Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 10. bře 2013 17:29 #286553

• Janik
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 59
U nas dnes bylo taky docela hezky a tak jsem se pustila do rezani 2 kudrnatych vrb. Zvladla jsem tak ctvrtinu. Ta starsi (cca 7 let) byla hodne proschla. Myslite, ze to je vekem?

A kdy hnojite na jare cereritem? Pohozeni do tajiciho snehu jsem propasla. Mam pohodit ted na hlinu nebo pockat az po ohlasovanych mrazech?
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 10. bře 2013 17:30 #286554

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Porochnila jsem garážový záhon s histor.růžemi,popřesazovala nějaké trvalky.Vyrýpala z něj všechny denivky(vesměs oranž.) a vsadila je do kouta k nádrži na vodu,aby to tam rozsvítily.Zatahuje se, ráda bych déšť,byla jsem líná tahat konve z domova,pořád se přezouvat :P
Alberich dostal krásné místo vedle salv.oficinalis,v prvním patře "skalky".
Chcípáka oplesnivělého-Galahada jsem přesadila na slunnější místo,ale moc šancí mu nedávám,dolovala jsem ho snad z třičvrtě metrové hloubky(nevíte na co Starkl očkuje?), kořeny nicmoc a co bylo pod zemí je zčernalé a loupe se z toho kůra.No,aspoň bude místo na něco lepšího.
Květo,ostatní růže mají krásné,bílé kořínky(někde jsi dávala dotaz).
Vyrýpali jsme cibuloviny,co lezou z nové cesty a sesadili z nich mísy na hřbitov.
Uf,byla jsem dnes docela činorodá :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 10. bře 2013 17:48 #286555

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Tak já jsem se dneska už konečně taky dostala na zahradu. Trochu jsem poklidila staré trvalky, ostřihala vrbu Hakuro N. a s mužovou asistencí a pomocí motorové pily jsme razatně seřezali kroucenou vrbu. Už je několikaletá, takže pilkou by to bylo na dlouho. Mám dobrý pocit z vykonané práce, i když toho jarního uklízení mě čeká ještě hodně. Za týden nebo 14 dní bych se pustila do stříhání trav. Dneska jsem si všimla, že některé už vystrkují špičky. Co mě ale překvapilo, byl kavyl na skalce - jeví se zeleně a bez úhony. Jsem zvědavá, jestli opravdu přežil. Jinak všechno pěkně raší, takže doufám, že žádné velké mrazy už nepřijdou.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 10. bře 2013 18:02 #286558

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
V to taky doufám,mám obrané všechny trvalky,kolem růží,trav a levandulí chodím jak mlsnej pes,ale ještě pár dní počkám.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 18. bře 2013 11:38 #286828

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
U nás pořád zima, poletuje sníh, hodně fouká studenej vítr. Takže žádné velké úřadování na zahradě se zatím nekoná. Ostříhané jsou jen klematisy. Hanka
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 18. bře 2013 12:42 #286829

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Včera sice byla venku zima, fučel vítr, ale svítilo sluníčko, tak jsem na chvíli vylezla uklízet na zahradu. Uvažovala jsem, jestli se už mám pustit do stříhání trav či nikoliv. Nakonec jsem jich pár ofikala, ale většina mě ještě čeká. Jak to máte se stříháním trav vy? Už stříháte nebo ještě čekáte na lepší počasí, které má být údajně až začátkem dubna?
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 18. bře 2013 15:50 #286837

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Už jsem taky jako na trní. Včera i předevčírem mě sluníčko tahalo na zahrádku, ale nakonec jsem to vzdala a jen obhlížela.
Potřebovala bych odtříhat všechny trvalky, trávy, vyhrabat listí, které jsem nahrnula na podzim na záhony atd. Jenže se bojím, když svítilo slunce na plný pecky, aby se to, co bylo poschovávané nespálilo a přitom je ještě v noci dost pod nulou. Čekala jsem, že by se snad už mohlo udělat nějak přijatelně na velikonoce.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 19. bře 2013 07:22 #286846

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Já o víkendu střihla levandule, perovskie a komule. A trochu pohrabala v záhonech. Ale bojimbojim, aby to nebylo moc brzo, když ještě hlásí ty mrazy na víkend. Kdyby to zůstalo pod sněhem, tak by se nic nestalo. Ale loni jsem díky těm jarním mrazům přišla o dost levandulí, jak byly narašené.
A taky sedím u nabídek na netu a furt objednávám a pak to ruším, že je ještě brzo. A pak bude pozdě jako loni.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 19. bře 2013 13:52 #286854

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Janíku, Cererit házím až na uklizené, pokud možno před deštěm, aby se stihl rozpustit + vsáknout. Teď na ten sníh, kt. se snad dlouho neudrží ( B) ), by to šlo taky.
Loni jsem z něj byla nenadšená, zase jsem měla nějakou kamennou várku, špatně se rozpouštěl. Zbytky jsem nacházela ještě koncem prázdnin.

ad Perovskie + levandule - ještě jsem na ně nešáhla, myslím, že je brzo. U mne ještě spí, není vidět, co je proschlé.

Hespí, já ani moc listí kt. jsem nakupila na podzim ze záhonů nevyhrabávám. Rozhrnu, používám jako mulč. Stejnak bych za chvíli do záhonů sypala posekanou trávu.

Mišpul, díky za právu o kořínkách u růžiček. Svými zakrechtovanými jsem ještě nehýbala, jsem zvědavá, jestli budou mít kořínky i u mne ( při poněkud drsnějším průběhu zimy než jinde ).
Poslední úprava: 19. bře 2013 13:54 od Květa.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 20. bře 2013 08:47 #286862

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Já na podzim zasypávala růže a některé trvalky a trávy dubovým listím, tak ho tam taky můžu nechat?
No a k levan.a perovskiím - není to jedno, co je uschlý a co živý? Vždyť se to může střihnout nakrátko takjakotak, ne? Alespoň to takhle radí a já to tak dělám léta. Perovskie stejně v zimě zmrzne na 3 pupeny a pak je po ostřihání pěkně hustá a levanduli to jen prospěje kvůli pěknýmu bochanu, ne? Tedy jestli se to dělá jinak, tak se ráda poučím.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa