Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Dělání, dělání II. 10. bře 2015 05:40 #294601

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Mišpul,já levanduli a šalvěj stříhala včera,a také jsem se podivovala nad tím proč je tak proschlá,když zima byla velmi mírná podle jiných let. ;) Navíc tu ryje nějaký hryzec,kupy jako hory a vedou od sousedovic jabloně,jako by tam měl hnízdo. :angry:
Poslední úprava: 10. bře 2015 05:42 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 10. bře 2015 09:28 #294603

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Hryzec v zahradě,to je radost.Máme je na chatě,přežijí jen pivoňky,sněženky a narcisy,vše ostatní okamžitě zajde nebo zmizí beze stopy.Je zase krásně,chtěla jsem hned na zahradu,ale ještě počkám,až bude sluníčko výš.Všude je ještě jinovatka,na psí misce centimetrový led.Sklidila jsem krmítka a nainstaluju pítka.Už se těším,až zase budu sedět u kávy a pozorovat koupele :woohoo:

0032.jpg
Poslední úprava: 10. bře 2015 09:29 od mišpule.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka, Iveta, Jarka, Jikra, alenak

Dělání, dělání II. 10. bře 2015 09:54 #294605

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Mišpul,a viděla jsi koupat se i jiné ptáčky,myslím třeba sýkorky a jiné drobné ptáčky?
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 10. bře 2015 12:24 #294606

• mišpule
  • Platinum Boarder
Evko,koupel využívají hlavně vrabčáci,ti jsou v přesile,když je volno,využijou toho ještě kosi a zvonci.Napít se občas přiletí straka ale sýkorky jsem neviděla.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Dělání, dělání II. 10. bře 2015 15:44 #294609

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Já dneska zahlídla havrana. Přiletěl, sedl na ořešák, chvíli kdákal jak slepice a pak zase odletěl.
Jinak kolem čemeřic to hučelo od včel :) , odstřihávala jsem z nich loňské listy a musela dávat pozor, abych nedostala pigáro ;) .

Dneska jsem dostříhala trávy ( zbývá už jen Ravenna a do té se mi už nechtělo), vyhrabala jsem záhony a začla jsem s růžemi. Olivetská už má regulérně lístky, musela jsem se do ní už pustit. Jak jsem vytahávala ty vyřezané větve, bylo na zemi spustu pupínků s lístky, co jsem nechtě olámala :unsure: . Střihla jsem zatím jen "držáky" jako Lagunu, Balerinu, Vierge Folle apod., také drobnokvětky. Zbytek až o víkendu ;) . Zlatice má u nás ještě pevně zavřená poupata, ani nevypadají nijak nalitá. Ale dle předpovědí už by se nic děsného dít nemělo ;) .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ališi, Jarka, Jikra, alenak

Dělání, dělání II. 10. bře 2015 18:20 #294611

• mišpule
  • Platinum Boarder
Jé-e na listy čemeřic jsem ani nevzdechla.Hlavně,že jsem u nich stříhala škornice :S .Našla jsem ve sklepě kyblík hovězích granulí,tak jsem ještě kolem každé růže udělala járek a zahrnula to.Přišla jsem teď.To jaro ale dává zabrat(i hlavě) :evil:
Našla jsem několik slimáků,ploštice rumněnice vesele sexujou na podezdívce a žížaly jsou těsně pod povrchem,tak si taky myslím,že už nebude žádná divočina.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 10. bře 2015 19:28 #294612

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Poslední čtyři dny bylo tak nádherně, že se nedalo sedět doma. Na růže si ve velkém ještě netroufám, to až příští týden, kdy mají být plusové teploty i v noci, ale stříhání trvalek, trav a vyhrabávání už je v plném proudu. Ale jde to pomalu...
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 10. bře 2015 20:01 #294613

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Začala jsem postupně střihat ty nejvíce napučené, většinou i s novými lístky. Zlatice tu lehce puká, tak snad, ťuk, ťuk.. Ale dnes ráno tu bylo -5, to je rozdíl oproti odpoledni :woohoo: , Od soboty je tu jarně odpoledne na tričko, sluníčko pálí...
Teď jsem šla ven pro psí misku a jak byla na sluníčku u kamenné zídky, na drobcích od psích granulí si pochutnávalo dvanáct centimetrovejch slimáčků :evil: Bestie hladový! Já jim dám!
Jinak u nás hlásím skřivany už od začátku března a špačky tento týden.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 10. bře 2015 20:16 #294614

• Ališi
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 143
Všechny zdravím,no máte už dost napracováno :) narozdíl ode mě a nějak jsem viděla,že se má ke konci týdne pokazit počasí,chtěla jsem v pátek začít,ale jestli bude hnusně tak počkám.Chci se zeptat jestli máte někdo zkušenost s drtiči-nějak mám usazeno v hlavě,jestli by se dali na něm drtit i miskantusy a jiné silné traviny.Mám jich hodně a loni jsem je stříhala na kousky nůžkama,ale práce pro vraha.Myslím si,že nožovej by to mohl zvládnout,ale doma o tom pochybujou.Jestli by jste mohli popř.poradit i vhodný typ-díky
PennisetumCompressumPurpurovvousatecDochan.jpg

Miskantus.jpg
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 10. bře 2015 20:27 #294615

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Ališi, na drtiče je tu myslím diskuse.
Já mám nožovej a trávy to bez potíží rozdrtí, ale děsně se z toho práší a pak se musí dlouho čistit. Dělala jsem to jednou a víckrát nikdy.
Trávy pálím v sudu ( čekám na příznivý vítr od SZ ) ;) .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ališi
Moderátoři: Eva L., Květa