Evka napsal:
Mě takhle nemile překvapil Graham Thomas,také úplně černé výhony.Hned vedle je Moody Blue úplně zelený.Je pravda,že má přeci jenom více slunka než GT ikdyž jsou vedle sebe.Možná má GrahamT toho stínu moc,problém je v tom,že jsem na tom místě nutně potřebovala líbivou žlutou růži a velmi nerada bych ji musela dávat jinam.

Evko, před časem tu padlo, že Graham Thomas je jedna z nejméně mrazuodolných Austinových růží.
Proto mne překvapilo, že si např. Genovesa plánuje Graham Thomas jako velký keř. V ČR nevím nevím.
Mnohem odolnější je třeba dostatečně velká Teasing Georgia nebo menší Charlotte (ze žlutých).
V Průhonicích onehdá vymrzla Graham Thomas docela (u nás taky, ale tady na horách se to dá spíš pochopit, než u Prahy). Dále tam vymrzly třeba Westerland, Eglantyne či Jude the Obscure.
A s tím sluncem jsi to přesně otočila - ve stínu růže přezimuje lépe, než při zimním oslunění,
které výhony rozehřívá a předčasně probouzí - nemohou se pak napít ze zamrzlé země,
kde není voda v přístupné formě, mráz je pak v noci spaluje a vysouší.
Nebyla ta Graham Thomas kontejnerovaná? (mi přijde, že by to mohlo hrát na přezimování první rok roli)
The Poet´s Wife nenamrzla ani o kousínek, ale ještě ji mám pod větvičkama, bojím se toho slunce.