevy.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa