Vlaďka napsal:
Drtič...drtič...drtič...můj nelepší pomocník

Od té doby co ho mám mám velkou vášeň pro vytváření kompostu. Když vyhrabuju tu úžasnou hmotu co z těch zbytků vznikne, jsem v rauši
Takže letos vzimě jsem dlouho gůglila a vypadl mi válcový drtič Mac Alister, vítěz DTestu, cena příznivá, ovládámí jednoduché i pro ženskou...Mohu tedy srovnávat válcový a nožový.
Výsledek: můj nový miláček schroupal úplně vše, od suchých trav(Květo!) po čtyřcentimetrové větve, ani nemrkl. Zakuckal se jen na měkkých větvích přísavníku, ale nevadilo to, má zpětný chod

Přísavník tedy šel na skládku. Asi by šel zdrtit až uschne a zkřehne, ale...kdo by se s tim...
Je pravda, že kdo má jen rovné větve, tenčí a chce je na mulčování,asi bude s nožovým spokojený, prtože nože nařežou takové plátky. Drtič větve opravdu podrtí a tudíž na mulčování záhonu to není tak estetické. Ale já teď vše zkompostuju a už se těšim,jak žížaly makaj a já budu mít čím na podzim kopčit růže a tak...
Vlaďko, co Tvoje nadšení z uvedeného drtiče? Stále v rauši? Počasí k tomu nahrává.
Já si ho zítra jdu zazálohovat. Ale Tvoji značku už nemají. Vybrala jsem si Stigu tuto
www.stiga.cz/Bio-Silent-2500, myslím, že v porovnání s Tvým má podobné tech.parametry.
Napiš, jak jsi stále spokojená, ať vím, že dělám dobře. Po zahradě mám spoustu hromad větví, a asi to všechno nestihnu podrtit.
Musí se ty větvě ještě trochu postřihat na menší kusy? Prý mi to v obchodě předvedou, tak tam asi dovezu vlastní větev, abych věděla do čeho jdu. Bere to i ostřihané trávy? Díky.