Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 20. bře 2013 08:54 #286864

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Miško,taky tak.Levandule po odkvětu jen poupravím do tvaru,zjara beru razantněji.Horší bylo,když jsem jednu zanedbanou vzala hodně do starého dřeva.Půl roku "vostuda" v záhoně,ale zmátořila se taky.(Víc mám štěstí než rozumu ;) )
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Miška

Re: Dělání, dělání II. 21. bře 2013 09:18 #286893

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Včera celkem povedené počasí, dneska zase tak akorát k neštvání. Zima a zase poletuje. :down :angry: Práce na zahradě jsou stále na mrtvém ( zmrzlém) bodě :(
Do toho od pondělka hlídám nemocného vnuka.
Dneska jsem chtěla vyrazit do Letňan na For Garden, odkládám na zítra, jeho maminka si bere volno.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 07. úno 2014 16:06 #287329

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Tak jsem právě přišla ze zahrady. Angličanky vesměs mají zelené lupení, Eden Rose taky :blink: . Vierge Folle má 4 poupata, která založila ještě napodzim a jsou stále zelená. Nepočítám, že by rozkvetla, ale je to zajímavé...

Clematisy některé velmi napučelé, některé ( např. alpina) dělají mrtvé brouky, tak doufám, že jen předstírají... :blush:

Ostříhala jsem suché trvalky a trávy, kam jsem dosáhla, abych nemusela do toho bahna v záhonech ;) .
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 07. úno 2014 17:38 #287332

• mišpule
  • Platinum Boarder
Já to jen oběhla a vyškubla pár plevílků ze skalky.Nasypala do krmítka a kosům rozkrojila jabko.Růže mám též zelené,poupata má Alberich a Irene von Danemark.Jediné holé jsou Jana a Stanwell Perpetual.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 07. úno 2014 18:01 #287333

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Já dneska přesazovala nějaké pokojovky, s tím, že hlínu si vyryju na zahradě (pozoruji u sebe počínající averzi k substrátům, v tý mojí jílovce mi pokojovky jedou jak protržený). O nějakém promrznutí nemůže být ani řeč, rýč zajel do hlíny jak do másla o pokojové teplotě.
Že jsou růže napučené, to jsem koukala už před 14 dny, blíž jsem je zatím nezkoumala, ale řekla bych, že po letošní zimě budeme mít konečně i na Liberecku opravdický popínavky. :)
Čemeřice mi kvete nepřetržitě od listopadu, škoda, že mi loni vymrzl jasmín nahokvětý, letos by taky s přehledem kvetl.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 15. úno 2014 19:25 #287531

• mišpule
  • Platinum Boarder
Tak jak dneska?Zítra se nehnu.Po o jsem si dotáhla kontejner a vzala šmahem všechny trvalky.Na "skalce" to byly úžasné prostocviky.Saharu před domem přejmenuju na Minové pole,protože co chvíli jsem našlápla minu(takto kočičinec)Pod přesahem střechy je sucho a tedy oblíbený prostor.
Zatím jsem nechala být klematisy,trávy a levandule.Ale cukatúru mám,myslíte,že už?Není ještě brzo?To bláznivý povětří svádí.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 15. úno 2014 20:02 #287532

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Mišpul já trávy vzala už minulý týden ( po konzultaci s Květou). Peniseta a některé miscantusy měly už/ještě zelená stébla, myslím, že by mohly brzy začít rašit.

Clematisy jsem taky střihla, ale byly už dost narašené, takže mi zas ( jako obvykle) bylo líto vzít to těsně u země :whistle: . Levandule a perovskie jsem zatím nechala, ikdyž jsem měla dost cukání. Obvykle je stříhám až s růžemi, ale letos bych je skoro vzala dřív....
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 15. úno 2014 20:24 #287533

• mišpule
  • Platinum Boarder
Tak já na to zítra vlítnu."Vyčesala" jsem dnes jen kavyly.Fousama jsem byla obalená,že mikinu asi vyhodím.Zahrada je teď taková uklizená :lol:
vrhnu se zítra na yuky.Před domem se rozlézají až moc,stačí jeden trs(obří).Ono je narašené všechno,muchovníky a růže jsou jen vyrazit.Stanwell P.má regulérní tři nové lístky.Mlsně jsem obhlížela i h.macrophyly,jestli jim mám ostříhat suché bambule.
Thal.flavum má u země pučky,třemdavy a kozlík též.Vše je měsíc v předstihu.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 25. úno 2014 09:57 #287633

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Já už taky střihám a odklízím jak mourovatá. Taky večer vypadám jak po boji.
S levandulemi jsem váhala. Kdyby přišly nějaké větší mrazy, tak bych mohla o nějaké přijít, ale pak jsem to vzala všechno. Předpověď vypadá dobře.
Ještě potřebuji vyplet zeleninové záhony (ach ten ptačinec! ještě že to těm slépkám fakt chutná) a asi už oseju ředkvičkou, mrkví a tak a přikryju netkankou. Letos je to o měsíc všechno dřív.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 03. bře 2014 10:09 #287723

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Vlaďka napsal:
Drtič...drtič...drtič...můj nelepší pomocník :up Od té doby co ho mám mám velkou vášeň pro vytváření kompostu. Když vyhrabuju tu úžasnou hmotu co z těch zbytků vznikne, jsem v rauši :woohoo:

Takže letos vzimě jsem dlouho gůglila a vypadl mi válcový drtič Mac Alister, vítěz DTestu, cena příznivá, ovládámí jednoduché i pro ženskou...Mohu tedy srovnávat válcový a nožový.
Výsledek: můj nový miláček schroupal úplně vše, od suchých trav(Květo!) po čtyřcentimetrové větve, ani nemrkl. Zakuckal se jen na měkkých větvích přísavníku, ale nevadilo to, má zpětný chod :up Přísavník tedy šel na skládku. Asi by šel zdrtit až uschne a zkřehne, ale...kdo by se s tim...
Je pravda, že kdo má jen rovné větve, tenčí a chce je na mulčování,asi bude s nožovým spokojený, prtože nože nařežou takové plátky. Drtič větve opravdu podrtí a tudíž na mulčování záhonu to není tak estetické. Ale já teď vše zkompostuju a už se těšim,jak žížaly makaj a já budu mít čím na podzim kopčit růže a tak...

Vlaďko, co Tvoje nadšení z uvedeného drtiče? Stále v rauši? Počasí k tomu nahrává.
Já si ho zítra jdu zazálohovat. Ale Tvoji značku už nemají. Vybrala jsem si Stigu tuto www.stiga.cz/Bio-Silent-2500, myslím, že v porovnání s Tvým má podobné tech.parametry.
Napiš, jak jsi stále spokojená, ať vím, že dělám dobře. Po zahradě mám spoustu hromad větví, a asi to všechno nestihnu podrtit.
Musí se ty větvě ještě trochu postřihat na menší kusy? Prý mi to v obchodě předvedou, tak tam asi dovezu vlastní větev, abych věděla do čeho jdu. Bere to i ostřihané trávy? Díky.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa