Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Dělání, dělání II. 21. bře 2015 21:34 #294972

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Motorová myško, ech teda Mišpul, to jako dáváš všechno s jednou rukou, jo?
No tak pod vlivem této diskuse si asi na zítra nařídím budík na čtvrtou ráno
a zahraju si taky na motorovou myš, jinak z tebe chytnu solidní depku. :lol:
Akorát u mě za barákem je na Vítacím ještě zamrzlá půda, nejde s tím hnout,
v těch nočních hodinách (ve čtyři) to asi bude solidní očistec. Ale musím. :woohoo:
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 21. bře 2015 21:55 #294973

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Honzo,hrubé práce dělá J.Ale jednoruč jsem i obryla brambor.políčko,ty drny,co přerostly.Počkej,jakej budu mít na levačce bicák ;)
Sádru mám jakoprase,budu ji muset přetřít latexem :laugh: To víš,všechno trvá 3x tak dlouho,levá není tak šikovná.Ale mám hromadu času,nevařím-vyžírám mrazák.Úklid neřeším,jen vyluxuju a utřu prach,co se nemyje v myčce,zvládne J.,víc po něm nechci,lítá za máti do špitálu,dělá dříví a moje nápady.Vytřeno není už 10 dní,s dlahou jsem to mopem pomydlila,se sádrou to neumím.Tak si tu trůním uprostřed bordelu,pomaloučku zahradničím,kecám J. do řezání dřeva a je mi blaze :) Však se to ostatní taky zvládne,až bude ruka fit.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 21. bře 2015 22:48 #294975

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Jana V. napsal:
Genoveso, myslím, že je brzy na to být zklamaná z výběru růží. Ještě ani nedostaly šanci předvést u tebe, co umí ;) .
Jestli budou příští 1-2 zimy jako ta letošní a loňská, máš víc než slušnou šanci, ať bydlíš kdekoliv ( si bohužel nepamatuju, z které oblasti jsi). V nejhorším případě ho přeci vždycky můžeš na zimu balit, jako to dělá Kája ;). Já jsem byla s G.T. moc spokojená a určitě mám v plánu si ho jednou zase pořídit ( jestli se najde místečko).

Ale ať to dopadne jakkoliv, když nic jiného, budeš bohatší o zkušenosti z vlastní zahrady. Každý z nás tu už o nějakou kytku přišel, někdy vlivem vnějších sil, někdy chybou vlastní ( jako já G.T.). Na zahradu prostě neexistuje jeden absolutně zaručený návod, vždycky je tu riziko, že to nevyjde. Je to proces sbírání informací ( pravda, někdy i protichůdných) a zkušeností a pozitivní je, že čím déle se tomu člověk věnuje, tím méně je těch nezdarů.
Ale příroda si to nakonec stejně udělá po svém. A i to je třeba brát pozitivně. Po zimě 2011-12 tu řada z nás přišla o pěkné růže a po prvních dnech a měsících zklamání nastala fáze hlědání nových (lepších) růží, které nám už v zahradách dělají radost a které bychom si třeba jinak vůbec nepořídili ;) .
Děkuju za milá slova a povzbuzení. Máš pravdu, takhle jsem vlastní blbostí - výběrem nevhodného stanoviště přišla o krásný červený japonský javor. Já se moc těším, jestli letos ty holky ukážou nějaký ten květ, jak budou vypadat a budu si je hýčkat. Je přima, že o slabině Grahama vím, tak nachystám na zimu rohož a netkanku a když budou hlásit velké mrazy, zabalíčkuju si ho :). Bydlím na Hané, tak 250m.n.m., zimy tu bývají mírné. I když mrazy, pokud uhodí, bývají bez sněhu. Prostě uvidíme.
Poslední úprava: 22. bře 2015 14:30 od Genovesa.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 22. bře 2015 06:54 #294977

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Genoveso, na Hané jsi vlastně skoro v tropech :P , kde jinde by už měl prosperovat ;) . Bude krásný :) , uvidíš, a ty ostatní také.
Já jsem v severních Čechách v Poohří ( taky cca 250m.n.m.), je to tu takový výběžek vinařské oblasti jakoby od Mělníka, proto je tu tepleji. Zimy obvykle taky bez sněhu. Tu osudnou zimu byl G.T. u zdi a krásně u ní přežil zakrytý cca do metru, ale zelený byl až do vršků. Kdybych ho já blbec nestěhovala na to nejblbější místo v zahradě :S ......
Nojo, ale to vím až teď, že to místo je pro růže nevhodné, a přesto se tam pokouším růže dál pěstovat :P , už prostě jinde nemám místo :whistle: .

Mišpul, ty jsi s jednou rukou výkonnější, než já se dvěma :blink: . Z tebe by chytl depku každej :P .
Ale ten oblouk ti tedy závidím :) , ten je luxusní ;) .
Poslední úprava: 22. bře 2015 06:57 od Jana V..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Genovesa

Dělání, dělání II. 22. bře 2015 07:26 #294979

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
V mládí jsem si také vždy říkala,kdybych se musela stěhovat,tak jedině na Hanou. :cheer:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Genovesa

Dělání, dělání II. 22. bře 2015 17:17 #295004

• Genovesa
  • Platinum Boarder
DSC02048.jpg

DSC02049.jpg

A tak je fakt, že zimy jsou tu opravdu mírné :) . Jen na tom místě (SZ) je z polí dost větrno. Zas to trochu kryjou tůje, tak snad... :)
Takto vypadá záhon, musím dovézt kůru a doobjednat nějaké ty trvalky. :silly: Růže jsem už nestříhala, byly zakrácené. Tak snad to bude v pořádku.
Poslední úprava: 22. bře 2015 17:17 od Genovesa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka, Iveta, Jarka, Ajka

Dělání, dělání II. 22. bře 2015 17:25 #295005

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Mišpule krásný oblouk, a až bude porostlý, to bude teprv nádhera! Máme štěstí na muže. Ten můj dokonce dobrovolně rozšířil záhon na austinky. Byl malej :lol: .
Poslední úprava: 22. bře 2015 17:26 od Genovesa.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 22. bře 2015 19:08 #295007

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Mišpul,krásný oblouk,už se těším až ti tam zakvete LO. :up :)
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 22. bře 2015 19:36 #295009

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Taky se těším,až to obroste a pokvete :) A těším se,až příští rok(asi),po stopení,zmizí zásobník na dřevo i ta stará,nemocná třešeň nad ním,co trůní uprostřed zahrady.On tam dřív končil výběh pro slepice.
K boudě na nářadí přisadím trs Ravenny,aby ji trochu kryla.Štosy dřeva při plotě zatím budou dál,někde ho skladovat musíme a kryjí bordel u podivínských sousedů.Proluku mezi nimi(pietní psí místečko)trvale osázím,až po likvidaci třešně,zatím jsou tam cibuloviny a orlíčky.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 22. bře 2015 20:28 #295012

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Genoveso, peknej zahonek.Ale na kuru bych se vykaslala.Zaryla bych tam pekne kompustek a mulcovala bych (cimkoliv, jen ne kurou).Muze ti to pod kurou i plesnivet, rekla bych :blink:
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa