Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Dělání, dělání II. 10. bře 2015 20:57 #294616

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Mám štěpkovač (zubatá kolečka proti sobě), miskantusy v pohodě. Zrovna jsem si říkala, že jich mám málo, je to fajn materiál na mulčování ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ališi

Dělání, dělání II. 10. bře 2015 21:45 #294618

• Ališi
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 143
Děkuju,teď jsem něco pročítala na netu a je to tak pade na pade-někdo chválí,druhej nadává,tak ještě uvidím,hlavně,že by šly ty traviny. Je to jak s vysavačem listí,my ho teda zjara používáme,ale protože to zároveň drtí,tak to taky koptí.Ale nemusí se nic čistit. ;)
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 11. bře 2015 00:17 #294623

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Mno, Vlaďko, kdyby si slimáčci pochutnávali na drobcích z granulí, to bych unesl.
Ale ty potfory mi regulérně ohlodávají kvetoucí krokusy! Jejich drzost a rannost nezná mezí. :woohoo:
Asi jim nadrobím granule, ale psí to nebudou.

Jinak já už mám skoro hotovo, až to všechno vyvezu z garáže, tak město asi pocítí
akutní nedostatek prostoru v biokontejnerech. Řídím se heslem - každý den trošku,
aspoň maličko, i když se mi často dost nechce, ale při tomhle způsobu se nepředřu (ach ouvej)
a hlavně mě to docela baví. Akorát nemám takhle rychlé nástupy jara rád.
Už je vyloženě horko a talovíny brzo odkvetou, všechno to tak letí a mě už deptá sucho...
No jo no, já su věčně nespokojený, že.

Jediná namrzlá růže je Parfum d´Orleáns, oba dva kusy na různých místech.
Zatímco jedna byla nekrytá a teď už je na sluníčku, tak druhá je stále ve stínu
a ještě nedávno byla zaházená sněhem. Namrzly obě, takže půjdou jinam.
A taky nevím, co si mám myslet o The Lady of the Lake - má úplně černé klacky!
Přitom je stále ve stínu, žádné cucání od sluníčka nemůže hrát roli a je pořád pod chvojím.
- no, uvidíme, až to rozeberu, teď větve ještě pár dnů nechám.
Možná je u ní tmavé větvoví po zimě zvykem (jako mají tř. Noble Anthony, William Shakespeare 2000
nebo Gertrude Jekyll), možná je ale ultramrazunáchylná?
The Generous Gardener vedle ní je zcela zelená, super nenamrzlá.
Budu informovat...
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., JitkaU2, mišpule, Evka, Jarka, Ajka

Dělání, dělání II. 11. bře 2015 05:45 #294624

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Mě takhle nemile překvapil Graham Thomas,také úplně černé výhony.Hned vedle je Moody Blue úplně zelený.Je pravda,že má přeci jenom více slunka než GT ikdyž jsou vedle sebe.Možná má GrahamT toho stínu moc,problém je v tom,že jsem na tom místě nutně potřebovala líbivou žlutou růži a velmi nerada bych ji musela dávat jinam. :angry:

Včera byl na práci neskutečně teplý a slunný den. :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Ajka

Dělání, dělání II. 11. bře 2015 07:19 #294625

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Jojo, při vyhrabávání záhonků se sluníčko hezky opíralo do zad, taky jsem si to vyloženě užívala :) .

Honzo, u nás taky sucho :( , "kůže" na některých růžích je až taková krabatá. Ale chystám radikální řez, tak se to odstříhá a jakmile se oteplí, budu je muset důkladně zalít ( hlavně ty nováčky).
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 11. bře 2015 17:52 #294642

• Jikra
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2913
Jojo, včera jsem stříhal růže a zlomil jsem nůžky. Tak jsem dnes ráno v OBI koupil nové madeinvietnam za 69 K. Naprosto odmítám fiskars za 600 a víc, jsou do ruky malé, ergonomie nicmoc, spíš vůbec nic a ještě kloužou v ruce. Měl jsem italské nůžky noname asi za 200, myslím z Globusu nebo Hornbachu (HB)? a sloužily skoro tři roky, než jsem je včera zavraždil.
Na malé běžné stříhání mám tyhle malé nůžky asi dva roky, primárně na stříhání růží do vázy, vřele doporučuju. Jen jsem zamázl návleky silikonem, protože se svlíkaly. Jsou ostré,ještě jsem, je nepřibrušoval a ušmiknou jeden a půl cm v pohodě, i když na to nevypadají. A hlavně nežvejkají. Jirka
Ještě lepší fotku, ta původní byla mázlá, jak kdyby ji vyfotil slepej po hmatu.
DSCN23201.jpg
Přílohy:
Poslední úprava: 11. bře 2015 18:00 od Jikra.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Dělání, dělání II. 11. bře 2015 18:30 #294643

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Hm,já Fiskars nůžky zásadně vítám a neodmítám,koupím si velikost jaké potřebuju ,pohlídám si nějakou akcičku (češi milují slevy :P ) a pak nejméně pět let je jediný problém,najít,kde jsem je zapomněla :)
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 11. bře 2015 18:53 #294645

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
No, já na své Fiskarsky také nedám dopustit. Hlavně: jsou s převodem a tudíž síla která musí být vyvinuta ke střihu je mnohem nižší. A jak píše Jana, velikostí je spousta. Měla jsem v ruce i Bahco, líbily se mi ještě víc, ale Ježíšek to nevěděl ;)
Poslední úprava: 11. bře 2015 18:57 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 11. bře 2015 19:57 #294650

• Jikra
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2913
Asi jsem konzerva, upřednostňuju kov a hmotu, tenký čelisti v plastu mi dělaj husí kůži na krupónu. Ale každýmu hoví něco jinýho, někdo má rád holky, jinej zase čtyřkolky, Jirka. Je fakt, že třeba sekera fiskars se mi líbí, ale moje zatím slouží dobře.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 11. bře 2015 20:26 #294653

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Od Fiskars máme sekery-3 velikosti.Z těch mám teda velký respekt,protože do velkého špalku musím tomahawkem,co máme ve sklepě,třísknout aspoň 5x,fiskarskou stačí rána jedna.Ale radši přitom zaujímám široký stoj rozkročmý.Hodně široký.Rýč je úžasný,vysouvací pilka rovněž-naprosto čistý,hladký řez.Nůžkám jsem taky nepřišla na chuť,mám radši ty z Penny.
Dnes jsem nedělala na zahradě nic.Dopoledne jsem běhala po doktotech,zmátlo mě sluníčko za oknem a vyrazila jsem si dost nalehko.Přišla jsem zmrzlá jak drozd,škrtla krbovku a už nevylezla.Zítra se chystám rozhodit a zahrábnout Cererit,pěkně v noci zapršelo.A taky už konečně udělám inventuru semínek.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa